Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 13. října 2016 14:49

Já bych naopak pro rození dětí doporučila konec jaraúzačátek léta. I podle výzkumů jsou tyto děti chytřejší a šťastnější. Koukněte na mě

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 13. října 2016 14:51
Reakce na dzizisketa:

já měla v plánu březen, ale pak jsem to teda asi nějak přehodnotila a vzala to o dva měsíce dřív ...

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 13. října 2016 14:53
Reakce na Potrefenáhusa:

já měla v plánu březen, ale pak jsem to teda asi nějak přehodnotila a vzala to o dva měsíce dřív ...

To já si na to správné období skoro dva týdny počkala, ale vyplatilo se!

Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 13. října 2016 14:55
Reakce na Mutziputzi:

Poslušne hlásim, že spĺňam. :)

Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:00

Inak krízu z počasia mám teraz. Ked napadne sneh, tak už si zvyknem a nevadí mi ani tma, ani zima až tak. Ale toto prechodné počasie ma ubíja. V poslednej dobe zaspávam okolo 21,30 a to teda je strašne skoro na mňa. Mám pocit, že mám doma nejakého upíra a ten ma vyciciava. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:09

Mne tedy chybet nebude. :-)Tak" nam "drzim palce at to vyjde. Mam totiz kazdy rok pocit, ze nedoziju jara.A vanoce tez vnimam jako ty. ;-)

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:49
Reakce na Anwen:

Už několikrát jsem si stěžovala (ještě na MP) na naší městskou knihovnu. Jak se knihovnice o knihy nestarají, jsou arogantní a některé úplně blbé. To co se stalo teď, mé však tak vytočilo, že chci napsat stížnost. Na obecní úřad to nemá cenu posílat, zaměstnankyně knihovny jsou totiž kámošky nebo příbuzné úředníku. Vedoucí knihovny je matka starosty. Nevíte, jaký je nadřazený knihovnický orgán, kde by s tím mohli něco udělat?

Babička šla do knihovny na besedu o kávě. Mělo se jednat o povídání, ochutnávku, rady při přípravě atd. Vyklubala se z toho ale prodejní akce - kupte si náš kávovar, dáme vám slevu. Je nejlepší. Naše kávy jsou nejlepší na světě, kupte kupte. Babi chtěla po hodině tohohle odejít a "prezentující" se k ní hned přitočila a spustila "neodcházejte, ještě vám o tom budu povídat další hodinu." 

Babi se naštěštěstí nenechala zlanařit a nic si nekoupila.

Já jsem dělala kdysi knihovnici v jedné maličkaté knihovně v zapadlé vísce v jižních Čechách a na kontrolu a výměnu knihovního fondu jezdily paní z Jihočeské vědecké knihovny. Té se také posílaly roční výkazy. A skrze její knihovní granty se nakupoval pc a platil internet, přestože tedy zřizovatelem té malé knihovny byla obec. Asi se tu najdou ještě zkušenější knihovnice, které vám řeknou, zda je nějaká knihovna "nadřízená" té vaší, kam by bylo možno směřovat stížnost.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:54

mne nevadi ta tma, tu mam vlastne rada, kdyz jdu ve ctyri z prace za tmy, tak me to skoro tesi, ale ta zima...

Offline wendulka admin
16651 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:17

Před skoro 3 týdny jsem si tu stěžovala, že se mi na obou horních víčkách zase udělala ječná zrna a že to tentokrát mě díky jim obě oči svědí až pálí. Šla jsem s tím na oční, doufaje, že mi to hned vyříznou. Omyl! Oční mi řekla, že na řezání to není a zase mi dala antibiotické kapky a na to svědění mast s hydrokortizonem. I když jsem předem věděla, že to bude k ničemu, protože ani v jednom z předchozích případů mi nezabraly, řekla jsem si, že to vydržím do kontroly a pak už se tedy dočkám extirpace, abych měla pokoj.

Kontrolu jsem měla dnes. Proběhla stylem, že doktorka mi asi tak na půl minuty posvítila do obou očí. Přesto, že jsem jí řekla, že na tom levém oku to mám stále a svědí mě stále stejně a nepatrně se leda zlepšilo to pravé, i když to mě také stále svědí, napsala mi do nálezu, že stav je zlepšen.

Dala mi akorát další zklidňující hydrokortizonovou mast, že víc prý pro mě momentálně udělat nemůže a že mám na další kontrolu přijít za další 3 týdny a pak by mi to teprve snad (milostivě) vyřízla.

Bohužel je to v našem městě jediná ze tří očních doktorů a ani jedna nebere nové pacienty a úrovní péče jsou všechny stejné - prošla jsem je postupně všechny, dokud to ještě šlo - takže se ani nemůžu v tomhle případě přehlásit jinam.

To je skutečně kvalitní oční péče 21. století! Bych do toho fakt kopla už...

Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:17
Reakce na moora:

To je vlastně fakt, kdyby byla zima a k tomu dlouho světlo, to by byla snad ta nejhorší kombinace. Ve tmě je snazší zalézt do doupěte. 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:26
Reakce na wendulka:

tak ono je to infekcni, tudiz bych to s temi kortikoidy neprehanela... s tlapkam teda, je to hnus

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:42

Hlavně si prosím vás v příštím životě nenaplánujte narozeniny na Vánoce, to je fakt opruz!!! 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:49
Reakce na Garfie:

Hlavně si prosím vás v příštím životě nenaplánujte narozeniny na Vánoce, to je fakt opruz!!! 

vubec teda celej prosinec a leden, pokud mozno 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:54
Reakce na Garfie:

Kdybyste se narodila mně, byla byste Evička :-)

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:56
Reakce na Mutziputzi:

Díky bohu za moji matku, když už porod nezvládla, aspoň v kalendáři umí hledat! 

Offline wendulka admin
16651 příspěvků moje polička 13. října 2016 17:02

Já vím, proto si ji dávám max. jen jednou denně, když už to opravdu nemůžu vydržet.

Mně ani tak neštve to, že zase musím čekat, ale to, že si doktorka klidně napíše nález zlepšen, když jí pacient říká něco úplně jiného. To se mi stalo poprvé v životě a to chodím na oční přes 30 let. Přitom loni i předloni mě k vyříznutí objednala rovnou 14 dnech neúspěšného léčení a teď najednou takhle. No nic.

Jinak se mi moc líbí výraz tlapkat/potlapkávat, který se tu začal používat. Asi ho taky převezmu.

Offline Lola
97 příspěvků moje polička 13. října 2016 17:02
Reakce na Anwen:

Už několikrát jsem si stěžovala (ještě na MP) na naší městskou knihovnu. Jak se knihovnice o knihy nestarají, jsou arogantní a některé úplně blbé. To co se stalo teď, mé však tak vytočilo, že chci napsat stížnost. Na obecní úřad to nemá cenu posílat, zaměstnankyně knihovny jsou totiž kámošky nebo příbuzné úředníku. Vedoucí knihovny je matka starosty. Nevíte, jaký je nadřazený knihovnický orgán, kde by s tím mohli něco udělat?

Babička šla do knihovny na besedu o kávě. Mělo se jednat o povídání, ochutnávku, rady při přípravě atd. Vyklubala se z toho ale prodejní akce - kupte si náš kávovar, dáme vám slevu. Je nejlepší. Naše kávy jsou nejlepší na světě, kupte kupte. Babi chtěla po hodině tohohle odejít a "prezentující" se k ní hned přitočila a spustila "neodcházejte, ještě vám o tom budu povídat další hodinu." 

Babi se naštěštěstí nenechala zlanařit a nic si nekoupila.

Dneska jsem odpoledne šla kolem naší knihovny, tak jsem nad tím ještě přemýšlela a napadlo mě, že pokud do toho chcete jít fakt do plnejch, napište na obecní úřad žádost podle zákona o svobodném přístupu k informacím, aby vám sdělili, za jakých podmínek byla ve veřejné knihovně povolena komerční předváděcí akce a kdo to schválil. Oni jsou pak povinni vám odpovědět, a podle té odpovědi se pak můžete zařídit dál. Nebo můžou odmítnout odpovědět, ale pak jsou povinni to zamítnutí odůvodnit (platí pouze zákonné důvody, které tam musí citovat), a také musí napsat, ke komu se proti rozhodnutí neodpovědět můžete odvolat. 

Jinak se nemusíte moc trápit, na který úřad co poslat, protože oni jsou podle správního řádu povinni si to v případě věcné nepříslušnosti postoupit: proto bych šla cestou úřadů a ne knihovnického systému. 

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 13. října 2016 18:28
Reakce na continuity:

ja by som normálne skusila tie januarove rovnatka odložiť. Za to nič nedate, keď sa spytate ako je to urgentne. Január je v niektorých profesiach dost hluchý mesiac.

Zdravím, ono právě se k tomu ontodontistovi nedá moc dostat, normálně má ordinaci otevřenou jen v pátek dopoledne a jinak celý týden provádí naobjednané zákroky. Jak máte termín, tak prostě musíte přijít, nebo budete zas půl roku čekat. Nějak to s pomocí manžela "spytlíkuju" a Vánoce budou prostě střídmé, ostatně si to říkám každý rok, že musím ubrat  s dárky.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 13. října 2016 18:32
Reakce na wendulka:

si doktorka klidně napíše nález zlepšen, když jí pacient říká něco úplně jiného

Nemám slov.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 13. října 2016 19:07
Reakce na wendulka:

To si děláš legraci, že tě ZASE odbyla??! A nejhorší je fakt to, že není kam jinam jít. Já už na oční nechodím, je tu všude 3-4 měsíce čekací doba + pěkných pár hodin strávených v čekárně. Jenže mě naštěstí "trápí" jen ty dioptrie.