Karja + paktofonika Díky za odpověď, já jsem slyšela o střídání a pak to zas někdo popíral, tak jsem si nebyla jistá. Přijde mi to střídání jako docela dobrej systém. Sama jsem v MCD nepracovala, ale zase jsme asi 3/4 roku prodávala cmundy. A asi by byl ten McDonald býval lepší, protože na ty cmundy jsem tam byla sama, a když nebyli lidi, tak se to hrozně vleklo.
Stěžovací vlákno
Zina Známých syn pracuje v McDo, je tam strašně spokojenej. Onehdy jsem ho chvíli tajně pozorovala a byla to fakt radost vidět, jak ho to baví, kmitá, usmívá se. Kéž mu ta radost vydrží.
Já kdysi za studií pracovala v kavárně, byla jsem tam úplně sama, takže když bylo plno, byl to pěknej šupec, šéf byl navíc hrozný ras, takže všechno muselo fungovat na 100%. Dodnes rostu z neschopné obsluhy, protože vím, co všechno se dá zvládnout. Bylo tam cca 10 stolů, sama jsem brala objednávky, chystala (bylo tam i drobné jídlo, jako zapečené tousty a tak), mixovala, roznášela, umývala nádobí (ručně) a po směně ještě uklízela. Navíc výdělek byly jen tringelty a nějaké procento z tržby. A nejhorší je, že mě to moc bavilo a od té doby pořád přemýšlím, že bych si nějakou kavárnu otevřela :-)
Zina No my sme sa točili napríklad v rámci kuchyne. Hodinu si opekala žemle, hodinu si nakladala mäso na gril, hodinu si mala na starosti bin (to je ten regál na burgery) hodinu oddelenie hydiny(kuchyňa je rozdelená na podľa mäsa), na pokladni si buď stala a objednávala alebo si robila backup(stala si za pokladníkom a postupne si jej skladala objednávky na tácku), v lobby väčšinou pomáhali manažéri. Myslím ze v menších prevádzkach a v domčekoch je to voľnejšie.
Karja + paktofonika Díky za odpověď, já jsem slyšela o střídání a pak to zas někdo popíral, tak jsem si nebyla jistá. Přijde mi to střídání jako docela dobrej systém. Sama jsem v MCD nepracovala, ale zase jsme asi 3/4 roku prodávala cmundy. A asi by byl ten McDonald býval lepší, protože na ty cmundy jsem tam byla sama, a když nebyli lidi, tak se to hrozně vleklo.
Ja jsem asi pred dvaceti lety o vikendech pracovala v tom velkem mekaci na Vaclavaku, a tam jsme se stridali - clovek mohl byt jeden den na kase a druhy den ho poslali uklizet, jak bylo potreba. Ale to uz je samozrejme davna minulost, takze kdo vi, jak to funguje ted.
Ja tam tenkrat vydrzela jen par vikendu. Prace jako takova mi nevadila a kolegove na smene byli fajn, vetsinou studenti jako ja. Ale seslo se tam par "manazeru", kteri byli blbi jako tago a mam vazne podezreni, ze jinde by je vzali tak leda k lopate; a ti si radi lecili mindraky prave na nas studentech. To na me nebylo, tak jsem toho nechala.
Porad jsem ale byla uspesnejsi nez muj bratr, ktery po pulce JEDNE smeny v KFC rekl svemu manazerovi, ze ma sto chuti mu namocit ksicht do fritovaciho oleje, a odesel stredem.
Mimochodem, bratr vcera uspesne ukoncil studium mediciny ![]()
Potrefenáhusa No teda!
Můj oblíbený mléčný bar, nejlepší bylo, když jsme jako studenti šli z mlíčňáku a naši profesoři hned naproti z výčepu :-) Měli tam ty porcelánový sklenice na kakao. Tyjo, nostalgie. Toho místa je vážně škoda.
andulka01 Náš taky. Koktejl a smaženka![]()
Garfie Švagrová si teď otevřela kavárnu, mají to moc pekný.
Zatím dobrý, snad jim to klapne...Já jsem dělala v takovém alternativním baru, prostě taková trochu divočina, tehdy se tam i mohlo kouřit. A to jsem jen vařila kávy a nosila panáky a i tak to byl záhul...A po směně v jednu ráno rychle umýt hlavu a hurá ráno jít učit do školy...![]()
MP Marge jůů brácha je borec:-)
Garfie To docela obdivuju, jste šikovná. My tu máme takovou docela dobrou vegetariánskou jídlenu, vaří dost dobře, mají dobré zákusky a výborné kafe. Ale vyloženě bolavé místo je obsluha a nějak se to roky moc nezlepšuje. Vždycky, když si tam pro něco jdu, tak o tom přemýšlím, jestli je to tím, že nechce majitel zaplatit za kvalitní lidi, nebo to mají blbě zorganizované, nebo ještě něčím jiným. Mají asi 4 malé stolky venku, několik větších uvnitř, dávají jídlo s sebou a těch zákusků mají fakt hodně, plus dělají nějaké freshe, saláty a kafe, ale na druhou stranu dvě hlavní jídla a dvě polévky (hotové, to jen nandavají), není výjimka, že je tam 10 lidí, někdy snad i víc, a přesto většinu času nestíhají.
Potrefenáhusa andulka01 Sweet Potato
Taky jsme do toho mlíčňáku chodili, vždycky před kinem. Jo, dobyly doby, to už je tááák dávno! Mrzí mě, jak zanikají místa, která jsem poznávala, když jsem přišla do Prahy na školu. Třeba mlíčňák na Václaváku, na rohu s Opletalkou... některá kina zmizela... Semafor už není, kde býval... studentské hospůdky na Žižkově... obchody, kam jsme chodily s kamarádkou utratit stipendium, když jsme se chtěly odměnit něčím hezkým (a většinou jsme na to hezky vystály frontu)... knihy na Můstku (fronty ve čtvrtek)... no dost toho je. Jak vzpomínám, připadám si starší a starší :(
Klidně jenom blbá organizace. Moje kolegyně chodí rády do Ugo v Karlíně, já nemůžu. Pracují tam lidi, co neumí česky, kolem práce se hrozně motají, jak nerozumí, tak vždycky zvrtaj objednávky, pak to řeší tou lámanou češtinou, takže si to se zákazníky neumí vyjasnit. Mezi tím tam čekám asi 3. ve frontě 20 minut na zmrzlinu, kterou jsem už dávno zaplatila. Na to nemám prostě. Abych jim teda nekřivdila, už jsem se tam neodvážila hodně dlouho, třeba už je to lepší.
Zina Špatná organizace práce :-) Asi neumí dělat několik věcí najednou. Pokud stojí a čekají, než se udělá kafe, pak nalijí vodu....a až všechno mají, umyjí nádobí, tak jsou v háji :-). Jako byl to záhul, kolikrát jsem málem brečela, zvlášť když se ve dveřích objevil nečekaně šéf, bylo zakouřeno (Luna taky se u nás kouřilo) a já nestihla vyvětrat, všechny stoly obsazené a někdo si poručil třeba 5 koktejlů, každý jiný, což prakticky nešlo udělat a naservírovat najednou....Ale nakonec, když jsem odcházela, šéf se mě snažil uplatit, abych mu tam zůstala, tak aspoň nějaké zadostiučinění. :-)
MP Marge Gratuluju!![]()
Musím sa posťažovať...na maximum ma vytočila jedna naša dosť dôležitá zákazníčka.Vždy s ňou jednáme v rukavičkách,chodíme okolo nej po špičkách,snažíme sa v rámci našich možností urobiť pre ňu maximum.Vždy sme si hociaké problémy vysvetlili a bolo všetko OK.Teraz došlo k nedorozumeniu, na ktoré sme ju upozornili,vysvetlili jej ho a ospravedlnili sa jej. Ona sa však hneď sťažuje na najvyšších postoch v materskej firme (tam ju mali predtým na starosti a upozornili nás na ňu, že s ňou treba jednať opatrne).A aby toho nebolo málo,ešte to vyšperkovala a tvrdí,že vždy musí na všetko dlho čakať,že je to neúnosné, Pripomína mi malé decko,ktorému niekto zbúral bábovku na pieskovisku.Prechádzam celú konunikáciu s ňou za posledné 3 mesiace,aby som obhájila,že robíme všetko,ako máme,ona je o všetkom včas informovaná a že častokrát je to práve ona a jej nerozhodnosť,čo všetko brzdia.
Lezie mi na nervy, dakedy je schopná za hodinu poslať 10 mailov!Má šťastie,že RO nie je za rohom.
Jo, ale stiznost mam take, ne ze ne! Pristi tyden se mam stehovat. A v tom novem baraku minuly tyden dvakrat horelo! Poprve to byl docela velky pozar, ktery znicil asi osm bytu, ze kterych obyvatele museli vylezt po pozarnim zebriku; a podruhe se v patek rano nekdo pokusil zalozit dalsi pozar na nekolika ruznych mistech. Nastesti tentokrat nic nechytlo, jen jedna rohozka. Policie OBA pripady prohlasila za umyslne zharstvi, ale vinik nebyl dopaden.
Tak se mi najednou ani moc nechce stehovat!?
A fakt by me zajimalo, co je to letos se mnou a s ohnem...
Sťažujem sa, že sa mi toto vlákno nezobrazuje v sledovaných temách. ![]()
MP Marge To je znamenie!! NESŤAHUJ SA!!,
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.