Stará Stanová Kůže Jo a vpředvečer Vánoc ještě nic nebylo hotovo a Lisa tajně brečela do polštáře, že s tskovou Vánoce ndbudou. A ráno se vzbudila a vše vylo voňavé a vycíděné a nové koberečky a ta tyč omotaná.
Stěžovací vlákno
711990 a nejde jen zajit na urad, dva svedky a fertig?
Stará Stanová Kůže vysvětleno výše, musí s tím pochopitelně souhlasit oba rodiče.
711990 Ty k tomu přistupuješ hrozně negativně..."dovléct" zní děsně :-) Jako je to otrava, že musíš na úřad, ale není to o tom, že TY ho dovlečeš někam násilím. Prostě to vyžadují úřady a jde také o jméno, na kterém se musíte shodnout-a to nemusí být pravidlo, protože občas se páry rozejdou i během těhotenství a všechno není tak zalité sluncem, jak by mělo být. :-)
To je tak i s tím trvalým bydlištěm-ty víš, že je to tvůj přítel, on to ví, oba s trvalým bydlištěm souhlasíte, ale nějak to sakra těm úřadům dát vědět musíte, to by ses taky mohla nahlásit s sousedovi a on by s tím nic nenadělal, kdybys nepotřebovala souhlas.
711990 Poradím ti: Uspořádej to v nějakém vzdáleném městě, kam se nikomu nebud chtít.
Návštěvy jsou fajn, ale jak jsou místníma zvyklostma vycepovaný, zouvaj se ještě div ne na chodbě. Ale není to jen česká škola... ve Švédsku (na rozdíl od mých zkušeností třeba z Německa) se urputně zouvaj taky a dost se na to dbá
Akorát poslední dobou jsem si všimla, že nejrůznější řemeslníci a dodavatelé si už botky nesundavaj (zaplaťpámbu), ale nosí s sebou návleky. Celkem pokrok
tohle je hodně vidět v severských detektivkách, tam popisu zouvání věnují až přehnaně moc času ![]()
rasaNori mne by to stacilo...:D ale NEKDO chce zvat hosty!
no ber to tak, že když si to přeje tak je hezký mu to splnit, ne? (teda jestli "někdo" není potenciální tchyně;-)
já původně měla pocity obdobný, obtěžovalo mě to, ale pak jsem se na to podívala z jiné strany a rázem to dávalo smysl: pozveme si "svoje" lidi, abychom jim dali na vědomí, že jsme se rozhodli vytvořit svou vlastní rodinu, a s potěšením je pohostíme, aby viděli jak fajn to s námi bude:-)
naopak uplně nesmyslný mi přijdou takový ty vopičárny kolem nevěsty a "jejího dne", kašírované hovadiny jen kvůli focení a podobně.
711990 souhlasím s Viktorka, já jsem "nevdávací", když už jsem musela, chtěla jsem to odbýt ve čtyřech na úřadě, ale protože jsme měli jen týden času a všechny úřední termíny byly zadané, museli jsme to řešit jinak a nakonec byla svatba na tak krásném místě, že nám bylo líto tam nikoho nepozvat :-) Každý se mě (s ohledem na pětidenní přípravu) ptal, jestli jsem ve stresu, ale já si prostě v jednu chvíli uvědomila, že tam přijdou jen lidi, které máme rádi a kteří mají rádi nás a je vlastně úplně jedno, jak to bude "formálně" vypadat, že to prostě bude fajn všem eventuálním průšvihům navzdory. A bylo :-)
Já jsem taky nevdávací a navíc mám strašný strach z toho, být hostitelka, to by bylo selhání a vůbec...
Tak jsme se objednali v Karlových Varech, kde se nám vždycky líbilo. Nějak jsem si tam dokonce popletla hodiny, takže jsem se na vlastní svatbu ani nestihla namalovat... Zamluvili jsme si tam na oběd se svědky stůl v dobré restauraci, pěkný hotel, pár dní jsme tam pak pobyli, dobře se měli, doma o tom vyprávěli... ![]()
(ale "doma" jsou taky nespolečenští pabouci, kteří byli docela i rádi, že tam nemusí, my jsme divní, no.... )
ja doufam, ze se nikdy vdavat nebudu, protoze bych tam ani nemohla pozvat rodinu. jedna pulka nemluvi s tou druhou![]()
razorblade to je ale dobrý námět k zamyšlení (i když asi se to už taky párkrát omlelo, to už snad všechna témata:-), páč mě občas napadne jak to budou dělat naše děti, až/jestli se někdy budou ženit a vdávat.. na svatbě kde spolu např. rodiče nevěsty nemluvili jsem byla a bylo to relativně v pohodě, ale co svatba kde hrozí že dojde k fyzickému napadení? resp. kde je to na 99,9% jistý?
razorblade vona třeba ta jedna půlka i přes pozvání nepřijde (stalo se u nás v rodině)
razorblade Zažila jsem svatbu, kde spolu rodina před svatbou mluvila, ale po svatbě už ne :D
Kamarádka měla naprosto famózní svatbu - několik dnů, obrovská trachtace, stovky hostů... akorát o ženichovi už od té doby neslyšela...![]()
![]()
Stará Stanová Kůže a přežil to?
Stará Stanová Kůže cože ![]()
Potrefenáhusa To nikdo neví. Teda možná bych měla dodat, že se to konalo v Tunisku, klasická velká láska s místním průvodcem, no... (doufám, že se tady nerozpoutá antixenofobní hejt) Bylo to včetně malování nevěsty hennou, stany v poušti, odděleně muži a ženy atd.... No a pak ona odjela něco zařídit do ČR, že on přijede za ní. Ale už se nestalo prostě nic. Ona pak nějak dosáhla rozvodu. Naštěstí to pro ni nemělo žádné majetkové nebo nějaké jiné následky, asi toho nestihl využít, nebo se mu to nepovedlo, kdo ví.
Stará Stanová Kůže Takže vlastně happy end.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články