paktofonika Nééé!! ![]()
Stěžovací vlákno
paktofonika Pamatuju! Vlastně jsem si nikdy neuvědomila, jak ty výstavky skla a porcelánu byly nesmyslné. :)
paktofonika jojo! A presne si pamatuju, jak jsem dite mela jako volno rped vanocemi driv, tak jsem to dostala za ukol delat a jak jsem to nesnasela! Takze zadna vystvka mi nesmi domu.
A pak si pamatuju mamu, jak my uz spime/usiname vecer pred stedrym dnem a ona leze po kolenou po koberci a mokrou penou ty koberce drhne, aby jako do rana byly ciste a suche!
A pamätáte si keď sa na Vianoce a Veľkú noc museli umyť všetky poháre z obývacej steny? Lol.
my jsme neměli vystavené skleničky, ale velikou knihovnu, resp. v celé té tradiční obyvákové stěně ty volné police plné knížek, většinu dvěma řadama. no a ty se samozřejmě musely všechny vyndat, vysavačem vysát a police vytřít![]()
to je fakt masochistický, tyhle zvyky.
Potrefenáhusa jojo, vždycky když mám nutkání utírat prach, tak si na to vzpomenu a zas mě to přejde;-)
Bohajeho
jako my jsme stale polostavba, ve chvili kdy mam pocit ze je konecne trochu poradek ( neb uklizecku mame), zase se vrhneme do casti rekonstrukce. Ted je aktualne rozvrtane patro, to bude jeste na dlouho, a 1.8 nam maj prijit vsadit do kuchynoobyvaku nove okno. Otvor se bude bourat kdo vi kdy, to zase bude bordel
proste komedie.
Pamatuju si to i z Dětí z Bullerbynu - jak maminka do noci drhla a pekla a hlavně ovíjela jakousi tyč v kuchyni barevným papírem, to na mě tenkrát udělalo velký dojem. :)
Potrefenáhusa to je jeden z duvodu proc jsem pred porizenim ditete trvala na svatbe. Taky jsem nevidela duvod proc pripadne dite pojmenovat prijmenim tehdy pritele, kdyztak bych ho pojmenovala po sobe
predmanzelskou smlouvu sice nemame, ake budeme ted nejake veci vyjimat ze SJM. Ochrana jak mne, tak muze. Jsem na to zvedava.
rasaNori mne prijde trochu potupna predstava, jak ve vysokem stupni tehotenstvi jdu na matriku, kde se otec ditete oficialne prihlasi k tomu, ze budouci potomek je jeho...tomu bych se rada vyhnula.
viktorka_od splavu Hele, my to měli stejně s těma knihama a byla to tradičně moje práce a když se na to dneska tak s odstupem dospělého dívám, myslím, že se mě tam matka spíš snažila zbavit, abych jí nezacláněla
Skoro každou knížku jsem otevřela a začetla se a trvalo mi to prakticky celý advent!
711990 hodně divný. jako buď jsme rodina a dítě je naše - nebo je moje![]()
Garfie tak já to postupně měla samozřejmě vše přečtený a hlavně, nic takovýho neexistovalo, jednak bylo třeba dělat i další věci (stejný postup úplně ve všech úložných prostorech v bytě) a navíc jsem měla i jiný zájmy
711990 Co je na tom potupnýho, jít si udělat pas taky neni potupný![]()
711990 Prosím tě, když jsem málem předčasně porodila a skončila v nemocnici dva měsíce před plánovaným termínem, tak tchýně začala zjišťovat, jestli by nějaký matrikář byl ochotný dojít do porodnice a podepsat to na místě!!!
Tehdy jsem fakt měla na jazyku, že se tím nemusí drásat, protože dítě se beztak bude jmenovat po mně...ale naštěstí muž proti tomu zakročil velmi rázně, hned a sám od sebe.
Garfie tomu nerozumím. Proč by měl matrikář v tomhle případě chodit do porodnice a ne muž za matrikářem?
Stará Stanová Kůže Tak asi nemohou pánové courat na matriky a přihlašovat se k dětem neprovdaných dam bez jejich vědomí a souhlasu ne?
711990 muhehe:D me potom bavily ty diskuze na emiminu, ktere jsem v ramci prokrastinace v tehotenstvi sjizdela, jako nechala jsem pojmenovat dite po priteli, neb mi slibil svatbu, a von se k nicemu nema
no ty vole tak co by se namahal, ze.
Stará Stanová Kůže Podepisujou oba rodiče?
Mutziputzi no, prehlasovani trvalyho bydliste k pritelovi mi prislo obdobne potupny, kdyz tam musel taky, aby vydal souhlas, ze teda muzu:D a tohle mi prijde jeste horsi, jako ze musim dovlect otce ditete na urad, aby stvrdil podpisem, ze je fakt jeho....ale to je muj pocit. Nikoho jinyho za to neodsuzuju. Navic sama nevim, jak to vyresit, protoze svatbu organizovat nechci a nejradsi bych jen nekde odklikla, ze teda jako jo a byla bych vdana:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články