Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 999
19810 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:18

Stará Stanová Kůže Já ale nepíšu na realitku, ale na Letenskou partu... Psa tam má kde kdo, zkusila bych to obrátit ve svůj prospěch...

Offline viktorka_od splavu
49301 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:21

MP Meri z instagramu přece!

já hledala v posledních asi 10 letech byt třikrát a byl to dost boj a to jen v brně. a posledně to že potřebujeme jen krátkodobý pronájem na cca půl roku jsme nakonec opravdu zamlčeli, protože jinak bychom nesehnali lautr nic:-(

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:32

999 Však jsem nemyslela FB realitek. Třeba FB městských čtvrtí. A ty případy, které tam radostně sdělovaly, že mají strašně hodného ňuňu pejska, ani o něm nebudete vědět, moc úspěchu teda neměly...

Naopak dotazy typu "manželský pár, padesátníci, se stabilním příjmem" nebo "mladá single bankovní úřednice".... to jsem viděla, že jim lidi něco nabídli.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:33

razorblade No tak když to zjistí a hodně se naštvou, dají jí výpověď v zákonné lhůtě, no... a bude tam, kde byla, navíc celý ten opruz se stěhováním... tudy cesta nevede.

​pro výpověď by zřejmě nebyl žádný důvod... 

1333 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:40

nolita Hluk, znečišťování společných prostor, ať už skutečné  nebo vymyšlené? Férové mi to přijde asi tak stejně, jako ty psy  nepřiznat.

No, každopádně jsem ráda, že tohle s nájemci už  řešit nemusím.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:44

Stará Stanová Kůže no to by byl důvod až by to nastalo, pokud by to nastalo (a úplně easy by to ani tak nebylo), důvodem ale není, že se pronajímatel naštve, že o psovi nevěděl hned... 

já nehodnotím, zda je ok psa zamlčet nebo ne, jako pronajímatel bych asi taky nebyla ráda, když bych to nevěděla dopředu, jen mírně koriguju právní nesmysly :-)

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:47

nolita Tak ale smlouva se podepisuje na dobu určitou, ne? A následně není majitel povinen ji prodloužit. 

1333 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:48

nolita však ok, díky za tu opravu a sorry za zkratku. on se nějaký důvod k výpovědi vždycky najde, ale v praxi je hodně složité takového nájemníka, když nechce, vypakovat. taky se mi stalo, několik měsíců jsem nedostala nájemné. takže jsem ráda, že už žádné nájemníky hledat a třídit nemusím, oni ti lidi jsou opravdu někdy neodhadnutelní.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:49

Stará Stanová Kůže no přesně... 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:53

whiskas ano, přesně kvůli tomu, co píše Stará Stanová Kůže, ale to nijak nesouvisí s tou výpovědí ... 

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:54

Koukam, že sem měla s nájmem štígro, sehnala sem ho přes známou (ne kamarádku, spíš sme spolu byly v kontaktu pracovně) a byla sem doporučena jako solidní člověk, co bude tichej pořádnej a bude platit  (všechno z toho činím) Majitelé domu si shánějí nájemce tímhle způsobem - na doporučení a už několikrát sem byla dotázána, zda o někom nevím. Jako na potvoru je teď plno. Ale sousedi maj i psa (a jeden čas ru byly dva nebo dokonce tři psí partaje) 

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 18. července 2018 17:56

No a k tomu vypakovávání, známý pronajali byt napohled slušný slečně, která ale neplatila a jak se později ukázalo, nahromadila v bytě odpad za celou tu dobu bydlení, obývák byl prej plnej po strop odpadků (včetně mršiny ) a měli velkej velkej problém ji tam odtud dostat. A to necálovala nájemný a nedodržovala ani jiný podmínky smlouvy a i tak to byl problem.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. července 2018 18:30

Ounz majitel myho bytu ho taky vzdycky pronajimal jen znamejm. a je to s nim bezproblemovy, bydlim tam uz asi ctyri roky a za tu dobu jsme si jen trikrat volali a jednou za mesic si neco lajkneme na facebooku. :D 

ale hysterie kvuli psum asi bejva. muj soused na patre me hned co si poridil stene s nim seznamil a rovnou se me zeptal, jestli mi to nevadi a jestli kdyz neni doma nesteka. asi ho chudaka uz nekdy nekdo sprdnul :D a pritom pejsek je takovej milous :)

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 18. července 2018 18:41

razorblade já sem si dycky myslela, že víc vaděj kočky..

1333 příspěvků moje polička 18. července 2018 19:10

Ounz Nám jeden z našich nájemců přestal platit a následně jsme zjistili, že tam nebydlí on, ale jakýsi jeho kamarád, samozřejmě taky bez placení. Jakkoli komunikovat odmítali oba, vyhrožovali, táhlo se to několik měsíců. Poté jsme si vyčíhali, když tam ten kamarád nebyl, sebrali jeho věci do pytlů, vyměnili zámek a pytle odvezli k nám domů. On pak k nám přijel, předali jsme mu pytle, ale zase nám  vyhrožoval tak, že jsme volali policii... Pak se s ním přihodily ještě jiný věci, který s náma absolutně nesouvisí, a za který sedí snad na 20 let ve vězení... Jo, do lidí nevidíš.... nakonec jsme měli docela štěstí....

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. července 2018 19:35

Ounz kockaasispis vadi majiteli bytu, protoze nici, ale zase nesteka na celej panelak, ze jo :)

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 18. července 2018 19:58

razorblade no to jo..ale měla sem dojem, že ty kočky sou tolerovaný hůř. Ale může to bejt jen dojem.

Offline Ounz
20528 příspěvků moje polička 18. července 2018 19:58

Stará Stanová Kůže pokud vím, tak tohle se nesmí..

1333 příspěvků moje polička 18. července 2018 20:09

Ounz Ne, nesmí, říkali nám to i policajti tenkrát. Ale současně nějak chápavě odvrátili zraky... Taky je dobrý mít nějaké dvoumetrové nabušené známé, pro tyhle případy. Nic pro něžný květinky, tenhle typ podnikání. Jak říkám, jsem ráda, že už jsme to prodali.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. července 2018 20:29
Reakce na paktofonika:

A ešte dodám że známa si teraz hľadala byť so psom v zahraničí, sestra s kocurom nedávno na Slovensku tiež a nikto nemal problém. Viem mala vzorka, asi mali šťastie. No ale po sťažovať si môžem nie? 

​to jako ze jenom v Praze je problem? My hledali podnajem asi pul roku, tak dlouho jeste nehledas, ne?