Jo, regulovaný, to je to slovo. Samozřejmě za ty metry bylo škoda pro jednotlivce (taky jsem se odstěhovala) vyhazovat prachy i tak, to je jasný.
Stěžovací vlákno
Boli me v krizi....![]()
MP Marge a vykradli vás někdy?
nejde o to, že třeba nic neukradli, ale jestli jste zažila, že k vám někdo vlezl.
pokud ano, a stále se držíte toho názoru, že je to v pohodě, tak smekám.
co znám lidi, ke kterým někdo vlezl, a ukradl třeba jen kraviny, pár peněz nebo tak, tak ani jeden z nich by už takto nebydlel, při otevřeném okně nespal, někteří si pořídili extra zámky, kameru a kdovíco, protože šlo o ten pocit, že vám někdo znesvětil byt.
Potrefenáhusa V těch letech už se deregulovalo, takže to mohlo dost skočit.
Jiná Realita Nás vykradli v paneláku, byt ve 2. patře. Bydleli jsme tam dál, nebylo kam jinam jít, jen jsme pořídili lepší zámek s křížovou závorou do betonem vylitých futer.
Pinot Noir Mi se právě nelíbí ta představa, že za A) na mě někdo z vrchu čumákuje, B) že mi tam hází bordel jak píše Potrefenáhusa
Tak každej soused nemusí hned být nevychovaný hovado.
Jiná Realita Znám lidi, kterým tam zloději vlezli, zatímco oni spali. Bylo to teda v domku. Zatímco si vyspávali v horním patře, zloději jim dole odnesli televizi, vytlačili z garáže auto a tak.... Je to hrozně nepříjemná představa, ale ještě horší by bylo, kdyby se probudili a šli dolů - nikdy nevíš, jak ten zloděj zareaguje, čeho je schopný.
Pořídili si pak vlčáka.
no právě, proto mi přijde postoj MP Marge trochu lehkovážný a proto se ptám. já teda potkat zloděje v bytě, tak myslím, že by to se mnou zamávalo hodně.
spolubydlící vykradli kuchyni, když se v obýváku dívali na televizi. říkala, že se pak hodně dlouho fakt bála všech zvuků v bytě, protože si představovala, jak je vedle zloděj.
Jiná Realita Vidíš, tak mě napadlo, jestli by se zloděj dal žalovat za nějakou psychickou újmu, nebo tak něco? Mě tohle narušení pocitu bezpečí opravdu strašně děsí, zloděj v bytě (zvlášť za mé přítomnosti) je fakt hrozná představa!
Jiná Realita tak ale stejně tak te muže někdo vykrast v tom baráku, ne? Tam bydlí v přízemí prakticky kazdej...
kdyz jsem bydlela v přízemí s lodžií, tak jsem se vůbec nebala. Bez mrizi na lodzii jsem spala s otevřeným oknem.bylo to sídliště, s parkovištěm pred domem. Nopak jsem četla, ze se tyto byty vykradaji méně, neboť v přízemí se furt někdo motá a zloději nemaji klid jako ve vyšších patrech.
Byt s predzahradkou bych nechtěla. Dala bych přednost velké terase na strese. Tam není tolik vidět. Predzahradku mam pod svym bytem a bordel, co u sousedů na předzahrádce vidim mi prijde jako takový ten neúmyslný. Kolicky, svíčka, občas nějaký ten sáček. To, co asi někomu při pohybu na balkone upadne nebo to smete vítr. Ja jim tam sypu kocici chlupy a prach, kdyz trepu deky. Bohužel nemám okno, které by nevedlo nad předzahrádku. Než se do mne někdo pustí, vždy si zkontroluji, ze tam nesedí a maji-li tam pradlo, trepu na opačné straně mého velkého balkonu. Což se nedá říct o nějakém sousedovi nade mnou, co preliva kytky a zvládne zalit i ty ostatní
Potrefenáhusa no nám se do baráku vloupávali, když byla bratrovo žena sama doma..přes dveře páčidlem, žádnej přízemní bungalov to teda není. Oni když chtěj, tak vlezou všude, myslim. Jo a nás opakovaně vykrádaj v práci, peklo taky.
Potrefenáhusa V baráku ti je jasný, že když ti nějakej cizí chlap šmajdá po chodbě nebo zahradě, asi to nebude nový soused. :) Jinak se ta bezpečnost dá ošetřit asi podobně, ale o něco lépe než v bytě - ostřejší pes, větší volnost při umisťování čidel alarmu na okna a dveře, pohybový senzory, kamery, napojení na lidskou ochranku.
nemyslela jsem to jako příspěvěk do debaty přízemí/nepřízemí, spíš mě zarazil ten lehkomyslný tón mp meri, že nechává okno dokořán i tam, kde se sousedé diví (asi tedy ví proč). já taky nechávám okno otevřené, ale mám pod ním psa a žiju v oblasti, kde se nikdo nediví.
tady se krade jinak, kradou se celé traktory a sekačky na trávu přímo z trávníku. a vykrádají se obchody. rodinný dům tu asi zatím nikdo nevykradl.
MP Marge a vykradli vás někdy?
nejde o to, že třeba nic neukradli, ale jestli jste zažila, že k vám někdo vlezl.
pokud ano, a stále se držíte toho názoru, že je to v pohodě, tak smekám.
co znám lidi, ke kterým někdo vlezl, a ukradl třeba jen kraviny, pár peněz nebo tak, tak ani jeden z nich by už takto nebydlel, při otevřeném okně nespal, někteří si pořídili extra zámky, kameru a kdovíco, protože šlo o ten pocit, že vám někdo znesvětil byt.
Dvakrat mi "znesvetili" auto, pocita se to!?
(A ukradli mimo jine znackove slunecni bryle - nejdrazsi jake jsem kdy vlastnila.)
Nikde jsem nenapsala, ze mi pripada v "pohode", ze mi nekdo leze do bytu; proto jsem mela u postele ten peprovy sprej, kdyby prece jen neco. Na druhou stranu ja jsem ale v tomhle trochu fatalistka a jsem toho nazoru, ze pokud by se nekdy nekdo rozhodl me vykrast, tak me vykrade, i kdyz na noc okno zavru. Mam zname, kteri utratili nehorazne penize za bezpecnostni alarm, bezpecnostni zamky, kamery a ja nevim, co vsechno, a stejne se k nim nekdo vloupal (u nich ovsem, narozdil ode me, bylo co odnest
)
Pokud bych zjistila, ze u me prece jen nekdo byl, tak jak se znam by mi spis prislo usmevne, ze se obtezoval - vyznavam jednoduchy (a levny) zivotni styl a pokud nekdo chce moji deset let starou televizi, koupenou uz tehdy z druhe ruky, tak at si klidne poslouzi. Nasledne bych mela radost, ze "navsteva" se dostavila, kdyz jsem nebyla doma, takze jsem se neoctla v zadnem nebezpeci (ono se nekdy stane, ze pristizeny zlodej zpanikari a zacne bez rozmysleni strilet, i kdyz puvodne nema v umyslu nikomu ublizit; v Rockfordu, kde ma zbran kazdy predskolak, by me to neprekvapilo).
Ja proste nemam v umyslu hystercit a desit se uz predem toho, co by se MOHLO stat. Jak rikam, pokud se vas nekdo rozhodne vykrast, tak to udela, i kdyz bydlite ve tretim patre a mate vsechna okna zavrena.
Stalo se vám někdy, že jste místo krátkého zdřímnutí po obědě usnuli skoro na celé odpoledne?
Poslední den volna a já z něj půl prospala. A v noci jsem naopak nemohla spát, protože jsem samozřejmě celá nervózní ze zítřejšího nástupu do práce. ![]()
Dalia Ja :-D Sli jsme kolem poledniho na nakup, vratili se asi po hodince, ja dala nadobi do mycky a s tim, ze je mi zima jsem zalezla, ze si jdu pod deku cist. Vzbudila jsem se ve ctyri, pocitam, ze tak 2.5 hodiny to dalo.
Dalia ja vcera... Obvykle si po obede nelehnu, ale vcera jsem na 20 minut sla - 3,5 hodiny
Dalia
Stává se. Za chvilku se otřepeš a budeš fungovat jako dřív.
Držím pěsti.
MP Marge tak ono nejde ani tak o to, ze ti někdo vezme veci, ale ze ti vleze do tvyho soukromyho prostoru, kde ses cítila maximálně bezpečně, naruší tvoje soukromí, domov, lidi popisujou, jak se třeba vseho strasne stitili, protože nevěděli, na co vsechno jim kdo sahal...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje