Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:22

Potrefenáhusa Ja to chapu, ale ja osobne to tak hozeny nemam. Bezpeci je jen iluze  Stat se muze cokoliv kdykoliv. A priznam se, ze nechapu, proc bych se mela neceho stitit proto, ze na to MOZNA nekdo sahnul. V nasich podminkach je krajne nepravdepodobne, ze by pripadny navstevnik mel lepru! 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:26

Potrefenáhusa A to já jsem věděla, kam zloději sahali, protože technici od policie všechno důkladně poprášili, aby mohli brát otisky prstů. Udělali s tím větší binec než ti chmatáci, ty zřejmě vyrušil hluk na chodbě. TV zůstala stát odpojená na koberci, tak asi dost spěchali. Ale ten pocit, že někdo narušil můj prostor, nebyl příjemný.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:30
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge tak ono nejde ani tak o to, ze ti někdo vezme veci, ale ze ti vleze do tvyho soukromyho prostoru, kde ses cítila maximálně bezpečně, naruší tvoje soukromí, domov, lidi popisujou, jak se třeba vseho strasne stitili, protože nevěděli, na co vsechno jim kdo sahal...

Přesně tak představuju, že bych to asi prožívala. Pocit ztráty půdy pod nohama, pocit znesvěcení mého teritoria, strach, že se to může opakovat...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:35

Solathis Candance Jsem ráda, že v tom nejsem sama. 

Tak Betty Děkuju ... 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:44

domenica Kamarádka po vykradení popisovala tenhle hnusný pocit. Věci si časem dokoupí znovu, ale opravdu nešťastná byla z toho, že spolu s noťasama, foťákama, elektronikou a nějakými papírovými složkami jí ukradli i pracovní poznámky, které vytvářela roky, a fotky dětí, které nikde jinde uložený neměla. Jim to na nic nebude, ale pro ni je to nenahraditelné.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:49

MP Marge Potkala jsem nezvaného hosta ve vlastní kuchyni, vlezl oknem (v 2.patře činžáku), naštěstí byl vyděšenější než já a kudy přišel, tudy za hlasitého bědování zase odešel. Tenkrát jsem jela na adrenalinu a žádný děs a hrůza se ani zpětně nedostavila, naštěstí.

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 18:53

Sweet Potato No ty vole!!! Pardon. Ano, to by byl adrenalin i pro me 

Bylo to v noci nebo ve dne? 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 19:16

MP Marge Ve dne, naštěstí. 

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 19:17

Stará Stanová Kůže 

Tak to je příšerný. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 19:20

MP Marge Nejde přece jenom o majetek. Ale mohl by tam vlézt někdo, kdo ti může ublížit, ošklivě ublížit. Pokud by tě rovnou nezabil. Když už ho v nebezpečné oblasti otevřeným oknem zveš k návštěvě. (z jeho pohledu - někteří lidé to tak berou)

Tedy než spát s pepřákem u hlavy, to bych to okno radši zavřela.

Máš dobrého anděla strážného, že se ti nic nestalo  

Taky nás vykradli. O Tv nebo kola zájem nebyl, ale ukradli manželovi parádní starou, čerstvě zrenovovanou basu. Sežrali buráky, které sypali po celé chatě a samozřejmě všechen alkohol, i ten rozpitý.

Ale krásnou starou lampu se skleněným stínidlem jsme našli venku POLOŽENOU ve sněhu - snad věděli, že by ji dopravou rozbili, tak ji tam opatrně odložili.

Vzali tenkrát víc chat. V chatě na začátku ukradli kompot a sklenici našli u chaty nakonci.

Byl to pěkně hnusný pocit, že nám tam někdo lozil. Ale nic nezničili, ani vzpomínku nenechali, jak někdy zloději dělají. 

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 19:21
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Ve dne, naštěstí. 

​Ale stejne... Tfuj, jsem rada, ze se nestalo nic horsiho!!!

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 19:35

Ke kamaradce vlezl zlodej domu v noci hlavnim vchodem (zamykali jen obcas) a probudila se az babicka v prvnim patre, nad kterou stal zlodej s klasickou svickou 

Offline EDITH4B
2121 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 19:51

Ježiš . A přežila to babička? Mě by totiž kleplo...

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 20:00
Reakce na Dadoo:

MP Marge Nejde přece jenom o majetek. Ale mohl by tam vlézt někdo, kdo ti může ublížit, ošklivě ublížit. Pokud by tě rovnou nezabil. Když už ho v nebezpečné oblasti otevřeným oknem zveš k návštěvě. (z jeho pohledu - někteří lidé to tak berou)

Tedy než spát s pepřákem u hlavy, to bych to okno radši zavřela.

Máš dobrého anděla strážného, že se ti nic nestalo  

​Jenze to je prave to - ja jsem konkretne nasi ctvrt zase za tak nebezpecnou nepovazovala. Kdyby si sousede udelali cas a podivali se na policejni statistiky, tak by si museli vsimnout, ze zrovna v nasi casti mesta se toho moc nedeje. To jen Rockford ma takovou spatnou povest, ze si nekteri lide mysli, ze CELE mesto je divoky zapad. 

Navic kdyby se ke mne nekdo chtel podivat, tak to udela okno neokno. Spis by asi vesel do domu a otevrel si dvere, nez lezt oknem, pri cemz i v prizemi riskuje, ze ho nekdo uvidi z protejsiho baraku pres dvur.

A pri zavrenem okne mi bylo horko.

Zacina mi pripadat, ze bych se tu snad mela omluvit za to, se se v noci nebojim!?     

Online Garfie
28022 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 20:16

Známým se takhle někdo  vloupal do chaty, zřejmě nějaký bezdomovec-nic neukradl, ale udělal si večeři z jejich zásob a umyl po sobě nádobí!!! :-)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 20:17

Jiná Realita nam vykradli kedysi byt na najvyssom poschodi. nechodi tam moc ludi a vzali rovno aj susedov oproti. krabice a rozne veci sa nasli popresuvane z jedneho bytu do druheho. odniesli najma cennosti. dvere zamykam aj ked som doma. proste nasledky aj po rokoch...

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. srpna 2018 20:39

MP Marge Já tomu rozumím. Na chalupě (na samotě u lesa) taky spímv přízemí s otevřeným oknem. To je teda úplný opak města, ale moje matka z toho má vždycky hysterický záchvat.  Nikdy mi nenapadlo se tam bát. Stejně tak když jsem chvíli bydlela v přízemním bytě. V létě okno dokořán. Blbé je, že je slyšet naprosto všechno. Vy slyšíte co se šustne venku a naopak ven je zase slyšet všechno zevnitř. To mi přišlo jako trochu ztráta soukromí a vadilo mit to. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 20:42

MP Marge jo,ja se u diskuze dost bavim tim jak se te tady snazi presvedcit,ze by ses sakra uz mela zacit bat.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 20:54

Zarinya  nejde o to "bát se" ale chovat se bezpečně. I když to znamená pro každého něco jiného.  Já jsem spíš zastánce toho myslet dopředu a vyvarovat se potenciálního nebezpečí.

Spím s oknem dokořán, pod oknem stříška přístavku, takže by nebyl problém mně sem vlézt, ale tady se prostě nebojím.

A klidně jsem chodila sama v noci lesem, i pár kilometrů, samozřejmě potmě, protože s baterkou je to hloupost, bez ní je vidět líp. Chodila jsem tak často z hospody, protože manžel hrál a mě už to tam nebavilo. V létě, kdy bývali lidi na chatách i v zimě, kdy bylo liduprázdno, jen prázdné chaty, les, vichr ve větvích a černá tma kolem, takže docst strašidelné to bylo. Nikdy jsem se nebála, nejsem bojácná.

Ale ve městě, v přízemí, bych s oknem dokořán nespala. To mi přijde jako zbytečné riziko.

Offline MP Marge
6797 příspěvků moje polička 26. srpna 2018 21:04

Dadoo Jeste stesti, ze vas k tomu nikdo nenuti