Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 19:17

Dalia No a máme tu jedno jádro pudla.

Co dělat ted? Jet v učivu dál podle nastavených plánů, abys stihla probrat všechno, co máš, (jasně, dáš jim to doučit doma, což stejně neudělají a i kdyby někdo, stejně to pak musíš znovu ověřovat) a nebo se zaseknout, novou látku odložit a učit a probírat dávno probrané, dokud si to nezapamatují? S rizikem, že netačíš probrat něco jiného.

A včil, babo, raď.  (trochu zjednodušuji, ale princip platí)

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 19:22

dzizisketa Aha, takže to zadala do evidence? Tak nechápu, proč to nemají na formuláři rovnou asi moc jednoduchý.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 19:37

Dadoo Je to tak ... obsah učiva je tak obsáhlý, že musím hodně rozmýšlet, jestli si mohu dovolit opakování učiva základní školy. Musí se probrat předepsaná látka a je třeba pracovat s texty. Trénovat analýzu textů a jejich interpretaci. Věnovat čas cvičným didakťákům a žáci si také musí "osahat" strukturu ústní zkoušky. 

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 20:27

coralline rozumiem, ďakujem.

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 20:31
Reakce na coralline:

barbucha Mám pocit, že trvalý bydliště můžeš nájemníkovi zrušit, když ti někdo dosvědčí, že už tam nebydlí. Ostatně má to stejnou váhu, jak když on tvrdí opak. Mimochodem, to by nemusel třeba předložit nájemní smlouvu? Nebo třeba doklad, že tam platí elektřinu? Prostě řekne "já tam bydlím" a tečka? Mně se to nezdá.

​No právě - stejnou váhu! Majitel by měl mít větší, ne  A těžko ti to někdo dosvědčí, když s nímv tom konkrétním objektu nebydlí (bych řekla).

Já jenom vím, že toho odhlašovanýho si skutečně zvou, aby se k tomu vyjádřil. Doklady žádný nevyžadujou... Nemám představu, jak to může dopadnout když s tím nesouhlasí (a prohlásí, že tam pořád je), ale tipla bych si, že to jednoduchý nebude. Proto se mi nelíbí, že jak tvrdíte (nebo zákon tvrdí), já jako majitel nemovitosti nemám žádnou ochranu - může se mi tam k trvalýmu pobytu přihlásit třeba pět houmlesáků a já s tím nemůžu nic dělat.

To mi připadá horší než (teoretická) nemožnost odmítnout nájemníka se smečkou hyen...

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 20:35

barbucha přihlásit se můžou pokud mají platnou nájemní smlouvu. jestli ji dáš pěti houmlesákům to nejsi moc chytrá pronajímatelka:D

Offline Sweet Potato
39951 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 22:02

viktorka_od splavu Smlouvu musí mít ten první. A tobě už bohužel po tom, koho si přihlásí on, prý nic není.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 22:19

Sweet Potato tak to mi asi nějak uniklo

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 22:40

a az zacnou na toho najemnika prihlaseneho k trvalemu pobytu v cizim bejvaku chodit exekucni prikazy a majitel bude hledat blocky od televize, aby dolozil, ze ji kupoval on. to musi byt teprve vyzivne. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:01

Dneska jsem jela licit svatbu jako druha vizazistka. Uz dopredu jsem vedela, ze se zmensil pocet lidi, prijela jsem podle domluvy dyl, potud ok. Cela svatba proprsela, coz me hrozne mrzi, nicmene stat se muze. (Pro me) horsi bylo, ze jsem v Panenskych Brezanech pichla. A furt lilo. I vymenila jsem po trech padech auta z heveru gumu za rezervu. Ta mi prisla nejaka podhustena, takze prvni benzink, ze dofouknu. Jenze D8 je v rekonstrukci, takze prvni zavrena, byli az na druhy. Tam jsem si za vratnou kauci 200,- pujcila slauch, ze dofouknu, abych s pomoci jednoho mileho kamionaka zjistila, ze rezerva ma strzeny ventil a je tedy rovnez prazdna a domu se nedostanu. To uz jsem mela hodne na krajicku, i slzicka se skutalela. Manzel v praci, nakonec me zachranil tchan, kterej se stavil na vrakovisti a privezl mi odtamtud cele kolo na dojeti domu (jeste stesti, ze je v duchodu, proto se o to totiz nepostaral manzel). Blby bylo, ze v obou pripadech kolem me chodili lidi - i chlapi - a jestli nepotrebuju pomoct se me za ty vic nez tri hodiny nezeptal ANI JEDEN. Ale particka nemcu mi tam, jak jsem cekala na tchana, podarovala karbanatek.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:09

Podľa toho čo tu čítam sa čudujem že tu niektorí tie svoje byty vôbec prenajímate. Však stačí zaplatiť každý mesiac zo svojho a byt môžte mat prázdny, bez detí, psov, ľudí a opotrebenia kuchyne :D

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:16

paktofonika 

Je zajímavý, že v jiných státech potřebuješ kdovíkolik potvrzení (třeba o zaměstnání), výpis z účtu, reference nebo historii předchozích ubytování včetně kontaktů na pronajímatele, jinak tě prostě nikdo neubytuje... a tady u nás to vypadá že je pomalu povinnost vzít kohokoliv, aniž by do toho majitel směl mluvit.

Za chvíli se budou snad zase počítat nadměrný metry a nájemníka ti přidělí stát...

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:17

Solathis tak to nam rikal instruktor v autoskole. ze musim umet vymenit rezervu, protoze pokud bude hezky tak nam urcite nekdo zastavi, ale kdyz bude prset, tak smolik.

ale uz se mi taky stalo, ze jsem ty prilis utazene sroby nebyla schopna povolit ani intenzivnim skalanim po klici, takze na to kaslu a platim si asistenci. da se to i v ramci povinneho ruceni, pokud se ti nechce platit havarijko. pokud hodne jezdis sama delsi streky tak to fakt doporucuji. 

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:18

barbucha Např. sousedi, že ho tam už půl roku neviděli. Nebo někdo, kdo ví, kde bydlí skutečně (v Praze asi nereálný, na malým městě ano). Jasně, záleží na lidech, jestli bude někdo ochotnej. Já osobně taky nechápu, proč je tak složitý vyhodit někoho ze svýho vlastního bytu.

Sweet Potato To mi nějak uniklo. Já myslela, že smlouvu nebo písemný povolení od majitele musí mít každej. Kdo říká že ne?

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:23

barbucha pamatuji na kolegu, ktery se vracel z Nemecka a jeste ten barak pred odchodem maloval, aby mu to majitel nesrazil z kauce. 

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:24

coralline nemusi, vyslovny souhlas potrebuje snad jenom cizinec mimo EU.

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:30

continuity A jak to teda funguje? Přijdeš na úřad, nemáš nic - nemáš povolení, nemáš smlouvu (tu má tvůj kámoš, ke kterýmu ses přistěhoval) a zapíšou ti trvalý bydliště, protože to schválí ten kámoš? To snad ne.

Nebo si nerozumíme Já jsem psala smlouvu NEBO povolení (tzn. pro toho, kdo nemá smlouvu, třeba bratranec majitele).

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:30
Reakce na continuity:

barbucha pamatuji na kolegu, ktery se vracel z Nemecka a jeste ten barak pred odchodem maloval, aby mu to majitel nesrazil z kauce. 

​Zlý, zlý kapitalistický vydřiduch! 

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:34

coralline na urad prijde tvuj kamos, na ktereho je ta smlouva prece. pokud tam trvale bydli, tak si tam muze vzit do podnajmu treti osobu a tobe musi rict, jenom, ze je tam o jednu osobu vic. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:37

continuity tak oni to maj ale v německu takhle zažitý, buď malujou z kauce, nebo sami, pokud mají pocit, že by to udělali levněji, než to pořídí pan majitel. Vím, že sme si o tom říkali v nj už na gymplu. Tady,pokud je člověk slušnej, to udělá taky, nebo se s majitelem domluví co a jak, zas ne všichni nájemníci sou děsný neplatící prasata..