Janulik03 To jo, to je potom smutné ![]()
Stěžovací vlákno
Garfie moc tomu nevěřím, s alzheimerem se dost často pojí docela velký deprese a velký zmatení, když člověk nerozumí věcem ani lidem kolem sebe a přestává se orientovat
barbucha hele já mám pocit, ze ten obchod ve Spálený není už asi tak 5 let... :-(
To je vidět, kdy jsem byla naposledy ve městě
Já tam šla, když jsem se jednou rozhodla ty pověstný botky koupit - vyzkoušela pár kousků a když už jsem nestíhala utírat krev, vzdala jsem to. Navždy.
Myslím si, že růst je individuální, na tabulky moc nevěřím. Obě děti se narodily velké, zůstaly malé a nohu má jedna velkou, druhá malou a prsa rovněž. Genetika si vybrala daň, krmím je stejně
.
razorblade Držím palce, ať to klapne. Jestli budeš mít lokální anestezii, snad nebude lehké nachlazení na překážku , myslím, že to vadí hlavně kvůli možnýmu udušení hlenama při celkové anestezii.
Já jsem bohužel tu operaci, o který jsem před měsícem kvákala i tady, odložila, kvůli zvětšující se bolesti v krku, i když mi na předoperačním tvrdili, že objektivně jsem zdravá. No, nakonec se z toho vyklubal parádně rozjetý zánět jícnu a žaludku, včetně malýho vředu. Což jsem si zřejmě přiživila pak i preventivní konzumací citrusových plodů a stříkáním krku všelijakejma desinfekcema.
Takže operace v nedohlednu, a já před vánocema nemůžu smažený, kyselý, pálivý, sladký, tučný, kafe, čokoládu a víno ![]()
Garfie No nevím. Měla jsem v okolí dva lidi s alzheimerem a ti se dost často dostali do fáze, kdy hledali věci, které nikdy neměli, s přesvědčením, že jim je někdo ukradl. Nebo byli přesvědčení, že jejich blízcí je špehujou a dělají jim nejrůznější naschvály. To asi nebude úplně klidný a pokojný život, když mají v mysli takové věci. Pokud je to případ, že senior v klidu sedí ztracený ve svém světě, je to něco jiného, ale tohle ty lidi úplně ničilo, oba neuvěřitelně rychle zchátrali i fyzicky.
Potrefenáhusa Kokoska On to je asi spíš takový bonmot, protože je jasné, že ti lidé mívají i světlé chvilky a ty "náhledy", kdy si nemoc uvědomí jsou strašné. Ta fáze, kdy se objevují halucinace a různé bludy je určitě hrozná a dostaví se asi u většiny :-(
Ta kamarádka kaplanka má možná trochu jiný pohled, protože (když pominu, že není rodina a netýká se jí to přímo) se stýká jen s nemocnými a opravdu málokdo v LDN je milý a příjemný. A ti co nemají zatemnělou mysl jsou na tom často psychicky velmi špatně, svěřují se jí s různými životními proviněními, křivdami a traumaty, chtějí nějaké rozhřešení a často ho nejsou schopni přijmout.
Garfie věřim...tohle je hrozný. Jen z mojí zkušenosti Alzheimer fakt není nějaké milosrdné zapomnění, bohužel. Spíš to, co popisuje Kokoska.
Kokoska A úplně mimo téma, na audiotéce je do neděle black friday, 30% na většinu audioknih, možná by se tam dalo najít něco hezkého pro ty vaše stařečky.
Garfie Díky za tip, podívám se!
Isca tak to je strašný nejen pred Vanocema, to Tě lituju
Garfie Já v nejbližší rodině nezažila alz., jen ”pouhou” stařeckou denenci. Není to pěkné. Není to o stařečkovi či stařence blaženě dlícím v obláčku růžových snů.
Zlořečenej black friday! Počkám si radši, až bude nějakej white friday s pořádnou přirážkou
to snad v těch kšeftech nebude takovej MASAKR! ![]()
Všem členům rodiny, který se rozhodli mít narozeniny ausgerechnet teď
můžu tak akorát potřást pravicí, ten blázinec fakt nedám.
Tak já jsem se dnes konečně dokopala jít do Palladia. Dostala jsem tam poukázku, která do konce roku propadne. Jako bylo tam dost lidí, ale zas takovej masakr to nebyl. Ale zadny Vagabondy jsem tam nikde nenašla, chtěla jsem mrknout na ty Kenova. Tak chodim po obchodech, všude slevy na všechno, no a samozřejmě já jsem koupila cosi v MaS a na to samozřejmě žádná sleva nebyla, jsem zjistila u pokladny. Asi jsem vypadala smutně, protože prodavačka mi nabídla sklenku portskýho
Ach jo, jsem fakt marná na ty slevy. A poukázku jsem neuplatnila, tak tam budu muset jit asi znova...
moonlight je hned na kraji, když se sestupuju po schodech z vestibulu od metra, maj tam i jiný boty
Potrefenáhusa Jo tam, tak tam jsem nebyla, byla jsem v nějaký obuvi, kde měli různý značky, tak jsem myslela, že je to ono.
Stezuju si na vanoce, pitomy darky, pitomy!:-D Ja je hrozne nerada nakupuju, nekdy se zacyklim a hrozne premitam co koupit a jestli to nebude blby, oak nadsene objevim neco co se mi libi, donesu to domu a dozvim se, ze je to blby! Tak jako dneska, me to nebavi!
Stezuju si na vanoce, pitomy darky, pitomy!:-D Ja je hrozne nerada nakupuju, nekdy se zacyklim a hrozne premitam co koupit a jestli to nebude blby, oak nadsene objevim neco co se mi libi, donesu to domu a dozvim se, ze je to blby! Tak jako dneska, me to nebavi!
velmi přesně popsáno![]()
viktorka_od splavu Prijde ti knizka a handmade (ne ode me) sitej medvidek jako kravivina pro rok a pul staryho kluka? Obleceni prej nee, maminka si stroji sama, hracky nevim co maj a odmitam zjistovat, tak jsem asi mela koupit sklenicky presnidavek, aby to nebyla kravina.
Karja Pro tchyni zachranarku jsem vymyslela letos stetoskop, drahej, s patentovanou membranou, rpzny barvy a tak a co myslis? Taky blbe...
Fakt nevim, co ji dame. Svagrova nam pro ni pry neco priveze z Primarku, to zas budu nakrkla, po takovym peknym darku, co jsem vymyslela...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.