viktorka_od splavu No právě tohle byl až nadstandard, takový legrace, to by měl splňovat každej dárek:-D
Stěžovací vlákno
Karja na ale my sme teď hrozne napnuty, co to bylo!!!
Karja Nasa mikín majú na predajniach plné vešiaky.
k těm dárkům, co prej splněj účel v okamžiku obdarování: já vloni dostala takový ty fitness hodinky. docela drahý. a fakt mě strašně s***u. pro mě dárek úplně mimo, nenosím, nosit nebudu, nezajímá... a je mi líto těch vyhozenejch peněz a že ležej nepoužívaný v krabici...
paktofonika Tak mi napis, ze je to hroznej hadr, protoze ted se minimalne ctrnact dni pro ni nedostanu:-D. Ale uz mam objednano, takzd nejake darecky se snad z te objednavky vyjdou a pro me se v ni snad taky neco najde:-).
moora přesně, a čím dražší, tím to sere vic, kolik peněz skončilo úplně zbytecne v luftu, tenhle argument mi přijde fakt mimo (navrch v ty knížce je to argument pro toho, kdo tu věc dostal a je mu blby ji vyhodit)
Karja Sandra to nie je. Obyčajná menšia mikina, chcela som si ju kúpiť ale oranžová nie je tak celkom moja farba.
moora loni po kratke fazi tiche domacnosti jsme 27.12. drahy darky sli vratit/vymenit a slibili si, ze uz si zadny prekvapka tohoto typu kupovat nebudeme. nacez jsem ho vcera pristihla, jak vybira parfem![]()
Potrefenáhusa zsk bud to byly tvoje/spolecne penize a to je zalezitost komunikace v paru-viz vyse, nebo cizi a po tom ti snad nic neni?
viktorka_od splavu Neucelne vynalozeny prachy me serou i kdyz nejsou moje a dokonce i kdyz jsou investovany do me.
viktorka_od splavu mne to teda sere i když to moje prachy nejsou...pro mě účelem, kterej má dárek splnit, není dotyčného obdarovat, ale udělat mu radost. Dárkem za několik tisíc, kterej dotycnej nechce a nevyužije, fakt nikdo nikomu radost neudělá.
Ještě je tu jeden problém - kolikrát bych koupila ráda hezkou kvalitní věc jako dárek, ale protože je relativně drahá a vím, že nad poměry obdarovaného, nemůžu. Podle povahy by došlo buď k reakci "nojo, ty na to máš, tak se ukazuješ, za tohle bych nikdy tolik peněz nedal/a" nebo "kvůli nám jsi neměla tolik peněz vydávat, vem si to zpátky, pro nás je to škoda".
Taky jste se s tím setkali?
Kokoska jo, normalka. S babičkou pokazdy.
Mě taky a pro darujícího to taky třeba není vyloženě zanedbatelný obnos. Například mě vyloženě nas...o, když jsem zjistila, za kolik se na chodbě v obchoďáku prodávají "parfémy". To mě málem odvezli, protože jsem ten krám dostala od babičky, důchodkyně, k Vánocům a je to dobrý akorát tak na vyhození.
Kokoska a) ne, b) to je takovy babickovsky, ale “vem si to zpatky” teda ne, to mi pripada az urazlivy. mne darovane drahe darky ve mne vzbuzuji takovy rozporuplny pocity, ze jako zbytecne vydany penize..ze by za ne mohlo byt ... a proc vlastne? hlady netrpim vsechno mam, tak proc ne?
jako vse co jsem psala se tyka obdarovani mezi lidmi kteri neziji v nouzi, pokud bych premyslela jak zaplatim detem obedy a dostala soupravu kostniho porcelanu byla bych taky nasrana
viktorka_od splavu nejde o penize, ale o racionalitu
viktorka_od splavu tak nejde zas o desetitisícové částky a o hlouposti lidem v nouzi. Jen to ztěžuje výběr dárků, příčí se mi darovat šunty jen kvůli výše popsanému.
Kokoska o šuntech snad není řeč. šlo mi o to, že já dárky fakt vybírám, dávám si s tím práci, lámu si hlavu.. právě proto, aby byly obdarovanému "na míru", což samozřejmě málokdy vyjde úplně přesně. a pokud je to pro někoho důvod remcat a otrávit mi radost (protože já mám větší radost, mnohem, z toho co daruju, než co dostanu), tak je to pěkně hnusný
Mutziputzi to je ale tvůj pohled na věc. dárce si prostě může se svýma penězma dělat co uzná za vhodné, a pokud koupí něco, co se ti nelíbí/zdá blbý, tak je to fakt tvůj problém. jasně, ty babičky to je taková smutná záležitost, prostě nemají kapacitu vyhodnotit to "racionálně", prostě chtějí udělat radost podle svýho nejlepšího uvážení. "parfém" z chodby obchoďáku nebo super plechový hrnce a tak.. naše babi taky kupovávala děsný hovadiny, ale bylo zbytečný jí to vymlouvat, přitom byla šetrná a měla všecko i spořila vnoučatům apod., no tak jsme ji při tom nechali a projevovali patřičnou radost. kdyby to přesáhlo nějakou únosnou míru tak nevím.. naštěstí nežila sama.
Kokoska jinak pokud ti jde o to, že chceš darovat něco hezkého (a ne šunty) a obdarovaný to nechce, protože to bylo drahý, tak bych vybrala prostě něco hezkého v nižší cenové hladině (nemyslím míň kvalitní, ale prostě drobnější dárek), nebo něco kde tu cenu tak snadno nezjistí
viktorka_od splavu Ja to nikomu nezakazuju, ale nasrat me to muze ne? Dokonce jsem si vzpomnela na modelovy priklad, dostala jsem satek Hermes, zcela bez emoci jsem ho hned dala dal...pak uz jsem nedostala nic, taky reseni![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.