Ounz Ja mam dva v jednom Sputniku, takze furt radej spolu, na me houknou jenom kdyz chtej treba prepnout televizi![]()
Stěžovací vlákno
Taky mám, zatím no name, skřítka ve sputniku. Akorát mám problém, ten sputnik má nějaký malý otvor, jak kouli dostáváte ven? Dovnitř jsem ji musela dostat mírným násilím.
Jinak můj skřítek si může přes sklo a mříže povídat s křečkem, co se nám objevil pod stromečkem ![]()
K pohádkám... děti se na ně kupodivu moc nedívají, jediné, co jsou ochotny shlédnout je Anděl Páně (přidávám se do týmu Švehlík) a Tři bratři.
To je blbý nápad zabalit všechny dárky a až pak na ně dávat jmenovky
Jak to dopadlo, losovali jste? ![]()
Mutziputzi já stíhám túry, půlnoční, sbor, návštěvy i pohádky :)
nejvíc se těším, až na štědrý den víceméně všecko mám hotové, pustím si pohádky a zdobím u nich stromek.
a další si pustím po večeři, kdy odpadnu na gauč, abych si odpočinula, protože mě ještě čeká půlnoční se sborem. mám to nejdál ze všech členů, včera jsem se vrátila dnes asi o půl jedné ráno.
Já mám z těch novejších pohádek taky ráda Tři bratry, přitom jsem byla dopředu dost skeptická a nalákal mě na ni až nějakej rozhovor se Svěrákem mladším, jak dělali toho vlka - a ten je teda fakt super.
A Princezna se zlatou hvězdou se mi líbí až jako dospělé, jako malé mi přišla už moc old school :-).
Zina přesně to s tou princeznou jsem si včera rikala, ze když jsem byla mala, tak mi to přišlo starý, i pyšná princezna, sůl nad zlato, pekařův císař...ta Popelka tak na mě dodnes nepůsobí, i když je starší než já. A taky jsem si včera rikala, ze jak je taková napůl nemecka, včetně kostýmu, tak je taková neokoukana (haha, asi tak 50x jsem ji videla)
V rozhovoru s nějakým historikem filmu jsem četla, že Princezna se zlatou hvězdou na čele byla ve své době krititizována za kýčovitost. Po šedesáti letech od vzniku myslím, že zmizela kýčovitost a zůstala milá poetika.
Tři bratři jsou vtipní, Anděl Páně 1 i 2 mám taky ráda, i když 2 je u mě na hraně toho jestli je to pohádka nebo už je to příběh (kde se vyskytují i nadpřirozené bytosti), to je ale možná jenom slovíčkaření.
Mezi mé oblíbené patří i Dvanáct měsíčků. Asi to má dva hlavní důvody, za prvé prostředí kde byla natočená a za druhé herecké obsazení, kde mě nic nerušilo a představitelka Marušky mi přišla moc sympatická.
MP Marge jeej aj moje najoblubenejsie su (samo s Popelkou) S certy nejsou zerty a Byl jednou jeden kral, to su nadherne rozpravky a pritom aj vtipne.
![]()
Já teď videla nejakej rozhovor, kde někdo rikal, ze prej Češi maj rádi nový pohádky, legrační prevleky a komicky strasidelny bytosti (fakt nevim, kde to sebrali), kdežto na Slovensku si mnohem vic potrpi na folklor a tradici (dávali tam ukázku nějaký fungl nový slovensky pohádky z vesnice ala čičmany a vypadalo to velmi slibně)
coz mi přijde, ze je velkej nedostatek novych českých pohádek, ze nevyuzivaj klasickejch pohadkovejch syžetů, takže to pro diváka není uspokojivý, takový hrozny splacaniny to bejvaj.
Potrefenáhusa a to já bych řekla, že češi mají vážně rádi komické pohádkové bytosti.
blbý je, že scénáristé si pod tím představují stále dokola pitvořící se šišlající uřvané čerty, od té doby, co s ním díru do světa udělal troška.
taková delegace z lotranda a zubejdy, petronil z anděl páně....třeba německé pohádky komickou bytost řekla bych nemívají.
Mně se líbila i ta nová Disneyovská Popelka, ke zdobení stromku akorát. Jasný, celý je to prostě "too much", ae s tím se u Disneyho asi musí počítat. Cate Blanchett jako macecha mi přišla fakt skvělá. A teda dost dlouho mi trvalo, než jsem poznala prince ![]()
Jinak mě ty nový pohádky taky moc neberou. Letošní Žito, to snad radši Landu s kohoutem pod paží ![]()
Garfie Naštěstí jsem jmenovky trefila správně. Ale pro mladší dítko nebohé, zapomněl Ježíšek dodat část dárk pod stromeček
Naštěstí se to tam v té vřavě nějak propašovalo, ale bylo to o fous.
brrr
Jo, to jsou takove klasicke vanocni historky...:-)
Dostala jsem k vánocům brutální rýmu. V noci jsem toho moc nenaspala, protože jsem se dusila, smrkala, kašlala a mazala si odřenej nos. Celý den pokračuju v tomtéž. Ježíšku, tohle na wish listu nebylo!!!
A s těma pohádkama souhlasím, včera jsem koukala tak na půl jednoho oka, bylo to děsný. Z posledních let ujde ten Anděl páně (a už taky není úplně nejčerstvější), jinak bída s nouzí.
ja si stezuju na to, ze jste me nakazili vanocni chripkou
snad poprve v zivote mam chripku a jsem uplne hotova! Nemuzete zacit psat o tom, jak je vam dobre a jste zdravi?:)))
711990 já se uzdravila z hrozné nemoci za víkend! takže na vánoce jsem byla zdravá, všecko jsem zvládla, mohla jsem do sboru, venku nainstalovala osvětlení a tak. lej si do pupku tu slivovici! ![]()
Jiná Realita Ja na to zapomnela a to kdyz jsem sla domu se zimnici, tak jsem si rikala, ze si to dam.
711990 Mne uz je lip, prolejvam se cajem;-). Tak tfuj tfuj.
Jiná Realita Karja je hezky, ze obe radite se prolejvat:))) asi zvolim kombinaci, a to caj se slivovici![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.