Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:01

Mám dost, dnes mi mladší dcera předvedla slušný představení - byla týden doma (nemocná - průdušky) a dnes měla jít do školy. Už večer mi bylo jasné, že to špatně zvládá, ráno to pokračovalo a po mém odjezdu do práce následoval telefon plný proseb, pláče.... Jestli musí do školy, tak aspoň první hodinu, že by byla doma, atd. .... trvala jsem na svém, že musí (připadala jsem si jako tyran). Vím, že má křehkou dušičku a občas si s něčím neumí poradit, ale tohle bylo opravdu moc. Už jsem se rozhodla, že potřebujeme pomoct, mám tip na dětskou psycholožku, tak snad...

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:08

Liesel a ve skole ji nekdo netrapi? Nebo je proste jen takova citliva, ze se ji nechce od tebe/z domu?

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:14

Asi oboje, je opravdu chytrá a perfekcionistka, tak jse toho na ni asi v 11 moc.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:30
Reakce na Pinot Noir:

Jiná Realita Když mám rýmu a musím smrkat hodně silou, vždycky mi fouká vzduch z oka. Myslela jsem, že je to normální 

​A já mám rýmu a nemůžu se pořádně vysmrkat, protože se u toho řehtám.

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:35

andulka01 Souhlasím s ostatními. Ber, co je, když tak přejdeš do druhé práce, pokud vyjde a na výčitky se vykašli. Oni zaměstnavatelé taky zrovna neoplývali loajalitou vůči zaměstnancům v roce 2008, když přišla ¨krize¨.  Teď je holt míč na druhé straně.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:42

Liesel Proč nechce do školy? Mně to nepřijde v pohodě, nechceš to probrat s její třídní učitelkou? Nemá nějaké problémy s dětmi? Navštívil ji někdo ze spolužáků během toho týdne? Moc otázek na které mi pochopitelně nemusíš odpovídat, jsou to jen podněty. 

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:47

Liesel Já ji asi chápu. Zní to divně, ale ještě na střední jsem 31. srpna chytala doma hysterické záchvaty, že nikam nejdu, prostě nejdu! To samé po každé nemoci. Nikdo mi neubližoval, nebil, měla jsem tam i kamarády, ale škola pro mě byla utrpení od prvního do posledního dne. Taky chytrá, perfekcionistka, přitom se ráda dozvídám nové věci, jsem nesmírně zvídavá, i teď. Ale zkrátka ten "koncept školy" mě totálně drtil.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:48

Liesel Jsi skvela, ze to resis, fakt! Taky jsem presne v tomto veku prorvala noci, ze uz do skoly nejdu! Nic mi to nepomohlo, tak at to u vas dobre dopadne!

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:50

NAmofo to je presny! jak tu nekdo parkrat zminoval ze do skoly by chodil i dobrovolne to by me absolutne nikdy nenapadlo, kdybych nemusela nestrcila bych tam nos. pritom se mi tam z 99,9% nedelo nic hroznyho

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:52

Liesel 

A co má za předmět tu první hodinu (nebo ten den vůbec)? Nehrozí nějakej testík (už dřív ohlášenej)?  Nebo přísnější kantor?

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 07. února 2019 09:53

NAmofo 

Jj, koncept školy. Člověk s ním osobně mohl vyjít bez konfliktů, ale atmosféra často úplně na prd.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:12

andulka01 Ja ti veľmi fandím, z toho, čo tu píšeš, si myslím, že si skvelý človek. S výberom neporadím, som extrémne nerozhodná a váhavá, ale verím, že bude lepšie a lepšie. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:14

Jeee, díky za ty zkušenosti se školou, jak já ji nenáviděla. A měla jsem samé jedničky bez jakékoli námahy, ale ne ne ne nechtěla jsem tam chodit. 

Liesel fandím ti, že to řešíš. U nás bylo jenom "musíš" bez hledání příčin a to jen zvyšovalo můj zmatek. Pláč nepomohl, nic nepomohlo.

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:18

To je stejně zvláštní, jak jsou ty děti různý :-). Moje dcera řvala, když jsem jí řekla, že do školy nepůjde... Takže nemoc se snažila maskovat co to šlo... Jejímu třídnímu jsem na gymplu řekla, že tam chodí ráda, on jen zvedl obočí a poznamenal, že ona tam taky chodí jako do klubu .

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:19

Garfie S učitelkou to řeším a ví, že to nemá dcera jednoduché. Sami mi říkala, že je na děti náročná, vyžaduje od nich to co umí sama, no a děti na to nehrajou.... Dnes jsem ráno ještě stihla zavolat před vyučováním třídní a v rychlosti to s ní probrat.

Ona je spíš uzavřená a kamárádek má spíš míň, než víc (to samé já...).

NAmofo tak nějak to má i ona, do školy se těší a zároveň tam nechce. A ta neskutečná pruda, když má při hodině vše hotové a nudí se...

barbucha pár dní chyběla a jak chce být dokonalá a nemá vše na 101 %, tak to nedává.

Každopádně všem díky, víc hlav, víc ví a fajn vědět, že "vystreslých holčiček" je a bylo víc.

Offline Korsičanka blogger
13490 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:25

999 Tomu moc nerozumím - jako bavit se? Tak to má přece být, chodit rád mezi kámoše. My učitelé jsme taky měli nejradši školu bez dětí v přípravném týdnu v srpnu

Ba ne, úplně souhlasím - děti jsou různé - některé brečí, jiné stepují před vesnickou školou už v 7:00 A já osobně bych u nás zavedla školu typu Sudbury Valley

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:32

Ráno budí máma syna: "Vstávej, Pavlíku, musíš do školy..."

"Ale mamíí, mě se nechce... "

"Ale jo, musíš..."

"Já tam fakt nechci, děti se mi smějou a ty větší mě bijou"

"Ale ty prostě musíš, synáčku"

"A proooč? "

"No ty seš učitel..."

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:38

Korsičanka Jasně, bavit se . Škola jako klub, pitný režim a oběd společenská událost... A jen tak mimochodem dobře vystudovat...

Offline Korsičanka blogger
13490 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:47

Samantha Starý, ale dobrý vtip

999 Tak to má nadpoloviční většina u nás na vsi Jen mně se tam už nechce...

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 07. února 2019 10:53

999 Naše dítko to má zatím (druhá třída) stejně, taky by radši šel, i když je nemocný. Ale s paní učitelkou třídní jsme domluveni, že mu dává úkoly navíc nebo si může číst, protože jinak by jim tu třídu rozložil. Takže se systém ne moc kompatibilní, ale naštěstí to učitelé řeší v zásadě ke spokojenosti všech.