Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. února 2019 16:21

Smlouvy na urcito jsou treba ve skolstvi naprosta samozrejmost. Co nejdyl to jde.  

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 07. února 2019 16:30

Luna no ve školství je to podobný jako u nás, lidí na práci čím dál miň, ale nikdo to neřeší, akorát pořád utahujou smyčku okolo krku a člověk až někdy čumí co všechno si lidi nechaj líbit. Protože..ten argument:když se ti to nelíbí, tak jdi jinam, zní logicky a kdyby to udělalo povícero lidí, tak by se pak čumělo, ale ono to není tak jednoduchý, že jo a taky mi to nepřijde jako to nejlepší řešení problému. No minimálně u nás ten stav, tak jak je, mnoha lidem vlastně vyhovuje..

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 07. února 2019 16:34

Ounz Mě fakt překvapuje, že se v tomto ohledu státní "firmy" chovaj hůř než soukromé. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 07. února 2019 16:37

andulka01 no..mně někdy přijde, že to je zezvyku, prostě rutina z dob minulých a nikdo, nikdo je neplácne přes prsty

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 07. února 2019 16:43

Ounz V dobách minulých ale nebylo normální dělat na roční smlouvy, ne?

Já se s tím fakt nesetkala, snad jen u opravdu vysokých manažerských pozic. Spíš mi to připadá, že ve státním se to líp přikryje, tam něco jako zkažení pověsti moc neexistuje. To velké soukromé firmy si zvlášť teď dávají pozor na to, aby se o nich v rámci zaměstnávání mluvilo co nejlíp.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 07. února 2019 16:46

andulka01 no ne ale takový to drž hubu a makej. Tohle se smlouvama na rok je další příležitost jak vyjebávat prostě..a s tou pověstí máš asi recht :)

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. února 2019 17:24

Ounz Presne tak, jeste zpetne se mi otvira kudla v kapse. Diky tomu jsem napriklad nedostala materskou na druhe dite, pac "smulex, bejby, smlouva ti skoncila 30.6. Roku xy" Prisla jsem si jak nejvetsi blbka, tech smluv na urcito mam doma aspon 5. Ale pro urady jsem byla na stejne vlne jako nezamestnanej flakac.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 07. února 2019 17:29

Luna jako a tohle to vysírání s matkama je druhá libůstka tohohle státu, mateřská ti končí v dubnu? Noa? Co je nám po tom, že školku možná tak od září a ze svýho platu chůvu neuplatíš...to ti holt musíme dát výpověď (nejsem matka, jen jich mám teď okolo sebe hodně) 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. února 2019 17:43

Ounz Jo, to je dalsi perla. V mem okoli snad neznam matku, co by se bez problemu vratila na puvodni pozici. Bud ji zamestnavatel nechtel zkratit uvazek nebo ji rovnou oznamil, ze misto zaniklo, lalalaaa A to jedna znama (pracovala v nemocnici) tam byla zamestnancem 11 let!!! A vtipny mi prislo i to, ze mi behem MD volala reditelka, jestli bych tak jako treba nechtela na zaskok. Wtf? Jako ze se mnou byla spokojena. Ale smlouvu, to neeee.

Sorry za vylev, to me fakt vytaci.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 07. února 2019 17:51

Luna no, jako je to děs. 

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 07. února 2019 17:56

Luna Ounz Hele to je ale strašný... Stát si stěžuje že nechceme mít děti, ale chová se jako kretén víc než kdejakej soukromník, no tvl. Mě to fakt šokuje.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 07. února 2019 18:15

Luna Ja na sve pozici zustala, zejm.diky tomu, ze jsem se vratila na mensi uvazek po pul roce, mimi hlidala mamka a ja se v office zdrzela jen nezbytne nutnou dobu a zbytek z domu po nocich... Takze misto zustalo a pribyly opovrzlive reakce okoli na tema “krkavci matka”. Dokonce si to jakasi Mudra psala do papiru asi v roce dcery, “matka UZ pracuje” a spousty vykricniku..! 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. února 2019 18:29

Pavlena Pokud jsi mela tu moznost, tak to naprosto chapu, asi to nebyla sranda, ale prijde mi to velice dobre reseni, ja kdybych mela moznost hlidani, jakoze nemam ani nahodou, tak bych pracovala uz davno.  

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 07. února 2019 18:38

Já si na zaměstnavatele nemůžu stěžovat, umožnil mi pracovat při rodičovské na 25 %, teď jsem si úvazek zdvojnásobila, přestože vědí, že jsem zase těhotná. Po celou dobu mi platí členství v komoře a můžu se účastnit různých interních školení a konferencí. Hodně matek u nás pracuje na 50 %, 60 %, 80 %, jak kdo potřebuje. Z tohoto důvodu se vůbec nezlobím, že jsem někdy před deseti lety musela první dva roky pracovat na roční smlouvy.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 07. února 2019 18:51
Já mám taky štěstí na zaměstnatele, vrátila jsem se na své bývalé místo a nikoho (ani mě) nenapadlo, že by to bylo jinak. Nějaké zkrácené úvazky jsou s mojí práci bohužel nekompatibilní, ale na první mateřské jsem kvůli jedné nálezovce měla taky asi půl roku čtvrt úvazek.
Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 07. února 2019 18:52
@Luna Já jsem myslela, že školám už tyhle smlouvy jen na školní rok zatrhli.
Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 07. února 2019 18:53

Luna zaměstnavatel musí matkám s dětmi do 8 let umožnit zkrácený úvazek -pokud to jde. To zaniklý místo je horší, proti tomu se nedá dost dobře bránit. Několik kamarádek na to doplatilo... Když mi jiná kamarádka, co žije dlouhodobě v Německu, vypráví, jak to funguje tam - takovej rozumnej a lidskej přístup mi přijde. I když ona byla ve velký firmě, ale myslím, že ten stát umožnuje matkám se vracet postupně a tak. A když ta jejich pracovní pozice zanikne, nebo je už obsazená, nabízí jim jiný. 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 07. února 2019 19:04
Reakce na Luna:

Smlouvy na urcito jsou treba ve skolstvi naprosta samozrejmost. Co nejdyl to jde.  

​Jojo. Furt jsem mela pocit, ze me tim "drzi v sachu".

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 07. února 2019 19:38

brrr Pouze na skolni rok uz se davat nemuze, ted se dostava smlouva na kalendarni rok. Takze aspon uz se nemusi chodit na pracak, to je novinka poslednich par let.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 07. února 2019 20:04
Reakce na Luna:

Ounz Jo, to je dalsi perla. V mem okoli snad neznam matku, co by se bez problemu vratila na puvodni pozici. Bud ji zamestnavatel nechtel zkratit uvazek nebo ji rovnou oznamil, ze misto zaniklo, lalalaaa A to jedna znama (pracovala v nemocnici) tam byla zamestnancem 11 let!!! A vtipny mi prislo i to, ze mi behem MD volala reditelka, jestli bych tak jako treba nechtela na zaskok. Wtf? Jako ze se mnou byla spokojena. Ale smlouvu, to neeee.

Sorry za vylev, to me fakt vytaci.

​Možná je ten záskok nevyjde tak draho?  Dyk za zaměstnance se platěj strašný odvody... a v odvětvích, který si "na sebe nevydělaj", s mizerným rozpočtem, se holt není čemu divit potom. To není vina zaměstnavatele - to stát je na hovno.