Prosím po mne informaci (už je to dost let, co byl syn malý
) - co musí dítě umět dnes, aby ho vzali do školky?
Jedná se o schopnosti v oblasti hygieny? Nebo nějaké mentální?
Prosím po mne informaci (už je to dost let, co byl syn malý
) - co musí dítě umět dnes, aby ho vzali do školky?
Jedná se o schopnosti v oblasti hygieny? Nebo nějaké mentální?
brrr No takovou skolku mame taky, navic z mista bydliste berou tusim prednostne a prespolnich je tam plno. Nicmene ideal to kvuli te zaviracce ve 4 fakt neni, mne to prijde brutalni I na vesnici teda. Plus kopirujou uplne vsechny prazdniny podle skoly. Asi uz nikdy nebudu pracovat na plnej uvazek:-D.
Edit: ted koukam, ze 4 je I u vas. Nechapu to, fakt ze ne. To je snad jen pro ucitelky a kolbenkare v jednosmennym provozu.
Samantha Já psala, že u nás to nikdo nezkoumal, ale předpokládám, že by nemělo mít plíny a mělo by se zvládnout najíst, nějak oblíknout, základní hygiena (smrkám do kapesníku, myju si po wc ruce), zvládnout pobyt bez rodičů. Bych řekla takové základní věci, ale u nás už to je taky pár let a moc si to nepamatuju. Možná i proto, že mi to nepřišlo jako nic extra výjimečného.
Karja U nás funguje školka i družina od 6:30, končí obojí v 16:00. Většinou se rodiče střídají (jeden ráno, druhý odpo), řeší se to babičkami. Školka je o jarních, podzimních prázdninách a na začátku a konci letních otevřena pro děti pracujících rodičů (většinou to vyjde na tu jednu třídu dětí).
brrr no tak ona není ten připad
Liesel Jo, tak to presne je.
Ja jsem zacala novou praci ted v lednu a 28.1. uz mam OCR, pak hned plynule dalsi na druhy dite. A ja mam jeste ten bonus, ze jsou i situace, kdy musim rano vodit a odpo vyzvedavat, pac manzel jezdi casto na sluzebky. Jsem stastna za uvazek 0,5, vic bych asi nestihla.![]()
Haha, protože všechny školky čekají s otevřenou náručí na každé dítě a dovolí mu zapsat se a nastoupit kdykoliv
Kéž by to bylo takhle jednoduché!
Přesně, ona to není žádná sranda. Chce to velké plánování, vše s předstihem, aspoň dva záložní plány a taky kapku štěstí. Syn v září ještě neměl dovršené 3 roky, tak to bylo vzhledem k přetlaku bez šance. Ale líná huba, holé neštěstí - jen tak jsem zkusila místní školky obvolat v říjnu, jestli by se opravdu jedno místečko nenašlo. Tak se mi všechny vysmály, nicméně za měsíc se jedna ozvala, že se nakonec jedno místo uvolnilo....
Samantha V naší MŠ vyžadovali, aby bylo dítě bez plen, znalo své jméno a příjmení, umělo barvy a bylo samoobslužné v jídle a oblékání. Měli jsme stažený zadek, protože poslední podmínku (oblékání) jsme nesplňovali ani zdaleka, ale zatím si nikdo nestěžoval...
Gatita Syn bude mít tři v listopadu a téměř s jistotou vím, že ho od září nevezmou. Přednost budou mít ti, kterým ty tři roky už opravdu budou. Ale ani ti se zřejmě nedostanou všichni, bude pořadník a pokud se v průběhu roku místo uvolní, pojede se podle něj. Museli bychom mít velké štěstí, kdyby letos bylo méně zájemců. Samozřejmě bych si takové štěstí moc přála a nepřestávám doufat
I když ze začátků ve státní školce mám mnohem větší obavu než tehdy s miminem v soukromé.
Liesel a to je furt jeste celkem dobra varianta, kdyz si “muzes dovolit” byt na ocr..
Pinot Noir My měli velký strach. V jeslích se se synem piplaly vždy usměvavé, dopře placené mladé učitelky, se vším mu pomáhaly a byly hodně benevolentní, prostředí domácké. I tak mu trvalo dlouho, než si tam zvyknul, hodně brečel a bylo to celkově dost krušné období. Syn je navíc malinkatej a pokulhává v těch samoobslužných úkonech (svlékání, oblékání, obouvání), takže nás přestup mezi hordu o hlavu větších dětí na dvě unavené učitelky ze staré školy děsil. A od prvního dne v pohodě, líbí se mu tam a učitelky si také nestěžují. Do teď s manželem sbíráme čelist ze země a koukáme s otevřenou pusou, jak tam hladce zaplul![]()
Liesel a to je furt jeste celkem dobra varianta, kdyz si “muzes dovolit” byt na ocr..
Já pořád zkoumala, proč by si někdo nemohl dovolit byt na očr... ![]()
Gatita Tak to moc ráda slyším, Ríša si sice zvykl rychle a v pohodě, ale jak píšeš - domácí prostředí, hodné milé tety, dětí jako ve větší rodině, pomáhání se vším... No, jsem zvědavá :)
Tak já jsem jen tak cvičně mrkla na stránky školky, kterou máme nejblíž, a pro školní rok 2018/19 přijali 30 dětí a odmítli 36. K zápisu může dítě až po dovršení 3 let a stejně ho nevezmou, protože přidělují body podle bydliště a podle věku (čím starší, tím víc bodů). No, stejně jsem tam dceru nechtěla dát, moje vzpomínky na toto zařízení jsou ještě příliš živé ![]()
Já pořád zkoumala, proč by si někdo nemohl dovolit byt na očr...
no rekla bych ze to spolu muze dost uzce souviset![]()
A když dítě nastoupí do školky v průběhu roku, tak platíte až od měsíce, kdy nastoupí? Protože u nás, když čistě teoreticky vezmou dítě od ledna, tak musí platit už od září...
Karja Zvírat školku ve čtyři je teda masakr, u té družiny ještě dejme tomu, to dítě už může dojít samo domů...u nás je školka do půl páté a družina do pěti, ale na začátku každého roku je průzkum mezi rodiči, jestli by byl zájem o prodloužení (hlavně ve školce teda). Normálně bych asi na tvém místě zkusila sehnat pár rodičů, kterým to taky nevyhovuje a sepsat nějakou oficiální žádost.
Garfie Hele ale školka do čtyř je na malém městě asi dost běžná. Kamarádka s tím taky válčila, ale prý byla jedna z mála, běžně už byly ostatní děti v půl čtvrté pryč.![]()
Sweet Potato Mně to ale přijde vážně dost hrozný, když si vezmeš osmihodinovou pracovní dobu od osmi...
jako že do té půl páté, abys měla čas na nějaký přesun....u nás třeba zůstává po třetí, půl čtvrté jen jedna spojená třída, je tam prostě jedna učitelka, to není ani tak náročné na provoz, i uklizeno už může (až na tu jednu třídu být).
Jinak já teda znám dva páry (v nejbližším okolí), co to museli řešit směnami proti sobě, jeden chodil na ranní, druhý na odpolední a doma se potkávali vlastně jen o víkendu.
Garfie Tak do rachoty nejpozději na sedmou, povalečko!
Sweet Potato Hele, já vždycky pracovala pro Pražáky-před devátou nikde nikdo!
Takže my tady na Moravě začínáme jako dojičky v kravíně a končíme jako pražská kancelář a před šichtou obstarat dobytek!
Garfie Dcera taky platila školku od září, syna tam mohla dávat až od ledna kdy mu byli tři roky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.