Já z povahy práce částečný úvazek mít nemůžu, HO u nás funguje pouze neoficiálně, ale naštěstí šéfové s tím nemají problém. Na druhou stranu, když je to nutné, tak dělám věci i o víkendu. Ale zavést nám nějakou kontrolu příchodů/odchodů, tak jsme všichni namydlení.
Stěžovací vlákno
Karja Uz jsem ve skolstvi pracovala, takze predstavu celkem mam. Nicmene doufam v nejake mensi zarizeni.
Snad to dam a budu mit stesti.![]()
brrr Ja nejake vzdelani mam, tak snad neco najdu! Pristi tyden jdeme se synem do jedne ZS na nejaky seznamovaci den nebo co. Reditele ucila moje mati
. Tak se rovnou zkusim zeptat.
Samantha držet místo pro ženu na MD a RD je povinnost ze zákona do tří let dítěte, to není žádná vstřícnost dobré duše zaměstnavatelské
Taky po dobu dovolené nesmí dostat výpověď a když slíbí vrátit se do práce dřív a rozmyslí si to, musí jí zaměstnavatel vyhovět (do těch tří let dítěte).
To, že zaměstnavatel musí, není jednoznačné. Uvažuje-li žena o kratší rodičovské, je lepší ji postupně prodlužovat, tj. nejprve třeba požádat o roční, pak třeba ještě půlrok atd.
manzel vcera pustil dceru ven v tricku s kratkym rukavem a tenkych leginach (nezkontroloval ji) - dnes ma rymu a zitra zavody a jeste vystoupeni.
dzizisketa HO máme v kolektivní smlouvě.
tv drzim palce, plan mas dobry. to pujde. ta organizovanost ti pomoze, jenom se nesmis hroutit, kdyz to bude kapanek jinak, nez jsi si naplanovala. ![]()
jinak moc dobre rady ma Gatita, nesmaz se byt matkou roku, proste chod cestou nejmensiho odporu. taky mame skolu 3 minuty od baraku. sla by jiste lepsi, co by ale znamenalo rozvazet to rano i odpoledne - a kazde dite jinam. takto si deti dotapkaji sami a nejaky cas uz doma zvladnou. krouzky maji jenom ty, co jsou ve skole/na sidlisti - na zadne rozvazeni do Lidusky nemam vubec kapacitu, to je radsi vezmu v usetrenem case na brusle, vylet nebo do muzea - kdyz to vyjde.
Ale napadlo někoho, že "vstřícnost" zaměstnavalete znamená, že práci za onu kterou ženu musí dělat někdo jiný (a ne právě zaměstnavatel) ?
tohle vetsinou dobre resi ruzne flexibilne uvazky, prace z domova a tak podobne. ted jsem v osvicene spolecnosti kde to lze, ale treba ve dvou puvodnich byl strasny problem vzit si misto OCR homeoffice. pritom jsem mela praci, kterou za mne nikdo neudelal, takze i kdybych se teoreticky doma flakala, tak mne to dozene po navratu. ted mam konecne kolegu, s kterym se muzu zastoupit a je to teda neskutecna uleva.
navic muzu mit HO kdykoliv potrebuji - napr. kazda schuzka ma automaticky cislo na telelekonferenci, protoze jsme stejne rozprskani po cele republice/pulce Evropy, takze v zasedacce je tam pulka lidi. jestli je nekdo pripoji z domu, z kanclu nebo z letiste je vlastne uplne jedno.
Tak to jo, to nám se ještě nepodarily ani sick days.
mam teda i paradni stiznosti, nevim, co je dnes za den:
1. od rana tezke schuzky v praci, kolikrat dost wtf momentu
2. po prichodu domu jsem nasla ve schrance dorucenku a je to liebesbrief of Financaku, ze jsme zapomeli podat dan z prevodu nemovitosti (+samozrejme priznani k dani z nemovitosti).
takze k dvema danovym priznami z dane z prijmu mam jeste dve tyto. lhutu mame 15 dni, z toho 8 budeme na dovolene. citim se jako honza, co bojoval se sedmihlavym drakem. jednu hlavu stal a dve vyrostly.
3. muz byl uklidnovat babicku s vytrhanymi zuby a domnelym zanetem slinivky, co ho rozlozilo natoli, ze na bod 2. reagoval slovy, ze ho snad kvuli tomu nezastreli.
4. boli me hlava jako strep, asi ze stresu. tady je dobra zprava, ze mam dostatecne zasoby triptanu, bo jsem minuly tyden nelenila a zavolala na neurologii ![]()
a oblibeny kolega uplne zrusil svoje oblibene auto, fakt je neco na slunci nebo co.
Není to úplně stížnost a kauza je už staršího data (její začátek):
Přiznávám, že Kovář byl jedním z mých nejoblíbenějších vyučujících na historii, jeho přednášky byly fakt super, zábavné a zajímavé, ale z tohohle jsem taková rozpačitá. I kdyby to obvinění z plagiátorství nebylo pravdivé, tak udělal rektor Kovářovi medvědí službu. Oba pánové jsou odborníci, ale na jiné období (hlavně Plaček), všichni tři se z FF velmi dobře znají. Myslím, že i po očištění jména zůstane pachuť a vždycky se mu to bude vracet. Ale pevně doufám, že to dobře dopadne.
MP Meri
Tak to jo, to nám se ještě nepodarily ani sick days.
Žiši, tak to už jsem měla za to, ze to už je fakt i v ty nejzkostnatelejsi státní instituci ...
brrr Kovář byl vedoucím mé diplomky, jeho přednášky jsou to nejlepší, nač z VŠ vzpomínám.
nevím jestli je to úplně stížnost, ale stala se mi taková zvláštní věc:
tenhle týden jsem měla dovolenou, kterou jsem si vzala kvůliva kurzu na kterým jsem trávila 9 hodin denně. měla jsem docela obavy jak to zvládnu, hlavně co mám docela shon v práci z čehož jsem byla značně vyšťavená a tak jsem si říkala že toto už vůbec nedám.. ale kupodivu to bylo moc fajn (i když mám hlavu jak pátrací balon). a tak jsem se o polední pauze poflakovala po městě a říkala si že to je určitě tím, že chodím pěšky/mhd (je to v centru) a přes poledne jsem venku, tak že bych si aspoň místo oběda chystala svačiny a v polední pauze se prostě šla projít, páč ten rozdíl oproti pracovním dnům byl fakt markantní, cítila jsem se uplně čerstvě:-) načež mi zazvonil telefon (fakt asi 10 minut po té, co jsem to tak pěkně vymyslela), řešila jsem nějakou pracovní záležitost a jakmile jsem to položila, tak.. jsem zjistila že jsem uplně durch zpocená, klepu se jak sulc a musela jsem zapadnout do nejbližšího bistra a koupit si něco k jídlu- při placení na mě koukali divně, protože se mi klepaly ruce jak poslednímu alkáčovi... podotýkám že telefonát nebyl nijak katastrofickej, v podstatě běžný věci co řeším denně (a že neřeším nic podstatnýho:-) Doposavad jsem měla za to, že mě sice celkem prudí a nic moc platí ale jinak v poho... hm.
Pinot Noir Jo, a taky si pamatoval svoje studenty a hlásil se k nim
Já ho měla/mám fakt ráda.
viktorka_od splavu vyzera to, ze by si sa mala zamysliet nad inou pracou. Prezivam teraz nieco obdobne a vlastne som uz jednou nohou prec, leb dotiahnem nejake veci, dokoncim audity a papa. Bude mi smutno lebo som tam s tymi istymi ludmi uz 33 rokov. Ale zmeny s pridenymi novymi ludmi a s tym spojene vyhrotene situacie kedy mi pribudlo prace a zhorsenie kvality odvedenej prace a benevolentny postoj k chybam mi moja povaha nedovoli stravit. Som vycerpana.
Janulik03
já si to jen neuvědomovala.. takže to pro mě bylo takový prozření. sice nic příjemnýho, páč teda vůbec nevím kam se vrtnout, ale něco udělat prostě musím. ty už to víš dýl, určitě máš plán a bude to dobrý uvidíš, uleví se ti
viktorka_od splavu Tak já to mám úplně stejně. Jsem nesklutečně vyšťavená. Když konečně se zlepšil zdravotní stav, peru se s pocitem provinění, že jsem omarodila (protože jsem určitě mohla kulhat a trpět dál, určitě jsem to mohla vydržet, že
. V pondělí už jdu, i když bych měla být ještě aspoň dva týdny doma, nemám po rhb, po kontrole na ortopedii a pořád to ještě cítím, už prostě musím.
jenže.. mám úplně sevřený žaludek, jak vzpomenu na práci, pocity úzkosti, které,zatím ještě, nekončí panickými ataky. To, co mi fakt nevadí, jsou žáci. Ale to okolo. Milion nesmyslů, co se na nás pořád valí, co po nás chtějí, ta příšerná úředničina, nesmysly, kvůli kterým máme někdy pocit, že učení je to nejmíň důležité.
Všichni jsou z toho otrávení, atmosféra na ... . Prostě totální demotivace. Já už dneska prohlížela nějaké nabídky práce. Třeba mě to zas přejde, ale.. Já se tam zpátky vůbec netěším!! (a doma mě to otravuje taky)
Žiši, tak to už jsem měla za to, ze to už je fakt i v ty nejzkostnatelejsi státní instituci ...
Tak už aspoň víš, která JE ta nejzkostnatělejší (tyjo, tohle slovo napsat na mobilu, to je teda něco! )
viktorka_od splavu ja mam posledni dva tydny celoy pracovni dobu neco jako migrenu a zablokovany sval mezi okolo klicni kosti. Prito. se mi v praci libi, stve me dojizdeni a zbytecne papirovani. Casto v nedeli a nektere dny nespim. V patek odpoledne si casto vlezu do postele jako nemocna a necham deti kukat na youtube. Nikdo okolo to nechape.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.