Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 09. února 2019 12:16

continuity no, k tomu mám zas historku, ako som si po materskej bola na poisťovniach pozisťovať, čo a ako a keďže to bolo celé také komplikovanejšie, tak som si nechala tetou v sociálnej preveriť, že mám všetko uhradené, tak ako treba. To mi skontrolovala, uisťila ma, že je všetko uhradené, načo mi do mesiaca prišla nie upomienka, ale rovno exekučné konanie, že som neuhradila odvody z predaja bytu, ktorý sme predali asi rok dozadu .

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:19

slniecko 

Tak to jste museli mít už nějak divně postavenou smlouvu, protože obvykle tam bývá zakotveno, že daň se odvádí současně s převodem prostředků za prodej nemovitosti. 

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 09. února 2019 13:40
Reakce na Mutziputzi:

Dadoo no ale ty prázdniny, ty prázdniny...teď už mam dojmy ze školství z první ruky, už mě nemůžete uklovat jako posledně:-D

​jsem zvědavá. O pár příspěvků zpět jsou totiž prázdniny  výslovně uváděny jako hlavní motivace práce ve školství  a to nezávisle od více uživatelek.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:43

Dadoo Achjo, naprosto chápu...Já jsem sice teď ve školství spokojená, natrefila jsem na takovou vesnickou základku se super atmosférou, ale moc dobře si pamatuju svou matku, která učila na jednom gympu přes 20 let, najednou se ředitelkou stala její kolegyně a udělala jim ze života peklo.

No a všechny její mladší kolegyně se po těch x letech sebraly a odešly, pomáhala jsem jim tehdy balit ty krabice s celoživotní prací, sbírky kamenů a čeho všeho, co na vlastní náklady pořídily do výuky. ALe nelitujou té změny, někdy se jinak nedá.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:51

MarcelaN Gro sdeleni je jinde

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:06

viktorka_od splavu Já už su naštěstí s prací tak nějak sedla, ale ten stres tam budu mít vždycky - vůbec mě nenapadá jak by šel odbourat.

Já ten svůj stav nedokážu ani úplně pojmenovat, je to taková  kombinace vyčerpání a osamocení.

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 09. února 2019 14:06

Mutziputzi však cajk. Ale já kdysi za to dostala od zdejší vrchní poučující děsnou čočku, takže odpustit reakci jsem si nemohla

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:11

Ginevra daň bola odvedená v poriadku, problém bol s odvodom do sociálky.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:12

Luna no, právě,  My  jsme taky škola na malém městě a poslední roky je to tak, že v rámci nalákat nové učitele tak, že se jim vytvářejí spec podmínky. A ti stáří..? Ti už nikam neutecou, kam by se hrabali, takže ti vydrží všechno. Jsou zvyklí držet hubu  krok. A tak noví. dostanou lepší třídy, udělá se jim rozvrh dle požadavků atp. Jenže oni stejně rychle utecou, dojíždění je otrava a kdo by tu chtěl bydlet.. Takže fluktuace.

Mám pět let do důchodu. Má smysl měnit teď práci?  Vydržet se to zatím dá. Jen ta chuť a radost je nějak pryč. Jenom na ty haranty se těším, to mě zatím drží. No a ty prázdniny, samozřejmě. Jako PP pro mentální hygienu. 

Prázdniny.. Koukala jsem na zájezdy. Ceny do prázdnin o 5-10 tis nižší než o prázdninách. Jak já bych jela v květnu.. Místo maturit 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:22

Dadoo No jo, prázdniny, to nikomu nedá spát, mně to vždycky nepřišla zas taková výhoda, jak si každý myslí. Zájezdy nejdražší a možnost jet běhěm roku nula. Já jsem se vrátila převážně proto, že mám děti a nemám žádné hlídání. A jako bonus jsem teda šťastná, že mě to zas docela chytlo. 

A přesně...ty děti mě tam taky vždycky držely, to ostatní byl děs, spousta nesmyslů, až mi to mozek nebral, stížnosti, že chodíme domů moc brzy...No ale teď už je mi to tak nějak jedno, jsem spokojená a víc neřeším.

Offline mitford sister
1716 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:30

stěžuju si, že mi zrušili red bull air race v budapešti. jednou se rozhodnu někam jet, a oni to zruší!

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:55
Reakce na Jiná Realita:

k té práci - podle mě je ten pocit totálního vyčerpání a vyhoření obecný.

u nás taky, u všech, je jedno, jestli administrativy nebo dělníků. a říkají to i známí a příbuzní. 

prostě už nějak nikdo nemůže.

popravdě nevím, jak tohle skončí.

nevím ani, co je příčinou, bude to velký koktejl, určitě v tom hraje roli extrémní a bující byrokracie, absurdní zákonné požadavky, málo lidí a nějak tak celkově blbá nálada. 

ale to vyčerpání fakt vidím všude kolem. 

V mem okoli je to hodne podobne, u nas v praci (kde jeste par dni budu) se to nejak sype uplne vsechno, spousta lidi odchazi. Mezi znamymi a rodinou dost lidi resi vyhoreni, vycerpani, nebo aspon zmenu prace kvuli prilisnym narokum. A nejsou to flakaci, ale naopak lidi, co dlouho drzeli a hodne toho vydrzeli, ale uz proste nemuzou.​

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:01

Překvapuje mě , kolik je tady učitelek.  Viděla jsem o dvou a najednou se to tady vyrojilo.   

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:14

brrr 

U nás (myslím tím naše ZO) jednala o sickdays už předloni, a byl nám navržen 1 den ročně výměnou za to, když se o dva dny posune vyplácení mezd. Tak to teda leda víšco!

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 09. února 2019 16:51
Reakce na Ounz:

Od toho že zamestnavatel někomu dává práci, bych se oprostila, nedává nic, on potřebuje aby tu práci někdo dělal a za to tomu dotyčnýmu platí. Když to jednomu nebo druhýmu přestane vyhovovat, tak od tý smlouvy upustí. To že zákony, který to upravujou a modulujou, sou potřeba, je snad každýmu jasný, protože i přes to, že ty zákony sou, tak se najde spousta lidí, který mají snahu si je vykladat po svým. 

​​no...samozřejmě, že zaměstnavatel potřebuje zaměstnance, ovšem nejdříve musí tu práci/zakázku zajistit. Minimálně v soukromém sektoru to tak funguje. A pokud si dá místo toho nohy na stůl, žádné lidi potřebovat nebude. Takže tak nějak mi vychází, že zaměstnavatel vytváří příležitost pro práci jiných.

Zbytek příspěvku je bez debat.

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:01

MarcelaN A není to tak, že smyslem podnikání je vytváření zisku? Chci mít zisk, vytvořím si projekt, najdu zakázky, najmu zaměstnance, bez kterých bych nebyl schopen podnik provozovat...

Prvotním cílem podnikatele/zaměstavatele není tvořit místa pro zaměstnance, ale vydělat, takže je to hlavně v jeho zájmu zajišťovat si odbyt svých služeb/výrobků.

(Mluvím teď čistě o soukromém sektoru)

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:08

MarcelaN tu zakazku mozes mat zabezpecenu, zmluvy podpisane. Pokial nebudes mat toho kto to urobi ako tvoj zamestnanec, je ti to vsetko na nic. Nemas zisk. Zaroven nastve ked to vsetko mas, aj ludi aj dohodnute podmienky a plat a aj tak nepridu lebo sa im nechce. Proste obe strany musia konat ferovo

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:56
Reakce na Myrtila:

V mem okoli je to hodne podobne, u nas v praci (kde jeste par dni budu) se to nejak sype uplne vsechno, spousta lidi odchazi. Mezi znamymi a rodinou dost lidi resi vyhoreni, vycerpani, nebo aspon zmenu prace kvuli prilisnym narokum. A nejsou to flakaci, ale naopak lidi, co dlouho drzeli a hodne toho vydrzeli, ale uz proste nemuzou.​

Vyhoření, vyčerpání... a stejně "produktivita" nic moc.  To taky povzbudí.

https://denikn.cz/28395/produktivita-prace-v-cesku/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 09. února 2019 22:05

domenica No, tenhle typ clanku me vzdycky pobavi, zvlast kdyz si promitnu, kolik toho ma na sobe navaleno kazdy clovek u nas v praci :-D I kdyz mozna by produktivita byla naopak vetsi, kdyby toho bylo min, delali bychom min chyb a min veci by se hasilo, az kdyz hori. Ale to by asi bylo na delsi debatu...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. února 2019 22:22

Myrtila 

Přesně. Já si vždycky promítám, jak pracují mí - podle podobných článků a způsobů měření o mnoho "produktivnější" - přátelé třeba ve Francii, jak jsou za tu produktivitu odměňováni (plat, dovolená) a... jj. bylo by to na další debatu.