Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Friga
2154 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:22

domenica ja jsem nekde cetla (ten clanek od tebe je uzamcen a nevim, co je na konci), ze ta nizka produktivita je dana tim, ze se u nas vyrabi veci s malou hodnotou, levne. Ze pracujeme stejne jako spousta jinych, jen nas produkt je prodan za nizsi cenu. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:47

Jj, je to tak, bohužel.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:51

domenica Ja teda nemám prístup k plnej verzii toho článku, ale to nikoho nenapadlo, že tento spôsob merania produktivity je úplne scestný? Akože logicky keď nejaká nadnárodná korporácia outsourcuje job do menej vyspelej krajiny, tak to je preto, aby ušetrili. Takže vo výsledku človek v ČR robí aj viac práce, než by na rovnakej pozícii urobil človek napríklad v Nemecku, ale jej hodnota je automaticky braná ako nižšia. 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 10. února 2019 11:20

Friga domenica 

Přesně... pokud by se ta produktivita neměřila jen tou hodnotou (t.j. výší odměny za provedenou práci), troufám si říct že bychom ji měli daleko vyšší než ostatní 

Už jen to, že - kvůli kýženému výsledku - jsou Češi (nebo jejich většina) ochotní dělat věci i nad rámec svých povinností... nehodnotím jestli je to dobře nebo špatně, ale je to prostě tak: zatímco zahraniční kolega rázně odmítne, co nemá přímo v popisu práce, Čech jde a udělá - aby prostě bylo hotovo. Za menší plat  

Offline Friga
2154 příspěvků moje polička 10. února 2019 11:48

domenica barbucha ja treba vidim tohle makani za nizkej plat nad ramec povinnosti i u Estoncu zijicich tady ve Finsku. Hlavne ti starsi maj strach rict sefovy ne, finska kolegyne ji klidne to ne rekne, ja taky, naucila jsem se to. Mam pocit, ze je to strach o praci a male sebevedomi. Estonci maj taky maly platy, myslim, ze jeste min nez Cesi a draho podobne s tim, ze ceny stoupaji, neco je levnejsi i ve Finsku. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. února 2019 12:32

Friga na nerici NE vedeni jsem primo alergicka,ale taky si myslim,ze je to povahou nez statni prislusnosti.....i kdyz ja mam zas zkusenost s lidma z byvale jugoslavie a ty asi maji strach pac nejsou v euale je to des.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 10. února 2019 12:32

Friga 

No nevím, jestli je to strach o práci. Možná, pokud žijou v zahraničí... Já jsem myslela spíš na případy Čechů, pracujících doma, pro "cizí". Tam bych neřekla, že by měli zvlášť strach - vědí dobře, že jsou pro ty "cizí" výhodný nejen finančně, ale i profesionálně. Jen si nejsou tolik zvyklí hlídat ty kompetence... ale možná že je to už dneska jinak, vlastně mluvím o zkušenostech deset a víc let starejch, možná se už poučili.

Offline Friga
2154 příspěvků moje polička 10. února 2019 12:56

barbucha priznavam, ze nevim, jak je to v CR. Ja jsem sla vlastne hned po skole do Finska, v CR jsem chodila jen na brigady. Tady je celkem vysoka nezamestnanost a toho strachu se ozvat jsem si u Estonskych kolegu vsimla. Je to jen muj odhad, cim to je. Nejsem kdovijaky znalec lidskych dusi :)

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 11. února 2019 14:37

Lama_z_Lana ja jsem se svou praci taky spokojena, jen doufam, ze to tak bude i nadale:)

Jinak k tomu stresu: jsem nervak a stres nemam rada, proto jsem si zvykla snazit se ten stres eliminovat dobrou pripravou a vyhodnocovanim priorit (šiš, to zní jak z rubriky Kariéra v Žena a život). Hlidam si to svoje a ukoly navic sice beru, ale jen kdyz je realne je zvladnout, jinak se nebojim odmitnout. No a kdyz mam i tak dojem, ze se to vali ze vsech stran, tak si reknu, ze o nic nejde, nikdo neumre, nikomu se nic nestane;) V minule praci to tak nebylo, tam by chyby byly hodne videt a hodne by bolely (financne), ale tady si to uzivam! 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 11. února 2019 14:52

Dostala jsem nabidku na praci ve vysnene organizaci a dnes jsem ji po "namluvach" odmitla, protoze kdyz jsem si to vsechno nechala projit hlavou, tak bych si sice strasne polepsila, ale zaroven bych musela pracovala ve stresu, prisla bych o hodne volneho casu, ktery rada urvu pro sebe, kdyz si potrebuju oddychnout od deti. Vlastne by mi nezbyl cas zadny, protoze manzel je hodne zamestnany a babicky pres tyden hlidat nemuzou. Nelituju, nestezuju si, bylo to racionalni rozhodnuti a hrozne se mi ulevilo, kdyz jsem se rozhodla zustat tam, kde jsem, ale prece jen mam takovy divny pocit. Spatne se to vysvetluje, asi nejaky pocit promarnene sance. Potrebovala jsem to nekomu sdelit. 

Offline stes
9258 příspěvků moje polička 11. února 2019 15:04

Lamicka Já myslím, žes dobře udělala. Volno je k nezaplacení. Kdysi jsem odmítla velmi dobrou práci, protože měli o týden míň dovolené, než jsem byla zvyklá. 

Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 11. února 2019 15:16

Lamicka 

Taky si myslím, že jsi udělala dobře. 15 let jsem pracovala 12-14 hodin denně a pak jsem si řekla proč vlastně žiju. Celé dny zavřená, o víkendu dost grogy. Osobní volno žádné. Před třemi lety jsem to celé změnila a je to tak super, mít dopoledne volno. Odpoledne a večer mám teda volný jeden den v týdnu, ale je to sakra jiné. 

Hlavně nad tím moc nepremýšlej.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 11. února 2019 15:18
Reakce na Zarinya:

Friga na nerici NE vedeni jsem primo alergicka,ale taky si myslim,ze je to povahou nez statni prislusnosti.....i kdyz ja mam zas zkusenost s lidma z byvale jugoslavie a ty asi maji strach pac nejsou v euale je to des.

​Tak Chorvati ani NE nepotřebují, že ... Ti mají svoje "Sutra."

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. února 2019 15:42

Samantha neznam. Do Chorvatska nejezdim. :-)

Ale ani jedna neni z Chorvatska.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 11. února 2019 15:44

Zarinya 

Já myslím, že kdokoli potřeboval v Chorvatsku něco po řemeslnících nebo úřednících, rozumí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. února 2019 15:53

Lamicka 

On člověk asi nemůže mít úplně všechno, žijem jenom jednou a všechno se do toho času nenacpe. A když jsou děti, už se nedá koukat jen na sebe. Ony to ty děti asi těžko ocení, že se matka obětovala, ale ty bys to asi hodně pocítila, kdybys šla do toho zápřahu. Nikde není psáno, že to byla poslední nabídka a ty budeš za 5 nebo 10 let zase jinde...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. února 2019 16:12
Reakce na Samantha:

Zarinya 

Já myslím, že kdokoli potřeboval v Chorvatsku něco po řemeslnících nebo úřednících, rozumí.

​skoro 10 let jsem tam jezdila v létě na měsíc, takže si dovoluji tvrdit, že zde máme opět stupidní zobecňování, je to tam stejný jako kdekoli jinde, OK germánský země neberu

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 11. února 2019 17:37

stes Catherinne dynda Diky za uklidneni. Mate pravdu. Ja to taky vlastne vim, ale nekdy to potrebuje clovek slyset od nekoho jineho. Pred materskou jsem si sahla pracovne na dno, totalne jsem vyhorela, tak vim, co uz nechci. Nebudu na to myslet, budu se soustredit na praci, kterou mam vlastne rada. Casem se neco objevi. V posledni dobe se toho sebehlo nejak moc najednou, hodne zmen. Tak jsem tohle neustala s chladnou hlavou. 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 11. února 2019 18:30

Lamicka Já ti rozumím, úplně stejné rozhodnutí jsem před časem dělala taky, odmítla ze stejných důvodů. Pro mě to navíc byla asi poslední šance udělat v mém oboru opravdovou kariéru. Zpětně nelituju, jen občas mě tak popíchne "co by, kdyby...".

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. února 2019 19:18

Lamicka ja si myslim, ze jsi to ustala dobre. Ne vsechny v sance zivote je nutne do mrte vyuzit. Nekdy je ta cena prilis vysoka.

Ja dokonce z velice dobreho mista utekla, tech duvodu bylo vic, ale rovnou jsem si hledala neco mene casove vycerpavajiciho.