Stěžovací vlákno
Candance No hele, muzu si za to sama, kdo pozde chodi, sam sobe skodi. Ale napadlo by te, ze se domy inzeruji na bazosi? Me fakt nikdy!
Teď si postěžuju mimo mé obvyklé téma. Mám obavy ze spousty sněhu a začínajících docela vysokých teplot, doufám, že to brzy skončí a trochu přituhne a nevyvinou se povodně.
Jakožto vodní záchranář mám takovou soukromou patronaci nad jednou pražskou polozapomenutou částí a letos se mi tam vážně nechce, nemám na to moc času (sotva v práci pochopí hned po nástupu, že frčim někam zachraňovat cizí majetky).
Auto i vybavení mám připravené, ale fakt letos prosím neee.
andulka01 i kdyby k necemu doslo, bude to spis narazova akce, ne? (nevim, jak casove narocne to muze byt). Ale ja bych na takoveho zamestnance byla hrda a asi se tim i chlubila
. Tak preju at te neni zapotrebi.
andulka01 četla jsem nškde, že už se na to začínají chystat a svědomitě upouští všechny přehrady co to jde, aby byly rezervy. Tak snad.
andulka01 vono je ale snad jaro jenom v Praze ![]()
20 km za Prahou si jeden připadá skoro jak na Šumavě...
(S Goliášem sobota dopo, z auta dneska v půl 9 ráno)

Potrefenáhusa jaro je i u nás na jihu :-)
Na Vysočině kolem Žďáru je taky ještě sněhu hodně, přes den sice teplo, ale v noci a ráno mráz, takže žádné velké tání.

Sairon Nárazová akce to úplně není, nejde jen o to, že před vodou zkusíme odstěhovat maximum.
Lidi často vidí jen hrdiny co při kumulaci zachraňují na loďkách babičky se psíky, ale po opadnutí je spousta práce, kterou už nikdo dělat nechce - třeba takové čištění sklepů je docela humáč, co jsou lidi schopní nakumulovat do těch prostorů a co s tim ta voda udělá je docela nepředstavitelné. Takže jde o následný úklid, vysušování, odstraňování naplavenin a bahna, odvoz naplavených odpadků a dřeva. Tím těm lidem pomůžu víc než se plést do cesty hasičům při kumulaci (neradi vidí někoho mimo zavedené státní instituce IZIS).
Takže zaměstnavatel může být i hrdý, ale nějaký čas to prostě sebere. Já si na to brala dovolenou, ale teď mi to prostě nevychází.
Potrefenáhusa Ona je někde inverze jako blázen, takže na horách a v Praze vedro. Ae teda ve směru z Prahy na Slaný bylo taky už dot mocný jaro.
andulka01 Na druhý straně to hodně vypovídá o tobě - schopnost uklízet starý cizí svinstvo a bordel je ne až tak častá kvalita![]()
Isca V 2002 se všichni hnali do ZOO pomáhat zvířátkům a na malou enklávu za ZOO se úplně zapomnělo. Dokonce i starosta Troje byl překvapenej, že tam jako někdo žije. My byli první kdo se tam vůbec dostal. Strašný to tam bylo, strašný. Máme pod patronací dvě rodiny, co bydlí přímo u vody a k těm jezdíme najistotu :-)
andulka01 ty jsi výborná
obdivuju tě,ze tohle děláš...a přeju,ať je ten nástup jara pozvolný a ty se nemusíš někde ve sklepě pachtit s cizím bordelem...měli jsme též vytopený dům v přízemí a jakože si myslím,ze nejsem schraňovatel zbytečných věcí,tak se tam toho vylíhlo docela dost...
Maureen Díky, jen zúročuji k čemu mě vychovali :-) A podle posledních předpovědí se má trošku ochladit, tak snad OK.
Maureen hlavně ty tuny smradlavýho bahna, zkažený potraviny (nám třeba za ten tejden, co to stálo pod vodou, uplně totálně vyklíčily všechny luštěniny a kořeny prorazily pytlíky), plísně.....kamarádky manžel se v tom roce 2002 nakazil při vyklízení Invalidovny leptospirozou.
andulka01 Potrefenáhusa myslím,ze jen ten,kdo tohle zažil na vlastní kůži,pochopí,jaká je to dřina![]()
andulka01 my sme tiež v rodine takto vychovaní, dobrovolní hasiči. A teda niekedy ked sa vylial potok a zalialo pivnice, tak to čo sa odtial muselo najprcv dostať ručne, kým sa mohli spustiť čerpadlá, umorilo fyzicky aj zdatných chlapov. Teraz tiež sa momnitoruje sneh v kopcoch nad domami, ale ludia už po tých rokoch maju systém vychytaný. Dokonca sme jeden rok sneh odvážali preč z kritických oblastí preč hned ako len trošku povolil.
Potrefenáhusa Maureen Přesně... ledničky a mrazáky bez proudu nebo pod vodou. Ostatně, při vyklízení lednice jsem si dala svou první i poslední cigaretu. Pak třeba první patro rodinné vily, kde bylo vše od obýváku po kuchyni pokryto rozmočenými a shnilými psími granulemi, knihovna v nice zdi, kde nádherné knihy nabyly tak, že jsem je musela odsekat sekyrou. Jedem dům jsme v podstatě komplet vybourali včetně starých stropů. Ten puch shnilého bahna mě ještě dlouhou dobu provázel hlavně na Palmovce - když zaprší, trochu to cítím furt. Naštěstí ty další povodně pro mé okolí nebyly tak devastující, ale jinde to bylo horší, to vím.
andulka01 ještě jednou...máš můj velký obdiv
já bych to asi nedala..tedy nejspíš ani fyzicky...i když ve své práci jsem na ledajaké nelibé čichové vjemy zvyklá..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.