Karja to hulakani je hrozny a strasne nakazlivy. u nas by se hulakalo jedna radost.. takze si telefonujem:-) nejdriv jsme taky badali nad domacim telefonem az nam doslo ze mame mobily![]()
Stěžovací vlákno
Mohučanka v poslednim mesici jsem se 3x objednavala do 3ruznych zdravotnickych zarizeni a POKAZDE stejna situace : sestra zvedne telefon, nez mam moznost cokoliv rict, zarve vydrzte chvili a mrsti telefonem na stul. A pak zacne s pacientem, ktery je v ordinaci resit jeho zalezitosti, coz znamena, ze ja slysim jmeno, rok narozeni, datum pristi navstevy, co ma s temi zadankami delat, kam a na jake vysetreni zajit, co mu v minulych testech zjistili
... no ochrana osobnich udaju v praxi. Takze ja uz v ordinaci nic resit nebudu, pokud uvidim, ze nekdo zveda sluchatko.
Krehutka myslis nieco na sposob ked na chodbe sa sestricka spyta nahlas. Kto to chcel vysetrenie na syfilis?
Krehutka To se mi taky stalo a když se sestra konečně k telefonu vrátila, tak ho položila ![]()
Janulik03
pomalu jo.
coralline to je taky radost, zejmena kdyz se snazis cele dopoledne dovolat
.
Kdyz uz jsme u tematu sester, ted jsem v jedne ordinaci vyplnovala formular, otazka zjednodusene znela Citite se zdrava? a pod tim a)citim se zcela zdrava, b)necitim se zdrava, mam tyto fyzicke obtize...., c)necitim se zdrava, mam tyto psychicke potize.... atd. Tak jsem zakrouzkovala za a), vracim to sestre a pry pockejte, to musite vyplnit cele. Rikam, ze uz jsem to vyplnila. No ne, to musite ke vsemu neco napsat. Snazila jsem se ji vysvetlit, ze zadne problemy nemam. Tak tam napiste aspon Nemam. Rikam ji, ze to nedava smysl z hlediska textu ani logiky, ale jestli ji to udela radost, tak to muzu proskrtat. Ne, to tam musite napsat! Proc? No protoze se to takto dela! ![]()
![]()
Nechala jsem ji to tam s tim, ze tam nic psat nebudu a co se s tim stane az odejdu me nezajima. Coz teda neni pravda, protoze by me strasne zajimalo, jestli si to tam dopsala sama.
Krehutka ja cekala,ze poita bude,proc tam tedy jsi kdyz zadne potize....![]()
Krehutka ty neznas zakladni zduvodneni jakekoliv lecby/pece/postupu ve zdravotnictvi: “Se_to_tak_dela..!!!” ??? Jsem za 4 dny v porodnici slysela asi 1000x... ![]()
![]()
Zarinya jako je pravda, ze uz jsem z ni chytala mirne psychicke problemy, tak mozna jeste chvilka te nesmyslne diskuse a mohla bych to i zakrouzkovat ![]()
Pavlena ja vim, ale kdyz me to strasne, ale strasne vytaci. A to jsem na to tento tyden narazela opakovane pri ruznych prilezitostech. Naposledy jako duvod, proc mam jisty dokument o den postdatovat, aby tam nebylo pozdejsi datum nez na jinem dokumentu, ackoliv spolu nesouviseji. Ale oni (na urade) by s tim pry meli problem (v zadnem zakone, vyhlasce, narizeni ani metodickem pokynu jsem nic nenasla). Jako nenesla jsem jim to tam ja, protoze vyrukovat tam na me urednice s timto argumentem, nerucim za sebe. Pritom takova kravina a ja se proste neudrzim!!
Krehutka vytáčí mě to děsně, ale snažím se tím bavit. Posledně mě kolega trumfnul. Úřednice mu zcela vážně vysvětlila, proč mu nemůže vyhovět už ten den (bylo cca 3 odpoledne): "Já už jsem si ale přetočila datumovku..!" ![]()
Ja bych si chtela postezovat, ze nam klient dovezl do kancelari sendvice a dezerty z nejlepsi francouzske pekarny a ja nejim chleba
prcice, jsou tak dobry, Jsem si dvakrat kousla a presne to citim, ze jsem si to radsi mela nechat od cesty.
Jo a tesne predtim jsem si neopatrnosti kydla na dziny a merino svatr majonezu, somaci samo, pidi fleky, ale jsou tam, hajzlici, i po vycisteni. Tak jsem vistila podruhe a uvidime.
Jinak co se tech nevyzadanych navstev tyce, tak nektery historky fakt sila. K nam kdysi jezdivali stryc s tetou a detma, dopredu lehce pust, nerekli nam, ze jedou treba na 3-4 dny a co zbylo si odvezli. Bezvadny to bylo.
Co jsme my tehdy deti dospeli tak to nastesti uplne odpadlo. Ale kolikrat clovek kouka, proste ahoj, budu tady bydlet.
já jsem se pozastavila v nemocnici na příjmu, kde přivezou naprosto bezvládného hotového pacienta, posadí ho na vozíčku vedle kukaně, kde dělají příjem, a paní zpoza okýnka na něj na celou čekárnu huláká a zjišťuje: jméno, bydliště, datum narození, telefon, jméno manžela, jeho bydliště, jeho telefon...
taky mu tam řeknou, co mu budou dělat za vyšetření. úplná studnice poznání, takový příjem.
Jiná Realita Zenska, jak ty to delas, ze ty hororove historky ze zdravotnictvi pritahujes jako magnet!? Ty jsi snad v minulem zivote zavrazdila nejakeho doktora, nebo fakt nevim...
P.S. Jen pro upresneni, ja o tvych zkusenostech se zdravotnictvim nijak nepochybuju, sama jsem jeste jako zakynka videla na praxi v nemocnici veci, no hruza, a od pribuznych ci kamaradek mam taky par zajimavych historek - ale ty na to mas fakt smulu ![]()
MP Marge hele, ale tohle je fakt úplně běžný příjem na interně v baťově nemocnici. pacient sedí před kukaní a z kukaně se huláká
vezla jsem tam s máti otce a matka se tomu "utajování" citlivých informací úplně smála, a to nám teda jinak do smíchu vůbec nebylo.
edit: myšleno, že tohle určitě není jen moje smůla, ale prostě to tam tak chodí, takže to zažívá hromada jiných lidí.
MP Marge a ještě bych měla dodat, že tentokrát si naopak výjimečně vůbec nestěžuju na zdravotnictví, naopak. tohle byla sice zábavná historka, ale jinak na zlínskou internu nemůžu říct jediné křivé slovo, a to jsem měla tu čest hodněkrát.
Jiná Realita a ted jak bude ve zline ta nemocnice nove generace, to teprve bude :)
Jiná Realita Tak tohle je extrem, ale ochrana osobnich udaju v praxi fakt ne vzdy jde..Taky ji obcas nedodrzuju. Modelovy pripad - lezici pacient (fraktura krcku treba), na pokoji nekolik dalsich lidi. Prijdu jako konziliar a potrebuji informace, podepsat informovany souhlas, vysvetlit typ zakroku...A ne nemame specialni mistnosti, kde by vse slo v soukromi, ani na to neni napr. ve sluzbe cas.
Jos já proti tomu v podstatě nic nemám. myslím, že nikdo nečíhá na příjmu, aby si tam opisoval čísla telefonu a zjišťoval, kdo je čí manželka. nemocnice takhle fungovaly odjakživa a svět se nezbořil. jen mi to přijde vtipné, zejména když jsem třeba slyšela, že správně by měli pacienta odvézt na speciální pokoj, kde by mu soukromě vše sdělili a zase ho odvezli zpět. už tehdy jsem si fakt neuměla představit, jak by to asi v provozu dělali, když jim chybí x sester a žádný takový pokoj nemají, na pokoji čtyři pět ležáků, kterým je fest zle. a ráno by měli každého vyvézt pryč, udělat pro něj soukromou vizitu a zase ho dát na pokoj.
samozřejmě pak jsou extrémy, kdy protože pokoje nemají ani plenty (a to by fakt mohly mít), člověk vidí, co by vidět nechtěl ani neměl, s tím teda nesouhlasím.
nemocnice nikdy nebudou místa dokonalé důstojnosti a soukromí, s tím je třeba z mého pohledu prostě počítat.
Jiná Realita Mě vždycky zajímalo proč v nemocnici potřebují vědět takové věci jestli je člověk vdaný/ženatý a s kým bydlí. Jako chápu to u nějakých starších lidí, kde je potřeba třeba řešit i nějakou navazující péči, ale u těch ostatních
. To mně neposkytnou péči, když se s nimi odmítnu bavit o svém soukromí?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.