Dadoo když to stejně proberou všecko předtím v čekárně, co by dělali tajnosti
aspoň takhle to probíhá u nás. a proberou i zdraví těch, co tam ani nejsou!
Stěžovací vlákno
Jiná Realita u nás je v čekárně ticho. Tam se nestačí nikdo ani ohřát. Mám pocit, že tam snad ani důchodci nechodí. Má praktická je totiž děsně rychlá, u ní neexistuje, aby se nekdo vykecával v ordinaci. Ona to pakuje hned všechno ven ![]()
Ale je skvělá! Výborná diagnostička a nemá prostoje. Když si vzpomenu, že jsem kdysi čekala u doktora i nějakou tu hodinu.. U ní jsem snad nečekala déle než dvacet minut a v čekárně jsem viděla nejvíc tak pět čekajících pohromadě. ![]()
Dadoo u nás přijdeš v pondělí ráno v sedm k doktorovi a tam už čeká cca 30 tetek. vlastní zkušenost, když jsem brala kolegyni na zdravotní prohlídku. takže máš pár hodin čas. ![]()
Dadoo A o skvělém vynálezu "Brano, zavírá samo" neslyšeli? To je snad základ, mít takovéto věci vychytané, protože spoléhat se na slušnost/vychovanost pacientů je utopie.
Dadoo u nás u doktora teď zavedli něco jako listkovej system na poště a přijde mi to dost dobry, dost lidi chodí třeba jen k sestře na odběry a přijde mi, ze se to fakt výrazně zefektivnilo
NAmofo a proč? Doma u pokojů máš taky brano? Tohle jsou normální vnitřní dveře mezi dvěma místnostmi. Je nesmysl, aby se zaviraly samý. Doktorka se sestrou je potřebuji mít mezi sebou otevřené. Pokud není uvnitř pacient. A tomu stačí vzít za kliku a zavřít za sebou. Někomu to prostě nevadí
Potrefenáhusa jj, to mi přijde taky dobrý, zvláště tam, kde se déle čeká a je víc lidí. Na druhou stranu kolegyně se k praktické musí objednávat. Neexistuje, že by přišla bez. Takže i s chřipkou čeká než ji vezme třeba pár dní.
Koupila jsem si před časem bezva kuchyňskou váhu. Hezkou a ještě prakticky skladnou. Rozložená je kříž, složená úzký kvádřík. Se mi líbilo, že nezabere místo, jak je malá.
Asi už tušíte, že. Je tak malá, že ji nemůžu najít!![]()
Tu starou jsem naštěstí, jako správný sysel, zatím odložila do sklepa.
Dadoo Tak v takovým případě by ty "lítačky" možná dávaly smysl i proto, aby se na tu kliku tolik nesahalo. Nevím. U praktickýho doktora jsem byla za 12 let 2x, z toho jednou jsme se ani neviděli ![]()
Dadoo to mi přijde jako dobrý systém. vzhledem k tomu, že s chřipkou by se k doktorovi vůbec chodit nemělo:-) jinak mívala jsem "venkovského" praktika, byl fajn a byly tam i ty "tetky", ovšem ty měly svoje časy, samozřejmě od sedmi od rána, v deset je tam "mladí" vyzvedli a odvezli dom, takže stačilo zavolat ráno a on řekl přijďte v 11 to už tady nikdo nebude - a nečekala jsem nikdy dýl jak 10-15 minut.
Baníček na Letné.
Stovky policistů, doprovázející tu hordu "fanoušků", monitorující řvoucí vrtulník nad hlavou... 
Dadoo Tak já myslím, že každej normální praktik, který bere na objednávky, si tam nechává nějaké okno na naléhavé případy, to má tvoje kolegyně fakt smůlu.
Já k praktickému lékaři nechodím, takže s tímto nemám vůbec žádné zkušenosti, všude jinam chodím na objednání. Ale náš pediatr to má vychytané neuvěřitelně-nebo teda spíš jeho velmi schopná sestřička. V životě jsem tam nečekala-a nejen to, v životě jsem se nesetkala v čekárně s více než jedním pacientem! Vždycky, když chceme přijít, tak zavolám a sestřička řekne-přijďte hned, za hodinu, v 11...ale vždycky nás vezme ten den a vždycky jsme tam sami.
Garfie Není to tím, že má málo pacientů?
Ten systém si fakt nedokážu představit.
brrr Hele, tuhle otázku už jsem zodpovídala, když jsem ho někde chválila
Je to klidně možný, fakt netuším kolik jich má, ale funguje to tak už leta, chodí k němu skoro všechny moje kamarádky, protože ho doporučuju, kde můžu a neslyšela jsem na něj žádné negativní reakce, spíš naopak. Takže možná jich má málo, ale profesně dobrý-a v tom případě jsem spokojená :-)
brrr no já měla třeba zubařku u které jsem nikdy nečekala ani minutu. pacientů měla dost. ale měla systém a taky zásady - kdo přišel pozdě dvakrát nebo jednou vůbec přestože byl objednán, toho už víckrát nevzala.-) to teda u praktika nelze, ale ten můj venkovskej to dělal jak píše Garfie a fakt se nečekalo. jasněže kdybych přišla ráno na otvíračku tak tam tvrdnu s tetkama.. ale lidem co chodí do práce prostě normálně slušně vycházel vstříc a taky měl normální ordinační/pracovní dobu, ne 8-12 jako někteří...
brrr jo a ve stejným městě jsme měli fajn pediatričku, akorát jednu vadu měla - přestože byla čekárna furt plná nemocných dětí, tak kdykoliv dorazil nějaký dealer s bůhvičím, šel rovnou dovnitř a vykecával se tam třeba 20 minut.. to jsem byla fakt naštvaná hodně, jednou jsem jí i něco řekla ale poslala mě do háje...
viktorka_od splavu tak moje zubarka je to samé. U ní nečekám vůbec. Přicházím do prázdné čekárny načas . Ve středu jsem tam volala, že se mi ulomil kousek zubů a měla jsem kliku, uvolnilo se jim místo ve čtvrtek ve 14 hod. Opravila mi zub a ve 14,10 jsem byla venku. Platila jsem 600. Stejně jako před 3 lety kdy jsem u stejného zubu měla to samé. Jen vedle.
A v čekárně má ceduli, kdo dvakrát nedorazí bez omluvy, vyrazuje Zájemců má na dvě ordinace.
Dadoo Jo, mám Brano nainstalované i doma
Kvůli zimě teda, když se chodí se dřevem. Ale mě si nevšímejte, já už jsem zpovykaná místním zdravotnictvím a soukromí při rozhovoru s lékařem, ať už v nemocnici nebo v ordinaci, považuju za absolutní minimum. Všude jsou tady otvírače dveří s branem pro vozíčkáře a v čekárny jsou od vnitřních prostor vždy odděleny buď kódovým zámkem, kartou anebo časovačem.
NAmofo no jo, ale máš to Brano mezi kuchyni a pokojem?
oni ho mají na vstupních dveřích taky. Na vstupu z čekárny k sestře. A přes sestru se vejde k MUDr. Tam by to nemělo smysl. To nezavirani není problém MUDr ale pacientů. Že si nechrání soukromí. Já za sebou zavřu vždycky. Při odchodu naopak nechávám otevřeno pro dalšího pacienta. Ten za sebou taky může zavřít.
To je dobrej system![]()
U nás je zase zajímavé, že je prosklená recepce na které je obřím písmem napsané vstupujte jednotlivě a nikdo to nedodržuje. Tak my ochranu osobních údajů máme zmáklou a nezajímá to ani jednoho pacienta.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.