Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:32

Tak Betty ja myslim,ze potreby bydleni se muzou menit,ne u kazdeho,ale ja to tak mam.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:34

My ted bydlime v byte, kde mame stropy cca 3,5 m vysoke, a strasne nam to vyhovuje. Ty mistnosti, i kdyz nejsou moc velke, jsou takove vzdusne. Stavime dum, a tam jsme si taky nechali udelat o dost zvysenejsi stropy, a je pravda, ze kazdyho, kdo ma doma normalni vysku, to zaujme. Jsem teda trosku napjata, jak to bude s vytapenim, to uvidime za rok. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:38

Mutziputzi bohužel, dost novostaveb se dnes staví taky z betonu. Např. takový nový Třebešín je téměř vše litý beton. Čili takový novodobý panelák, akorát se nevozí palely, ale lije se beton do bednění.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:44

crazydaisy Já nemám nic proti betonu, spíš ta zastaralost technologie mě zajímá, špatný dispozice, leckde umakartový jádra pořád, výskyt plísní. Obecně je mi prostě záhadou, že to profinancovávaj banky a cenách jaký jsou aktuálně v Praze.

Offline Kokoska
34994 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:10

viktorka_od splavu no však, nebo co považuješ za vysoký strop? Těch 2,50 - 2,60 beru jako normál. A nemám ráda zkosené stropy a střešní okna.

jinx věřím, že se to dá zařídit hezky. Taky je něco jiného, když je celá ta místnost prostorná a světlá, to může dost pomoct. Bohužel zatím kde jsem se s tím 4 m stropem setkala, nepůsobilo to na mě dobře. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:17

Myrtila Já myslím, že výška stropů nehraje až takovou roli. My jsme v domě zrušili podhledy, přiznali jsme trámy a stopní traverzy a hlavně jsme zrušili skoro všechny příčky a chodby a celý dům otevřeli do patra. Navíc já jsem doma i přes den a mám sedavou práci, takže nejedeme v módu přes den max. 18 a večer si zatopíme, to bych tu umrzla.

Takže účtu za topení jsem se taky trochu bála, ale nakonec platíme míň než před rekonstrukcí, což přičítám novým oknům+zateplení+nepředimenzovanýmu kotli.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:23

Kokoska toho 4,5 maji myslim byty v domech stavenych kolem 1900 a starsich, tam bydlela pribuzna, bylo uz to trosku moc (slo o rozdeleny byt, takze skoro vyssi nez delsi:-)), ja bydlela v dome z 1942 a stropy 3,5 m. tam uz se neda udelat vestavene patro (coz je dobre ale muze tam clovek svobodne dychat. a ano meli jsme velke lustry atp. ted mame jen takove ty nastropni placky, jinak by to chlapi hlavama srazeli:-(

jinak 255 je minimum, ne normal...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:23

strop 2.5 m je snad běžná výška stropu? kolik má teda strop v paneláku?

Offline manon
4 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:23
Reakce na A666:

Potrefenáhusa 

Ty panelový sídliště mívaj zas výhodu v tom, že bejvaj na kraji Prahy u zeleně.

Jo, další výhoda je, že je většinou už nějak vyřešená infrastruktura - jsou tam školy, školky, hřiště, obchody (to teda hlavně večerky), leckdy i restaurace (tam záleží, jak se tam zrovna daří).

manon 

super, jen by mě zajímalo, zda to rekonstruovali za běžného provozu nebo jak to funovalo (protože to vyžaduje už větší zásahy než jen prosté zateplení). ale výsledek super.

​este doplnam zo zamknuteho textu:

Celá rekonštrukcia stála 27,2 milióna eur, 1,2 milióna eur stáli ešte nové loftové byty, ktoré architekti vytvorili na streche.

Stavbe predchádzala verejná súťaž v roku 2011, a čo je dôležité, zadávateľom bol verejný sektor, mestská správa bytov, ktorá za rekonštrukciu aj zaplatila. Počas stavby sa nikto zo svojho bytu nemusel odsťahovať. Všetky práce boli naplánované tak, aby výmena fasády a transformácia bytu s pridanou zimnou záhradou každého obyvateľa stála maximálne dva týždne času reálnej stavby v jeho byte.

Offline Kokoska
34994 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:26
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:39

Kokoska my máme doma strop tak nějak 2.5-2.6, protože jsou na něm trámy, a vždycky jsem měla za to, že to je standard, ale někde výš někdo napsal, že to je nízký strop. 

já se cítím dobře v místnostech se stropem cca do 3m (trochu vyšší strop, než máme doma, by se mi líbil), vyšší už ve mně vzbuzuje pocit zimy :)

byty, které mají kuchyňskou linku s horními skříňkami a nad ní ještě jednou tolik místa na výšku, jako má třeba v praze kamarádka, jsou mi vyloženě nepříjemné. hlavně proto, že jsou v nich často menší místnosti, které jsou skoro vyšší než delší, což mně osobně nedělá vizuálně dobře. 

pokud má místnost vysoký strop a je sama velká, aby zůstal zachovaný poměr stran, celkem to jde.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:46

V tom vnímání bydlení asi hraje velkou roli to, v čem člověk vzrůstal. Já byla hodně rozmazlená. Žila jsem ve velkým, krásným bytě z 30. let velmi moderně řešeným. Každá místnost měla okno přes celou stěnu, všude bylo plno světla a slunce + terasa. Vedle byl park a velmi blízko centra. Pak jsem 2x bydlela docela dlouho v secesním domě na dobré adrese, ale moc nadšená jsem nebyla. Druhý byt byl velký, zrekonstruovaný, ale tma, světlíky, plynový kotel. Teď žiju v bytě postaveným po roce 2000 a jsem spokojená. Občas si ale na ten první byt vzpomenu - byl dokonalý.

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:48
Reakce na Jiná Realita:

strop 2.5 m je snad běžná výška stropu? kolik má teda strop v paneláku?

​no těch 2,5, takže to minimum, za běžný to nepovažuju, jsem taky rozmazlena

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:53
Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 03. května 2019 12:55

Zina Taky mame dum otervreny do patra a k tomu docela velkoryse schodiste, cili dalsi diru, kterou muze utikat teplo nahoru :) A v tohle prave taky doufam, ze dobra okna, zdivo a izolace strechy nam pomuzou k tomu, ze neprotopime majlant. 

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:04

crazydaisy a to jste vy, kdo bydlel kousek od nás, nekde na Kodaňský, nejste? To jsou ty haneny secesní činžáky? My bydleli vejs, už v prvorepublikovym, ale velkorysý ty byty byly taky.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:05

Potrefenáhusa prirodni materialy vnimam stejne, i tak nejak lip starnou.

A k tem sidlistim - ja se do panelaku narodila a moje maminka vzpomina, jaky to byl zazrak - cisto, teplo,sucho, venku zelen a obchody. Pak to asi slo trochu zu grund, ale to uz jsme bydleli jinde. Pak jsem jeste chodila na gympl, ktery byl uprostred sidliste. Prostredi hrozne, zacurane sedive ochozy, smrad, pozavirane obchody. Vadilo mi to uz zamlada, vzdycky jsem se tesila k nam domu, protoze to bylo o depku. Pritom konkretne tohle sidliste (bohnice) neni tak hrozny, je tam dost prostoru i nejaka ta zelen, ale ty pocurane rohy a krachle hospody...br.

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:06

A včera jsem šla vecer domu skrz lyčkovo náměstí  v karline a tam kdyby mě chtěl nekdo ubytovat, tak se branit určitě nebudu

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:14

manon 

díky za doplnění, zní to skvěle

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:15

Potrefenáhusa tam jsem sla pred par dny, moc prijemne misto