Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:28

Potrefenáhusa jo jo, na Kodaňský. Ty prvorepublikový byty směrem nahoru na Vinohrady byly super, tak to jsi taky hodně rozmazlená. My se pak přestěhovali vejš na Vinohrady k Jiřáku, to místo se mi líbilo moc. Byt byl velkej, ale secesní. V hale vlny na stropě, okna do oblouku, tma jak v hrobě a já milovník funkcionalismu. Nicméně jsem tam vydržela přes 20 let .

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:40

Mame byt v dome z 30.let, vysoke stropy 3.60. Kdyz jsme to zacali pred rekonstrukci zamerovat, tak jsme zjistili, ze strop je o 30 cm pruhnuty, jak se tramy prohnuly. Takze jsme na jedne strane rovnali podlahu (dosypavala se) a mame podhled, aby byl rovny strop. Soused ten dokonce zjistil, ze ma tramy plesnive, takze se delal uplne novy betonovy strop.

U tech panelaku je na nic, ze jak jsou zateplene, tak nikdo nevi, co se uvnitr deje a teda je fakt, ze zdene cihlove domy jde uplne vykutat a prekopat, to u panelaku nejde. 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 03. května 2019 13:54

Já bydlela v bytě, který měl strop lehce pod čtyři metry, bylo to super. Dlouho mi pak trvalo zvyknout si na nižší strop. Ale pravda je, že to chce i adekvátně velkou místnost. Jinak ty vysoké stropy dělají dost-vždycky jsem si v Ikea říkala, jak mají ty minibyty perfektně vyřešené, jak působí navzdory malému prostoru vzdušně-a pak jsem si uvědomila, že je to do jisté míry tím, že tam nejsou stropy, kdyby byly, působilo by to podle mě hůř. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 03. května 2019 15:30

Garfie Máš pravdu s tím, že se musí zohlednit celý prostor. Já mám v jednom bydlišti vysoké stropy a líbi se mi a ve druhém jsem je nekompromisně nechala snížit ze 4,30 na 3,70. Byl to jen můj pocit a vyplatilo se to :-).

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 03. května 2019 15:55
Reakce na Zarinya:

milacka ja jsem mala a taky mam rada vysoke stropy.

i v dome v Recku jsme nechali zkopat podlahu pri rekonstrukci.

nizke stropy jsou stisnujici.

​Dom v Grécku by som prijala aj s nízkym stropom. To sa teda máš.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 03. května 2019 17:23

Ja nevim jak jinde, ale na nasem sidlisti je vzornik barev, ze ktereho se vybira barva fasady pri rekonstrukci. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 03. května 2019 17:30

Mne na panelaku nejvic stvalo v lete to horko. Ja vim, ze dneska je uz klimatizace a ne kazdej byt je tak teplej. Ale to, ze se clovek vyhyba domovu a tesi se, ze rano pujde do prace do chladna, to bylo desny... Taky jsem si chodila cist noviny do Narodni knihovny:-D

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 03. května 2019 17:40
Reakce na Lamicka:

U tech panelaku je na nic, ze jak jsou zateplene, tak nikdo nevi, co se uvnitr deje a teda je fakt, ze zdene cihlove domy jde uplne vykutat a prekopat, to u panelaku nejde. 

​co by se tam tak melo dit? Zateplene novostavby jsou taky obalene v nejakem polystyrenu a nikdo se tim netrapi, ze pod nej neni videt. Kdyz tam zateka, tak zjistis raz-dva, a celkem nic jineho nebezpecneho se tam dit nemuze. 

Vlastnim taky jednu porevolucni novostavbu, tou dobou od vyhlasene spolecnosti, byt ma 15 let a zlaty panelak vam reknu. Rada bych verila, ze ty dnesni jsou na tom lepe.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. května 2019 18:14

continuity praveze to raz dva nezjistis, nemusi to byt nikde videt a mohou korodovat ta zelezne vystuhy (nebo jak se to jmenuje). Rikal nam to jeden stavar, ktery by si pry byt v panelaku nikdy nekoupil, protoze ta omezena zivotnost je podle nej proste fakt. Vykutat panelak nejde, je to skladacka. Nerikam, ze je panelak je spatne, ale ma svoje mouchy, jako kazdy jiny typ stavby. 

U nas je jina situace, jsme v cihlovem dome s drevenymi stropy. Kdyby byt v nasem dome nezacal novy majitel rekonstruvat a nevykopal podlahu, tak by tam zatekalo dal a nikdo by to nezjistil. Dokonce to vypadalo, ze zatekalo pekne dlouho, tramy byly uz v dost desivem stavu. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 03. května 2019 20:14

Lamicka kdyz ti zacne zatekat v cihlivem dome tak se teoreticky muze stat, ze se ta vlhkost nekde kumuluje  a nen to videt. Ale jelikoz je beton nenasakavy, tak ta vlhkost ti VZDY nekam vyrazi, typicky jako flek na omitce a zjistis to hned po prvnim desti. 

Ja nevim s jakym stavarem si mluvila, ale sdilela jsem kdysi kancl se statikem s kukatym razitkem a ten zadnymi obavami ze zivotnosti panelaku netrpel. Rikal, ze se jeste jako spolecnost dost spotime, abychom to jednou rozebrali. Ale zatim bych o to pecovala, protoze to neni jenom o tom, KAM ty lidi nastehujeme, ale taky o prostredcich na asanaci. A ty panely se taky budou muset nekam navezt a na Mesic to nebude a do more je nahazet nemuzeme.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. května 2019 20:22

continuity se stavarem, ktery se betonovymi stavbami zabyva. Ja tomu nerozumim, ale nemam duvod mu neverit. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. května 2019 21:25

continuity 

Asi tak, mám kolem sebe poměrně dost stavařů (většina z nich dělala z betonu zkoušku) a tyhle obavy nevyjádřil ani jeden. Jedni by v paneláku klidně bydleli dál, kdyby nebyl problém s tím, že byli jediný byt ve vlatnictví a zbytek bylo družstvo a komunikace vázla......

Jak už tu padlo, novostavby jsou obvykle taky z betonu. U nás tady v Německu jeden panelák zrovna přestavují - jeden dlouhý rozřezávají na kratší aby měli více oken..... Nevypadá to, že by je trápila nějaká životnost.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. května 2019 21:51
Reakce na Karja:

Mne na panelaku nejvic stvalo v lete to horko. Ja vim, ze dneska je uz klimatizace a ne kazdej byt je tak teplej. Ale to, ze se clovek vyhyba domovu a tesi se, ze rano pujde do prace do chladna, to bylo desny... Taky jsem si chodila cist noviny do Narodni knihovny:-D

​jak ja zavidela sestre,kdyz se vdala a odstehovala do panelaku.Tam to teplo,ne jak barak kde se tehda topilo uhlim.

Sestra odjela asi na tyden se svagrem ke tchyni a ja se hodila ze skoly  marod a z domova rano sla k nim domu(bydleli kousek)vyspala se a odpol.dosla k rodicum domu.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 03. května 2019 23:00

Zarinya Ted v tehle letech bys pekelne litovala:-D. Jinak jo, my topime uhlim a to je masakr, zas pekna rozcvicka dat po probuzeni dvoje schody dolu a dvoje nahoru, ale nestoji to za to. Nenavidim to:-D. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. května 2019 23:05

Karja a co nějaký automatický přikladač? kotlíkové dotace? O:-) 

od té doby, co máme automatický přikladač pelet, je život nesmírně růžový, předtím se pořád rozkládal kotel na dřevo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. května 2019 09:58

Karja A dovezena nova fura,vysypana pred vraty....bylo na cele odpoledne o zabavu postarano.

Nic si z toho nedelej,rodice uz daaaaaavno maji plyn,a kachlovy kamna,ale uplne jinou predstavu o teple nez ja.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 04. května 2019 11:41

Zarinya moje mama pochazi ze vsi, mela tvrdy zivot na hospodarstvi. Rika, ze kdyz prisla do Prahy do panelaku, tak byla nejstastnejsi na svete. Teplo, vana s kohoutkem s teplou vodou, klid a zadna drina...  verim, ze to takhle melo plno lidi.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. května 2019 12:29

Lamicka to uplne chapui kdyz ja sem spis jen rozmazlena.:-)

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 04. května 2019 13:20

Tak jsme se právě vrátili z krátkého výletu a v plotě je díra a robotická sekačka pryč, i nabíjecí stanici si pěkně vykopali ze země