rasaNori tak jsem si našla na netu kilo cukru na 2 kila bobulí, tak asi zkusim to, já to mám snad opačně a je to sladký jak cecek, tak doufám se to nezkazí
Stěžovací vlákno
Octomilky chytám do octu :-) Ale je na to třeba správná nádoba, nahoře z úzkým hrdlem, třeba to profi "jablko" je fajn. Mám taky moly, ty malinové ploštice na muškátech, mšice a mravence pochopitelně, hrozny mi komplet sežrali ptáci a pozor, přemnožily se nám strašilky
První tři miminka byla radostná událost, teď je jich asi deset a nestačím vybírat vajíčka (zvlášť když otevřu terárko a všechna ta údajně prakticky nehybná zvířata se okamžitě hrnou ven závratnou rychlostí).
Garfie špačky už jste měli?
Potrefenáhusa jen bacha kdyz to delas z celych bobuli tak ta marmelada desne smrdi. Kdyz ji delam ciste z te stavy tak se po ni cela rodina muze utlouct.
Ne tu stavu zavarim jen jak ji naliju do sklinek, a pak si ji lijem treba do jogurtu nebo kase. Ono je to desne kysely ale staci jedna lžička denne...
rasaNori marmeládu jsem původně dělat nechtěla, u nás to nikdo moc nejí, ale jestli tý šťávy bude jako loni, tak bych to asi ráda zdělala i jinak, máme rakytníkovej sirup ve sklepě za několik let zpátky
takže kolik do to toho dáváš cukru? 1:1?
Potrefenáhusa kilo cukru na 2,5 litru stavy.
rasaNori díky a na tu marmeládu?
Potrefenáhusa no to je prave na tu marmeladu, stavu jen zavaruju.
rasaNori jo takhle, dík. Jakože zavařuješ uplně bez cukru?
Potrefenáhusa Jo, to budou asi ti ptáci, co mi sežrali hrozny!! ![]()
Jo a zmraženej rakytník si hážu do bílýho jogurtu, to miluju!!
Já jsem pro změnu zjistila, že mi pochoduje koření. Nebyli to moli, ale takoví broučci. ![]()
Jo, a někdo se mi podepsal na auto. ![]()

Potrefenáhusa jo v troube, jenom zatahnu vicka. Kupodivu to na tu stavu funguje
Chtela jsem z pripojnyho pruhu sjet na silnici, hodila jsem blinkr a jela jsem. A jeste, ze jsem se podivala do zpetnyho zrcatka, protoze kamion, kterej jel za mnou, hrozne spechal a zacal me naferovku predjizdet. Doslova me vtlacil zpet do pripojnyho pruhu a hrnul pred sebou osobak, kterej jel prede mnou a uz na silnici odbocil, aby stihnul jeste predjet jinej kamion, kterej furt jel jeste v pripojnym, protoze poustel me a toho prede mnou. Kdybych si tamtoho vola nevsimla, tak me asi sesrotuje. Fakt bych si mela do auta namontovat kameru...
Instalovala jsem si do kanclu rýmovník, a spustila se mi rýma jak sviň! ![]()
barbucha Tohle ta potvora umí dobře! Rýmovník v ložnici už nikdy, poučila jsem se.
@Barbucha Takze ho mam nechat na balkone?
Bledule No to je strašný. To je na skle? šlo to dolů?
Bledule notvl s odpuštěním, já bych mu pracky urazila!![]()
razorblade kamioňáci jsou dosti hulváti(cest výjimkám)...skoro denně se mi něco podobného stává,když jedu z práce-já na hlavní a z přípojného pruhu se na mně tlačí kamion-přece nezpomalí,ne???
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.