Naše babička říkávala, že když je hodně hub, bude válka. Ale ono je to spíš opačně, protože houby se sbíraly už když se kdysi přehnala přes střední a východní Evropu válka několikrát tam a zpátky, vojáci zabavili a sežrali, co se dalo a zbyly jen ty houby v lesích.
Stěžovací vlákno
MP Marge s tim, co pises, naprosto souhlasim. Je jasne, ze migrena muze mit i spoustece na poli psychiky, jen ten “potlaceny vztek” me proste...
...vzteknul no...
Asi ze migrenou taky trpim, cca od 12 let a neco o ni vim. Uz jsem cetla pana (predpokladam ji nikdy nezazil), ze je to pry nedostatek orgasmu a telo si vyrobi orgasmus v hlave. Mno.
![]()
zlatahouba Pomáhá zásah někoho, kdo dělá manuální medicínu, nebo, když není dostupný, pomůže guajacuran (spíš na noc) a masáž (ani nemusí být odborná).
KokoskaTo říkala i moje babička. Pamatuju si jeden rok, kdy jsme zastavili autem u lesa a jen z kraje to nosili do kufru
. Je to tak 30 let a válka žádná nebyla.
MP Marge mňa vždy bolievali trapézy, každé dva mesiace som musela chodiť na dve - tri masáže po sebe, aby sa to nejako rozmasírovalo a mohla som fungovať. Od februára som si začala riešiť nejaké psychické tramy a meditovať a odvtedy som na masáž nemusela ísť. Trapézy odvtedy nezaboleli. Čiže tiež verím tomu, že veľa fyzických prejavov je podmienených psychikou, aj keď u migrény neviem. To som našťastie nikdy nemala.
MP Marge tak psychosomatika je prokázaná, to je bez debat, ale je rozdíl mezi názorem odborníka a hraběcí radou miru, se kterou fakt nevím, co by si zarinya měla dál počít
betsey tak vono zrovna v tom stresu či při jiné tenzi může člověk podvědomě zatínat nějaký svaly, zrovna třeba kolem toho krku a ramen, čelist a tak... čímž si nějakou tu bolest přivodit může. a při meditaci, předpokládám, to napětí svalů uvolníš
MP Marge mňa vždy bolievali trapézy, každé dva mesiace som musela chodiť na dve - tri masáže po sebe, aby sa to nejako rozmasírovalo a mohla som fungovať. Od februára som si začala riešiť nejaké psychické tramy a meditovať a odvtedy som na masáž nemusela ísť. Trapézy odvtedy nezaboleli. Čiže tiež verím tomu, že veľa fyzických prejavov je podmienených psychikou, aj keď u migrény neviem. To som našťastie nikdy nemala.
Ja mam trapezy stuhnute na kamen posledneho pol roka a mam z toho dva tri krat do tyzdna hroznu bolest hlavy na ktoru nezaberaju ziadne lieky. Bola aj na pohotovosti aj u rodinneho dr a nic. Ak to skusam rozcvicit, tak druhy den je to este bolestivejsie. Dr mi navrhoval masaz, ale zatial som nesla, hovoris, ze masaze pomahaju? Premyslala som, ze mozno plavaren by pomohla tiez, ale ktovie, tam je ta hlava von z vody v divnom uhle.
Chloe urcite. Me boliva jedna cast zad u lopatky vzdycky, kdyz me neco vystresuje, ani to nemusi byt dlouhodoby stres. Kdyz se to nerozmasiruje hned, tak se mi blokuji zebra a krcni pater. V zacatku staci, kdyz mi to rozmasiruje muz (zahrat a pomalu bouli rozmasirovat). Jakmile to necham byt, je z toho navsteva u fyzioterapeuta.
Garfie Teď nedávno jsem viděla kus Vyprávěj o 21.8.68, tam tu pověru babička taky vzpomněla.
moora jasné, len u mňa tie bolesti trvali cca desať rokov, čiže to už si človek so stresom až tak nespája, aspoň som nemala pocit, že by som bola celé tie roky vystresovaná
Chloe mne na to pomáhali tie masáže úžasne. Dala som na to dve masáže s odstupom týždňa a potom som mala na niekoľko mesiacov pokoj. Prvá masáž teda bola vždy pomaly cez slzy, vždy som masérke strašne stonala na stole, ale tá úľava po nej!
MP Marge Souhlasím. Stresové situace jsou určitě u někoho vyvolavatelem migrény. V době, kdy jsem dělala na onkologii a během směny 8-10 hodin se nedalo jít pomalu na wc natož se najíst, tak jsem pravidelně přišla domů s migrénou. V té době jsem brala prášky jak lentilky. Občas to tak mám i teď, jak je v práci hodně vypjatý den. Někdy mi stačí i balení na dovolenou, nemocné děti, lítání od rána do večera a musím si dát pozor. Jenže stejně tak to jsou často hormonální změny a velice často to dělá páteř...necvičení i špatně provedené cvičení.
Chloe ja mám stuhnuté trapézy kvôli zlému držaniu tela, mám predsunutú hlavu dopredu a začala som s SM cvičením a po troch týždňoch ich cvičením dokážem uvoľniť a teda že je to úľava.
Chloe urcite vyzkousej masaz...nejlepe takovou kde pred tim zahreji.
MP Marge Souhlasím. Stresové situace jsou určitě u někoho vyvolavatelem migrény. V době, kdy jsem dělala na onkologii a během směny 8-10 hodin se nedalo jít pomalu na wc natož se najíst, tak jsem pravidelně přišla domů s migrénou. V té době jsem brala prášky jak lentilky. Občas to tak mám i teď, jak je v práci hodně vypjatý den. Někdy mi stačí i balení na dovolenou, nemocné děti, lítání od rána do večera a musím si dát pozor. Jenže stejně tak to jsou často hormonální změny a velice často to dělá páteř...necvičení i špatně provedené cvičení.
Jezis, tos mi pripomnela, ze se sebou uz fakt musim neco delat!!! Jak jsme byli v srpnu v tom Wisconsinu, tak me sambo vyfotil ze strany, jak krmim v mistni zoo zirafu - a ja se te fotky uplne vydesila, jak se hrbim, a jake mam ochable drzeni tela ![]()
Ted jeste navic, kvuli tomu zanetu prudusek, nechodim do fitka vubec, ani na takove to svoje normalni cviceni.
MP Marge tak psychosomatika je prokázaná, to je bez debat, ale je rozdíl mezi názorem odborníka a hraběcí radou miru, se kterou fakt nevím, co by si zarinya měla dál počít
Tak - jako skoro kazda rada tady, ze jo ![]()
Ja jsem to pochopila tak, ze to Miru nadhodila jako moznost. Pokud si je Zarynia jista, ze zadny potlaceny vztek nema, tak se na radu muze vykaslat, a jede se dal. Ale za zamysleni to, myslim, stoji.
Ja jsem treba nedavno zjistila, ze potlaceneho vzteku (ono to v te cestine fakt zni tak nejak blbe - kdyz reknu "repressed anger", tak me to tak neirituje) mam na rozdavani. Hlava me v zivote nebolela, ale zato mam pekne rozhozene traveni. Jak mel pritel pred rokem a pul to blbe obdobi, kdy nebral leky a byl v podstate porad v aktivni psychoze, tak se to na me fakt podepsalo. Do te doby jsem byla ztelesnene zdravi, nevedela jsem, co to je byt nastydla, natoz neco horsiho - zato ted mi porad neco je. Donedavna jsem si myslela, ze se to vsechno srovna, az stres odezni a ja zacnu zase chodit brzy spat, cvicit, zdrave jist... Ale jde to fakt ztuha. A onehdy jsem si uvedomila, ze co se tyka potlaceneho vzteku, tak jsem jak bomba pred vybuchem - jsem nasrana na (byvale) kamarady, kterym jsem leta delala vrbu a pomahala se vsim moznym, ale kdyz jsem jednou v zivote potrebovala podrzet ja, tak to na ne bylo moc; na sambovu rodinu, ktera se v situaci zachovala jako banda debilu (jeho matka me mimo jine osocila, ze tu schizofrenii ma kvuli mne
); na moji rodinu, ktera uprostred toho vseho neresila nic jineho, nez to, ze je sambo moc mladej a moc barevnej; na vsechny okolo, kdo se chovali a chovaji, jako ze vedi lip nez ja, s kym bych mela byt a co je pro me dobre; na to, ze mi z mych blizkych nikdo nepomohl.
Porad to ve me hloda, a protoze u me stres zacina v zaludku, travici obtize pretrvavaji, prestoze sambo uz rok leky bere a vse se vratilo do normalu. At mi nikdo nerika, ze to nema souvislost!!! I doktor, kdyz jsem byla pred mesicem na kotrole, souhlasil.
Přesně! Občas se s tím setkávám i v reálném životě, že někdo rozdává takové rady paušálně a naprosto bez rozmyslu a příjde mi to hodně necitlivé.
Psychosomatika je prokázaná a ani jsem si nevšimla, že by ji tady někdo zpochybňoval. Jde o to podání. Zmíníš se, že tě něco bolí a hned se dozvíš, že je to potlačený vztek, nemáš se dost ráda atd. Přitom příčin může být celá škála, od organických až po psychosomatické.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.