Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 18:59

Tak když jede psychosomatika.. tak hodim do pléna dotaz. 

Mám nějaký kožní trable. Cca 14 dní se škrábu jako vopice. Celkem mám na sobě asi čtyři červený mapky, ale paradoxně ty nesvědí, jen všechno okolo. Byla jsem na kožním, panídoktor mi řekla, že na ekzémy se nespecializuje, ale hned mi nabídla kúru na vyléčení akné v hodnotě 1O tis. A kýbl masti s kortikoidama. Která teda po týdnu matlání vůbec nefunguje. Mometnálně peru a desinfikuju kompletně postel (protože roztoči mi cca 37 let nevadili, ale co kdyby.. ), sušičku taky desinfikuju, blbě suší a co když nějaký plísně.. já fakt ale nevim. Tydle drbací věci taky můžou bejt od hlavy? Měla jsem dost napjatý období - pracovně, vztahově, prostě pernej půlrok.. já nevim. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:07

Gellnerova moje matka, po chemo, vždycky, když začne být ve stresu nebo hodně unavená, tak se jí vyhodí po celém obličeji nějaká alergie a svědí ji celé tělo. nezabírá na to nic.

netuším, jestli to je podobný případ, nicméně kožní problémy nepochybně ze stresu jsou. já kdykoli, ale naprosto kdykoli mám mít nějakou zásadnější akci, mám akné kolem brady. 100% zaručeno. i kdybych předtím na sobě neměla nic rok.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:12

Jiná Realita akné mám v souvislosti cyklem, vždycky mi oleze brada, tím se netrápím - teda jako jo, ale aspoň vím, co a proč to je. Ale todle je úplně nový, nikdy jsem neměla alergie, kopřivky, pupínky divnýho původu, prostě nic. Ta kožní teda říkala, že by to mohlo být cosi (latinský slovo) jako reakce na infekt, respektive nemoc, kterou jsem potkala, ale přímo se neprojevila, jen zatížila imunitní systém a vyrazila na kůži místo třeba na pruduškách. Zní to logicky.. copak já vim, kde jsem co mohla chytit.. ale fakt je to už hrozně protivný. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:20

Gellnerova zmenit kozare....

ja takhle dostala alergii na olivove mydlo...nemas nejakou novou kosmetiku?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:27

Gellnerova Blbej dotaz, nezacalo te tlacit bricho, kdyz si das mliko, jogurt, syr, maslo? Mne se takhle projevovala laktozova intolerance, nejdriv jen fleky (atopicky ekzem) a pak me macalo bolet bricho. Co jsem presla na bezlaktozovy veci, tak mam klid. Je to jen napad, ale kdyby nic nezabralo, tak to zkus na tyden dva vysadit, uvidis pomerne rychle.

Jo a zmenu kozare bych podepsala

Offline Miru
16769 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:31

Nikomu nic nevnucuju ani neradím.

Pouze jsem konstatovala, co jsem někde četla. A na hlavu postavené mi to nepřijde, naopak.

Bylo to konstatování, ne rada, co má Zarinya dělat.

Takže, prosím, nepřekrucujte mé příspěvky.

Jasné, že člověku, co doma z migrény zvrací a paprsek světla je jak tisíc kladívek do hlavy nic podobného říkat nebudu. Svůj příspěvek jsem mínila jako nasměrování, aby si člověk sáhnul do svědomí a event. si přiznal to, co ho třeba dlouhodobě žere a tím ubližuje jeho zdraví... Pro někoho to může být kravina, pro někoho naopak zásadní věc. Každý je jinak nastavený a tím pádem každý, pootažmu jeho tělo jinak reaguje.

Řešit jde všechno.

Jediné, co nejde řešit, je, dospělé, dítě na drogách, smrt dítěte nebo partnera, konstatování diagnozy - blízká smrt - ano, to jsou tragedie. Mluvím z vlastní zkušenosti(pro "chytré" rýpaly...)

Ostatní řešit jde.

To, že se člověk roky, zkušenostmi z života mění, je snad také jasné každému. Ano, určitě jsem se časem měnila...

Psychosomatika, osobní život člověka, to, jak je spokojený s tím, jak žije, pracuje, atp. se na zdraví, podle mě, odráží.

Když zde píšu, nikoho neurážím ani nejsem necitlivá. 

Už jen to, že některé zde mají problém s tím, respektovat názor druhého, byť je odlišný od toho jejich, je odpovědí na jisté věci...

Jsou zde jiné dámy, co mají pocit, že jejich názory jsou ty nejlepší.

Ve vší úctě, můžu mít názor na co chci a jaký chci, když píšu slušně.

A co se týče psychiky a zdraví, co třeba takový Jan Hnízdil.? To se Vám taky nelíbí.?

Je každého věc, jak žije, hlavně ať je spokojený, v pohodě.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:32

Gellnerova to mi pripomnelo, je to skoro dvacet let, jeste jsem byla na stredni skole, ale pamatuji si, udelala se mi takova otravna mala cervena mapa na kuzi, hrubsi povrch, nic na to nezabiralo. Obvodak to zhodnotil jako nejaky typ kozni plisne. Pamatuji si jeste, ze mi tenkrat rikal, ze jsem za posledni dobu x-ta, kdo k nemu s necim takovym prisel, ze se to snad prenasi vzduchem, ale to at nekecam, je to dlouho a detaily uz fakt nevim... doporucil mi na to neco volne dostupneho z lekarny typu canesten. Flicek zacal blednout prakticky hned a za par dnu bylo po problemu. Nemuze to byt neco podobne banalniho? mozna by stalo za to to zkusit. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:37

Dík všem, snad to banální je, kortikoidy hodim po psovi.. nebo radši zanesu do lékárny, ještě zkusim obvoďáka a nějakým protiplísňovým sajrajtem to taky pojistim. Hlavně aby už jsem se přestala drbat, je to fakt nesnesitelný. Na kožních teda v okolí jsou takový čekačky.. jinak změním, ano, to je jasná věc. Tenhle přístup mě dostal. 

Offline viktorka_od splavu
49313 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:43

Gellnerova no přesně jak píše jinx, ta doktorka může mít svým způsobem pravdu, že infekce - ale právěže klidně tu infekci můžeš mít... nebála bych se zkoušet, oni to dělají kožaři taky tak, že prostě pokus-omyl. jen nepodlehni pokušení naplácat/vyzkoušet to všechno naráz:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:47

viktorka_od splavu Přesně to si myslím taky, že to kožní je léčení pokus omyl. Loni v zimě si prošel manžel zkoušením asi 8 mastí, než mu něco zabralo. Navštívil 3 různé kožní ambulance. Stejně mu nikde neřekli, co to je a jak to přestane mazat, tak se to vrátí. Přitom je to nějaká vyrážka na holeních asi z bruslí, tak jsem předpokládala lehké řešení. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 19:53

Renusatko jak kde. Moje mama behala s osklivymi fleky od kozare ke kozari a dozvedela se diagnozy od stari po lupenku... pak se objednala do uvn, kde ji poprve nabrali vzorky a hned se vedelo. Ale objednana byla snad pul roku. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:00

Lamicka potvrzuju jak kde....nebo sem mela stesti.

49313 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:04

Lamicka no jako moje maminka měla taky tudleva štěstí, že jí nabrali vzorky a zjistili co to je - ale nedali jí na to žádné léky... tak k čemu pak ta vopičárna je? aha, vlastně jo, na to, bych jí dle diagnozy ty léky zajistila sama

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:23

Spálila jsem si prst, bolí to jako kráva Pomáhá zajím jen mokrej obvaz...nebo existuje jiná účinná domácí pomoc?

49313 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:25

Lama_z_Lana chladit

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:28

viktorka_od splavu chladím, chladím

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:31

viktorka_od splavu jo.. hlavně nepanikařit, viď :D .. já bych se mazala i naftou, kdyby mi někdo slíbil, že to funguje :D 

49313 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:35

Gellnerova naftu bych spíš vynechala

Lama_z_Lana tak ještě trochu potlapkání a za chvíli to přebolí (vydrž chladit dlouho, jestli je to hluboký, tak klidně i zejtra)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:37

viktorka_od splavu No uz snad zacinaj zabirat analgetika, ale zejtra bych uz potrebovs bejt troksu funkcni

49313 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 20:40

Lama_z_Lana nepodceň to jestli je to velký, žádná sranda. hlavně krz infekci.. a nejde to přes kloub?