Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 23. října 2019 21:59

Renusatko co nevis? Ze mimo prechod se neprechazi?

Nechci prudit, ale mam dojem, ze ta pokuta byla asi na miste...

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:10

continuity tak ja to treba vim, protoze tyto manyry byly bezne za minuleho rezimu. i to, ze te zmlatili.

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:16

viktorka_od splavu ja mlaceni nikde neobhajuji a rozhodne s nim nesouhlasim, dokonce ani nerikam, ze za vsech okolnosti dodrzuji predpisy. Ale kdyz uz je porusim, zvlaste ty dopravni, tak nerozjimam nad pokutou, navic v tomto pripade fakt symbolickou, a bez reci caluji.

Osobne bych uvitala priklon k rakouskemu pristupu, protoze, co se deje na nasich silnicich uz ocividne presahuje vsechny myslitelne meze. A k tomu nejak patri, ze predpisy budou dodtzovat vsichni ucastnici provozu, nejenom kamionisti, na ktere se spila nejvic.

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:27
Reakce na Renusatko:

barbucha Tak mně se líbí, jak jste odvážní. Jedna by ječela, druhá by nešla. Ukázal mi průkaz, řekl mi, jaký přestupek jsem udělala a policejní auto stálo 4 metry od něj. No já teda ani neječela, ani neutekla a dokonce jsem se nehádala. Bylo nás tam takových víc, takže asi víc neodvážných. Já bych teda v klidu přes tu silnici přecházela, i kdyby tam stál policajt v uniformě, protože to nevím. 

​Hele, nějakej obejda v civilu by mě asi nikam nedotáh (no, výsada vysokýho věku částečně). Pokud vím, nesmíš přecházet jen tak - ovšem jen pokud se v blízkosti nenachází přechod/řízená křižovatka - a to do 50 metrů. Přeměřili si to?! 

Ale jako vybírat pokutu za takovouhle kašpařinu je jen čirá buzerace... já bych fakt blbečkovi v civilu byla schopná sehrát srdeční záchvat radši

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:29

continuity No prostě jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, jaké jsou podmínky přecházení silnice. Vůbec nerozjímám nad pokutou a dokonce jsem ji zaplatila. Jediné nad čím rozjímám je to maskování. To mi přijde opravdu krok do minulých časů. 

Stejně tam budu přecházet dál. Na oběd mám prostě 30 minut a trochu bych se teď hádala, jestli přechod je 50 m. Než bych to tam celé obešla tam a zpět, tak mám po přestávce

Offline RoSa
10149 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:34

Renusatko sto metrů ti zabere půl hodiny? já se teda přikláním ke continuity , a pokud takový chodec vlastní řidičák, sbírala bych za to navíc i body!  účastník jako účastník, jen v jiné roli

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:40
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu ja mlaceni nikde neobhajuji a rozhodne s nim nesouhlasim, dokonce ani nerikam, ze za vsech okolnosti dodrzuji predpisy. Ale kdyz uz je porusim, zvlaste ty dopravni, tak nerozjimam nad pokutou, navic v tomto pripade fakt symbolickou, a bez reci caluji.

Osobne bych uvitala priklon k rakouskemu pristupu, protoze, co se deje na nasich silnicich uz ocividne presahuje vsechny myslitelne meze. A k tomu nejak patri, ze predpisy budou dodtzovat vsichni ucastnici provozu, nejenom kamionisti, na ktere se spila nejvic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:43

RoSa já bych je sbírala i u cyklistů, kteří mají řidičák. třeba u těch, kteří "přecházejí" přechod tak, že nejdříve nechají projet své dva malé potomky, na kole, bez helmy, a pak jim jsou sami příkladem, a také "projdou" na kole. masakr.

situace na silnicích je opravdu na hraně, já bych pokutovala úplně všecky za všecko (zítra určit za něco dostanu pokutu sama a dobře mi tak). katastrofálně se chovají chodci, cyklisti, parkující, o řidičích čehokoli nemluvě (včetně autobusů mhd, masakr, včera jeden zastavil uprostřed kruháče, aby pustil zřejmě známého pasažéra na nějakém pro něj výhodném místě...já už fakt nevím...a nestalo se mi to poprvé)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:44

RoSa Já řidičák nevlastním. Nezabere mi to přecházení jedné silnice, ale všech po cestě a než k nim dojdu. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 23. října 2019 22:57

Renusatko taky jsem dneska prechazela na prasaka, kdyby stali tam, dostanu flastr a zcela opravnene. jako nejsem na to pysna, no, ale obcas ta lenost zvitezi. zatim teda jeste funguje pud sebezachovy a prechazim jen kdyz nic nejede.

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 23. října 2019 23:00

Kdyz jsem zacla jezdit pracovne do Nemecka, tam me sef upozornoval at opravdu neprechazim na cervenou a kdyz uz, at aspon neni kolem zadne dite. Za to jsou pry flastry uplne strasne. 

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 23. října 2019 23:32

continuity to je pravda, kamaradka ted platila myslim 80 eur.

Online Kokoska
34886 příspěvků moje polička 23. října 2019 23:49

Jiná Realita proč jen cyklisty, kteří mají řidičák? Cyklista i bez řidičáku je snad účastník provozu a měl by se podle toho chovat. To by pak Renusatko bez řidičáku jako chodec, účastník provozu, tu pokutu taky dostat neměla. 

Kdyby se policajti rozestavěli podél silnice, ktera vede přes sídliště Petrovice, vydělali by majlant, tam lidi přecházejí jak zvěř. Jezdím tudy domů a je to o hubu jak pro ně, tak pro mě jako řidiče.

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 23. října 2019 23:52

Kokoska JR myslela body. Tem, kteri nemaji ridicak, je nelze vzit. 

Online Kokoska
34886 příspěvků moje polička 24. října 2019 00:00

continuity a jo, pardon, nepozorně jsem četla Jiná Realita 

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 24. října 2019 00:39

Renusatko Hrozny, misto potlapkani, ti jedna napise,ze by nesla, druha by jecela, treti by ti vzala body, co nemas ani..... Ja te potlapkavam, to maskovani je desny, sla bych taky ani by mi nikdo prukaz neukazal, ja ale mivam dost zatmeni, me by vobral doma I falesnej plynad a to plyn nemame! 

Potlapkavam te za vsechny!

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 24. října 2019 07:26

Kokoska no ja musim rict, ze uz deset let jezdim ve meste na kole a ted delam ricak. A taky me zarazilo, ze ackoliv na kolo nepotrebuju vubec nic, kvuli autu musim delat kurz, teorii, praxi a dve zkousky. Pritom pak budu sdilet prostor s cyklistama, kdy nekteri ani nevi, co je prednost zprava...

Fakt mi ta perspektiva zpoza volantu zas otevira novy pohledy

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 24. října 2019 07:58

barbucha Není to 100 metrů?

Renusatko Já tě polituju, ač souhlasím s ostatními, jako řidič to nemám ráda, je tady ve městě místo, kde to dělám pravidelně (a jsem tolerantní k přebíhajícím). A to dokonce i když je to mezi dvěma přechody-přesně uprostřed. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 24. října 2019 07:59
Reakce na Renusatko:

barbucha Tak mně se líbí, jak jste odvážní. Jedna by ječela, druhá by nešla. Ukázal mi průkaz, řekl mi, jaký přestupek jsem udělala a policejní auto stálo 4 metry od něj. No já teda ani neječela, ani neutekla a dokonce jsem se nehádala. Bylo nás tam takových víc, takže asi víc neodvážných. Já bych teda v klidu přes tu silnici přecházela, i kdyby tam stál policajt v uniformě, protože to nevím. 

​to musis brat s rezervou;) ja bych byla asi schlipla a zaplatila bych. Jen ten civil mi prijde trochu mimo. U nas teda ted zacali vybirat taky za blbosti, mame tu takovy lesopark, pred nim zarostla betonova cesta, kde se driv dalo parkovat. Tak ted tam pravidelne vidam prislusniky, jak tam pilne pracuji. Nevim ted presne, ale znacka se zakazem tam myslim ani neni, ale nesmi se tam parkovat asi kvuli tomu, ze je to verejne prostranstvi/zelen? Osobne mi to prijde trochu podpasovka, je to neudrzovane zapadle misto, kam se vejdou asi tak 3 auta...

Offline Potrefenáhusa
38832 příspěvků moje polička 24. října 2019 08:01

Lilly_Ku No já nechápu, ze někdo jezdí na kole po silnici a v rámci ochrany vlastního zivota si ty základní pravidla nenastuduje, stačí přednost zprava, značka pro jednosmerku a povinnost ukazovat včas zmenu směru 

z toho auta je to fakt vidět dobre, jak je člověk na kole v tom provozu strasne krehkej