Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 22. října 2019 10:07
Reakce na Potrefenáhusa:

rasaNori a voni šilhaj celkem normálně, ne, nemaj vyvinutý úplně ty svaly ještě?

​Taky myslim. A když se to časem nespraví - obvykle teda jo - tak ňákej ten sval zapošijou... dělali to zřítelnici před pár lety, a cajk.

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 22. října 2019 10:07

rasaNori u techto malinkych je to casto fyziologicky, navic to volnym okem fakt nemusis poznat. Nase mladsi vypadala, ze silha, az jsme si dosly na ocni, kde nam pani rekla, ze ne, ale ma jednu zornicku vetsi a oci blizko u sebe, takze kouka pres nos a proto to tak vypada, ale ze se to pry vyresi rustem. 

Ale pokud se ti neco nezda, je potreba to resit, v dospelosti to neni nic hezkeho. Segra silhala hodne, byla jsem s ni kvuli tomu ve spitale, (aby ji nehospitalizovali samotnou), dokonce se chvili uvazovalo o operaci, ale nakonec se to povedlo vycvicit. 

Obecne je problemy s ocima, tupozrakost, silhani nutne resit co nejdriv, dokud se vyviji mozek.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 22. října 2019 10:12

continuity

Ja vim prave ze deti silhavaj, u dr jsem potkala pani s chlapeckem a tomu to ujizdelo dost. Ale tim ze u holek to neeviduju od mimin me tahle debata krapet znejistela... 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 22. října 2019 10:19

Já jsem teda na operaci byla, asi ve dvou letech, možná třech letech. Pak jsem měla jít znovu někdy v první třídě, ale dostala jsem nějakou virózu, do nemocnice jsem nemohla a nějak se to nechalo bejt, a srovnalo se to samo. (teda skládám vyprávění, z tý první nemocnice si pamatuju jen úplný útržky, třeba jak jsem furt brečela; a samozřejmě mám dojem, že jsem tam musela bejt čtvrt roku, a ono to byly max. dva dny)

Ještě jsem pak chvíli nosila okluzor, ale nepamatuju si, jak systematicky

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. října 2019 10:45

rasaNori dosla bych na ocni, u oci je lepsi tyhle veci resit brzy. 

Jinak obecne k debate, rikala mi na ocni, ze je pokud maji rodice ocni vadu, ale treba i teta nebo stryc, tak by se melo na ocni chodit na kontrolu jednou rocne od roka. Ze je lepsi to podchytit co nejdriv. 

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 22. října 2019 11:02

Lamicka tak obecne ty vady typu silhani nebo tupozrakost, stejne jako sislani se daji dobre resit u malych deti, pak uz to bud jde spatne nebo vubec (tupozrakost). to neni problem s okem, ale s mozkem. 

co mi pripomina, ze budu muset s detma zas na ocni vyrazit. byli jsme tam 2x bez nalezu, tak jsem to pustila z hlavy. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 22. října 2019 11:34

continuity Tak to jsem nevedela. 

My prave taky, vzdycky zapomenu. Vsechno hlidam, ale na ocni si sama nevzpomenu, asi jak nenosime bryle (ale obe tety maji specificke ocni vady).  

Offline JankaM
3100 příspěvků moje polička 22. října 2019 11:39

Opravdu oci u deti doporucuju hlidat. Dcera chodi od ctyr let na ocni cviceni, tupozrakost uz ma pekne vycvicenou, silhani se take podstatne zlepsilo. Ve skolce si uz sama rika o nalepeni okluzoru. Kez by to slo tak dobre i s rovnatky. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 22. října 2019 12:58

Ja taky lobuju za navstevu ocni, ja kvuli tomu na to tupozraky oko vubec nevidim! A moje doktorka mi rikala, ze kolem 2.roku je idealni to nechat zkontrolovat. Btw Tonda silha jak zbesilej. Ale snad z toho vyroste no:D

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 22. října 2019 14:27
Reakce na Magráta:

MP Marge soucítím... hlavně aby bylo vše v pořádku 

​Dekuju

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 22. října 2019 14:29
Reakce na continuity:

MP Marge

Se ti toho nasypalo . Drzim palce, at vse dobre dopadne. 

​Vid!? Mne pripada, ze 2019 proste nechce zustat za 2018, coz byl fakt blbej rok - ze si to chce do konce jeste vynahradit, nebo ja uz nevim

A dekuju

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 22. října 2019 14:34

Ani nevim, jestli je to stiznost, protoze to dobre dopadlo, ale zapomnela jsem vecer pred usnutim nastavit na mobilu budik. A dnes rano se naraz probudim z takovyho intenzivniho zivyho snu a rikam si, mela bych zkontrolovat, jestli mam nastaveny budik! A kouknu na mobil a ono 7 (kdy vstavam). To byla klika!

Jen tedy doufam, ze jeste ke vsemu netrpim predcasnou senilitou

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 22. října 2019 15:28

MP Marge Netrpíš, prostě klika v tom všem hnoji! 

Offline dzizisketa
8952 příspěvků moje polička 22. října 2019 16:44

711990

UUrčitě. Ségra silhala cca do roka, fotky z té doby jsou dost srandovní. 

Offline notna
9429 příspěvků moje polička 22. října 2019 17:51

rasaNori Klid, dcera je ještě malá. Moje dítě to postihlo ve 4 letech, předtím bez jedineho náznaku. A stalo se to během vteřiny.

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 22. října 2019 19:14

Mám defektzatiaľ neviem, aké sú veľké škody 

Našťastie sa kolega ponúkol, že mi to odvezie v piatok k známemu a ten mi to dá dokopy. 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 22. října 2019 20:17

pecka ty máš cannondale? A držím pěsti, ať je to jen na výměnu duše 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 23. října 2019 11:58
Reakce na rasaNori:

continuity

Ja vim prave ze deti silhavaj, u dr jsem potkala pani s chlapeckem a tomu to ujizdelo dost. Ale tim ze u holek to neeviduju od mimin me tahle debata krapet znejistela... 

​A prečo u chlapčekov áno a dievčatiek nie?

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 23. října 2019 12:24

slniecko protože se mi narodily 2 holky a ten silhajici kluk byl nejake cizi pani. 

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 23. října 2019 15:12

Edge áno, Cannondale. A vďaka, musím vydržať. Najhoršie je, že vonku je krásne a ja som bez bicykla.