Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 03:40
Reakce na Potrefenáhusa:

se sušenýma nevím, ale určitě bude někde převodní tabulka, kolik čerstvých=sušených

Jo, ja to nejak vyspekuluju. Ale jeste mi dela starosti, co na ty kolace davate!? (Povidla tady taky nemam!)

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 03:41
Reakce na Vilemina:

1g sušeného =2,5g čerstvého, jsem ted našla.

Diky moc!!!

Vidim, ze uz mi opravdu dosly vymluvy, proc to nezkusit 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 07:29
Reakce na Mohučanka:

Pošta...jak je možný, že mi uložili balík na poště, i když doručovací adresa byla domů? Bez jakéhokoli upozornění...

Evidentně nový trend. Viz moje story minulý týden. Na papirku stálo "zásilka výjimečně nebyla doručena, vyzvedněte si."

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 07:48
Reakce na MP Marge:

já dávám hlavně ovoce, švestky, borůvky, červenej rybíz (ten teda nerada, protože letos ho máme úplně šíleně kyselej, mám ho v mrazáku dost, pod něj dávám ještě oslazenej tvaroh, ale i to je málo) a nahoru drobenku (cca půl hrnku mouky, čtvrt hrnku cukru, kus másla a rozžmoulat).

Udělejte borůvkovej a všichni vás budou až do smrti zbožňovat (určitě!)

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 08:02
Reakce na Jiná Realita:

No můžet skládat s odstupem a pak kynou do šířky a sou plochý nebo na sebe a kynou do výšky a sou vysoký..já dělám oboje, někdo totiž preferuje i tvar 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 08:03
Reakce na Potrefenáhusa:

Když je rybíz kyselej tak ho na koláč kombinujem s jabkama..dobry je to..

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 08:08
Reakce na Ounz:

to zkusím, díky, tenhle rybíz je totiž tak strašnej držkokrut, že vůbec nemám odvahu :-)))

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 08:16
Reakce na Sweet Potato:

Mně právě nepřišel žádný papírek, jen sms - zásilka je uložena na poště. Tečka.  Ach jo.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 08:36
Reakce na Mohučanka:

Mně právě nepřišel žádný papírek, jen sms - zásilka je uložena na poště. Tečka.  Ach jo.

Já před pár dny čekala doma celý den na balík, nikdo nezvonil, nikdo nevolal a večer mi přišla sms "na žádost adresáta balíček uložen na poště...".

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 08:51
Reakce na Mohučanka:

No, mně jen mail. A ten papírek mi došel den poté, co jsem si balík vyzvedla.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:06
Reakce na Potrefenáhusa:

Držkokrut to je dobrý 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:45
Reakce na Potrefenáhusa:

ty moje buchty byly nějak celý špatně, dělala jsem je, že jsem plnila čtverečky, jednak tam bylo tý náplně nějak strašlivě málo, jednak to moc nevykynulo, pak se to tak nějak vysušilo...k pláči byly, fakt, ale pekáč mám, tak je to asi výzva...

Rozválíte, čvereček, kolečko nebo cokoli jiného, vložíte náplň, z jedné strany spojíte, z druhé strany vám to vyteče, nacpete to zpátky, spojíte, prakne vám to někde jinde. Když se vám to podaří nějak splácat a naaranžovat do pekáče, praskne vám to při pečení a náplň vyteče.  Ne, opravdu nedělám plněné buchty!

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:47
Reakce na Bledule:

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:48
Reakce na Sweet Potato:

No, mně jen mail. A ten papírek mi došel den poté, co jsem si balík vyzvedla.

asi ten listek posilaly postou.

Jinak hlasim,ze v Nemecku jsou postovni sluzby naprosto stejne strasny,nastesti s tim nemam moc co do cineni a z eschopu diky tomu objednavam minimalne,nervy mam jen jedny.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:49

tak já to ještě zkusim, mně se totiž ty buchty ani na tom pekáči nespojily, zůstaly takový osamocený vysušený hroudy...

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:52
Reakce na Berta:

" Ale olizovat bych je nechtěla !"

Ani kdyby byly se Zemanem?

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 09:52
Reakce na Zarinya:

Bingo!

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 10:37
Reakce na Potrefenáhusa:

Já je fakt dávám spíš k sobě a nechávam kynout, jdou pak do  ýšky..a hutná náplň je základ  nebo člověk dopadne jak Bledule  píše 

Online Kokoska
34953 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 11:19
Reakce na Bledule:

A nejlepší jsou dvojctihodný. Když už člověk přemůže tvaroh, aby držel vevnitř, tak je potřeba trochu to uprostřed stisknout, aby nahoře držela např. povidla a drobenka. Což občas rupne hned, občas při kynutí a pokud to nepraskne, zaručeně z toho v troubě to povidlí steče a spolu s drobenkou se zkarbonizuje na plechu do smrdutého fleku. Takže tyhle teda fakt nepeču :)

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 11:37
Reakce na Kokoska:

já znám jen trojctihodný koláče, ne buchty, ty peče maminka jednoho kamaráda, původem ze Slovenska