Jo, ja to nejak vyspekuluju. Ale jeste mi dela starosti, co na ty kolace davate!? (Povidla tady taky nemam!)
Stěžovací vlákno
1g sušeného =2,5g čerstvého, jsem ted našla.
Diky moc!!!
Vidim, ze uz mi opravdu dosly vymluvy, proc to nezkusit ![]()
Pošta...jak je možný, že mi uložili balík na poště, i když doručovací adresa byla domů? Bez jakéhokoli upozornění...
Evidentně nový trend. Viz moje story minulý týden. Na papirku stálo "zásilka výjimečně nebyla doručena, vyzvedněte si."
já dávám hlavně ovoce, švestky, borůvky, červenej rybíz (ten teda nerada, protože letos ho máme úplně šíleně kyselej, mám ho v mrazáku dost, pod něj dávám ještě oslazenej tvaroh, ale i to je málo) a nahoru drobenku (cca půl hrnku mouky, čtvrt hrnku cukru, kus másla a rozžmoulat).
Udělejte borůvkovej a všichni vás budou až do smrti zbožňovat (určitě!)
No můžet skládat s odstupem a pak kynou do šířky a sou plochý nebo na sebe a kynou do výšky a sou vysoký..já dělám oboje, někdo totiž preferuje i tvar ![]()
Když je rybíz kyselej tak ho na koláč kombinujem s jabkama..dobry je to..
to zkusím, díky, tenhle rybíz je totiž tak strašnej držkokrut, že vůbec nemám odvahu :-)))
Mně právě nepřišel žádný papírek, jen sms - zásilka je uložena na poště. Tečka. Ach jo.
Mně právě nepřišel žádný papírek, jen sms - zásilka je uložena na poště. Tečka. Ach jo.
Já před pár dny čekala doma celý den na balík, nikdo nezvonil, nikdo nevolal a večer mi přišla sms "na žádost adresáta balíček uložen na poště...".
No, mně jen mail. A ten papírek mi došel den poté, co jsem si balík vyzvedla.![]()
Držkokrut to je dobrý
ty moje buchty byly nějak celý špatně, dělala jsem je, že jsem plnila čtverečky, jednak tam bylo tý náplně nějak strašlivě málo, jednak to moc nevykynulo, pak se to tak nějak vysušilo...k pláči byly, fakt, ale pekáč mám, tak je to asi výzva...
Rozválíte, čvereček, kolečko nebo cokoli jiného, vložíte náplň, z jedné strany spojíte, z druhé strany vám to vyteče, nacpete to zpátky, spojíte, prakne vám to někde jinde. Když se vám to podaří nějak splácat a naaranžovat do pekáče, praskne vám to při pečení a náplň vyteče.
Ne, opravdu nedělám plněné buchty!
![]()
![]()
![]()
No, mně jen mail. A ten papírek mi došel den poté, co jsem si balík vyzvedla.![]()
asi ten listek posilaly postou.![]()
Jinak hlasim,ze v Nemecku jsou postovni sluzby naprosto stejne strasny,nastesti s tim nemam moc co do cineni a z eschopu diky tomu objednavam minimalne,nervy mam jen jedny.![]()
tak já to ještě zkusim, mně se totiž ty buchty ani na tom pekáči nespojily, zůstaly takový osamocený vysušený hroudy...
Bingo!![]()
Já je fakt dávám spíš k sobě a nechávam kynout, jdou pak do ýšky..a hutná náplň je základ
nebo člověk dopadne jak Bledule píše ![]()
A nejlepší jsou dvojctihodný. Když už člověk přemůže tvaroh, aby držel vevnitř, tak je potřeba trochu to uprostřed stisknout, aby nahoře držela např. povidla a drobenka. Což občas rupne hned, občas při kynutí a pokud to nepraskne, zaručeně z toho v troubě to povidlí steče a spolu s drobenkou se zkarbonizuje na plechu do smrdutého fleku. Takže tyhle teda fakt nepeču :)
já znám jen trojctihodný koláče, ne buchty, ty peče maminka jednoho kamaráda, původem ze Slovenska
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.