Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 11:44
Reakce na :

Moc dekuji za tip na Quark, podivam se po nem, zatim jsem na nic podobneho nenarazila... 

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 11:44
Reakce na :

no my třeba máme zákaznickej účet a máme od český pošty vlastní razítko, kterým si to sami orazítkujeme, odneseme do těch reklamací bez fronty a oni to pak jednou za čas fakturujou (to už nejde skrze mě).

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 12:53
Reakce na Kokoska:

Asi by se dalo, ale zkuste u nás na poště chtít 250 známek :D

Tak to je asi to nejjednoduší, to mají  snad v nějakém archu po větším počtu kusů,ne?   Ale olizovat bych je nechtěla !  I když chápu, že chtít na poště  cokoli lehce nestandardního se rovná  hodně velké troufalosti.

Offline Kokoska
34948 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 13:14
Reakce na :

My jme maličká firma, nemáme ten paušál, nebo co to je, platíme zásilky vždycky jednotlivě. Během roku toho není moc najednou, to jen právě ten konec roku. Ale ona se některá úřednice ošklíbá už na 15 dopisů, to máte těžký. Ale většinou jsou na mě milé, některé si mě už pamatují.

Jen nechápu, že ani na té hlavní poště nemají nějaký razítkovací stroj, vloni to paní přejížděla tou ruční mašinkou. Prý stroj měli a z neznámého důvodu už nemají.

Offline Kokoska
34948 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 13:16
Reakce na Berta:

Haha, jednou jsem chtěla 50 známek a paní povídala, že tolik mi jich snad ani dát nemůže, co by jí pak zbylo! Tak jsem se podivila, kam mám chodit pro známky, když ne na poštu, na to už nic neřekla. To byla jedna z těch míň ochotných, pokud můžu, jdu k jinému okénku, když je tam ona.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:07
Reakce na euridike:

Ja na sladke prave taky moc nejsem, Kofila je cestna vyjimka. No a pak prave ty dezerty se slehanym tvarohem a ovocem, ach jo... Buchty (i povidlove) a knedliky chutnaly priteli a kamaradum, ale celkove nejvetsi hit z ceske kuchyne je jablecny zavin, ten se nastesti da udelat vcelku snadno - kdyz uz jsem se snad definitivne zorientovala v typech mouky, to byl ze zacatku trochu problem, ale uz jsem to vychytala... 

Jste dobra! Ja jsem se varit a pect zacala ucit az tady, takze jsem ceskou kuchyni v podstate nepolibena - ze me nikdo zadnou ceskou specialitu nevydoluje, a ze se kamaradi ptaji! Ale nedavno jsem cirou nahodou objevila on-line obchod, kde prodavaji vsechny druhy ceske mouky, tak si rikam, ze je to znameni, a ze bych mohla neco zkusit. Treba jeden muj oblibeny kolega byl pred lety v Praze a porad basni o kolacich, ale na kynute testo si zatim fakt netroufnu... Ale zavin, ta myslenka me zaujala, ten mam totiz sama hrozne rada ☺

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:10
Reakce na MP Marge:

Na kynutý těsto mám bezvadnej recept ještě z MP od GorgonaM , kdybyste chtěla, tak vám ho  můžu napsat, je fakt i pro amatéry 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak napiste, prosim!!! Ja jsem tedy rozhodne amater, ale jsem ochotna experimentovat ☺

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Já bych si taky prosila :-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:28
Reakce na whiskas:

Musím si ulevit. Nemohl by pro rány boží už někdo konečně zrušit poštu Kafkova, včetně personálu? Tato pobočka mě připraví o nervy.

No ta byla vždycky hrozná. Nejlepší bylo, když jsem si někde připlatila za expres dodání balíčku a pošta Kafkova si prostě žíly netrhala. Balíky nedoručovali asi ze zásady, ani když byl celý den někdo doma, nenamáhali se. Oznámení do schránky hodili většinou tak za 2 - 3 dny po předstíraném doručení. Už je to pěkných pár let, co se zásilky dají sledovat, že... Pravidelně jsem si chodila stěžovat k vedoucí (vždycky, když jsem si pro ten balík musela naklusat k nim, ehm). Myslíš, že to pomohlo?

Online whiskas
21093 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:31
Reakce na dynda:

B je správně. Stěžuji si pavidelně, ale je to marný, je to marný, je to marný ... 

Offline Potrefenáhusa
38852 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:36
Reakce na MP Marge:

a Berta 

nic na tom není, fakt :-D Tohle množství je na dva koláče, dělám z půlky

Tohle těsto není moc sladký a nenechává se kynout, rozválí se na tenkou placku a hned se peče. Já nemám ráda koláče s těma vysokejma buchtama. Tohle těsto mi fakt přijde geniální.

S buchtama teda neporadím, ty jsem pekla jednou a skončily naprostým fiaskem, ty bych asi potřebovala vidět, jak někdo dělá

doslova:

"pokud máte pekárnu a budete to míchat v ní, tak to tam dáte v pořadí

na dno 2 žloutky/vajíčko a žloutek/1 a půl vajíčka (já hrozně nerada, když mi zbývají bílky, tak si třeba odliju půl rozmíchaného vejce na potření)90g rozpuštěného máslašpetka soli500 g hladké mouky100 g cukru krupice250 ml vlažného mléka20g droždí (= půl kostky) nadrobit, nebo nejste-li líná, uděláte si bokem kvásek, ať víte jistě, že to vykyne.

Z půl kila mouky vyjdou 2 koláče velikosti kola od vozu - peču na plechu vyloženém pečpapírem (nandám na plech placku a do finální velikosti a tvaru včetně okraje namačkám hranou ruky). Peču kolem 150 stupňů, protože jich mám v troubě víc, takže s ventilátorem. Čas podle trouby. Mělo by to být svrchu nazlátlé, zespoda upečené do středně hnědé barvy, nepřehnat to."

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:47
Reakce na :

Jo, určitě má, dokonce mají snad i nějakého ombudsmana, nedávno jsme něco řešili v práci a málem jsme to museli už "hnát výš" - nechtěli nám vydat hodně vysoký obnos za dobírku, kterou evidentně podle odesilatele přijali... Já už na šestce nebydlím, takže pošta Kafkova už mě netrápí, ale bylo to tam fakt hrozný už před lety. 

Online viktorka_od splavu
49350 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:57
Reakce na jinx:

na čirém hnusu se v každém případě shodneme.

Offline dzizisketa
8959 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 15:01

Zážitkům z "pošty Kafkova" se musím prostě smát

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 15:18
Reakce na dzizisketa:

Zážitkům z "pošty Kafkova" se musím prostě smát

....dokud je nezažijete!!!! :-)