No je pravda, že na doručení objednávky z alzy ještě nedošlo, uvidíme zítra...
Stěžovací vlákno
tak si pořádně zkontrolujte balíček a fakturu :) Já věřím, že toho mají strašně moc teďka, ale fakt by tam někdo mohl reagovat na maily.
No jako služby no comment..
Tak to Vás lituju, já aspoň trpím dobrovolně!
stazujem sa na sproste vypalnicke zakony! kupili sme vitaminy z usa aj s dopravou v hodnote cca 30eur. nad 20-ku sa platilo pri vyzdvihnuti na poste dodatocne dph. ALE! hajzli to stihli pomenit a od maja tohto roku vsetko nad 20 eur ide cez colne konanie ktore trva hocikolko si zmyslia (takze aj mesiac) je spoplatnene 2 percenta z ceny - najmenej vsak 18 a najviac 90 eur. DHL aby mohlo mat splnomocnenie na zastupovanie v tejto veci tak sa treba zaregistrovat najskor na webe financej colnej spravy ci co a potom podrobne napisat o aky tovar ide a nasledne na to sa DHL bude domahat 10(!!!) stranovym formularom aby im colnici pustili tovar a oni ho tak mohli dorucit. vrchol drzosti! nabuduce to nechame dorucit do usa a odtial si to nechame preposlat. odmietam prispievat na statnu buzeraciu este aj v tomto ked sa nemam ako dostat na tunajsom trhu ku kvalitnym a nezavadnym veciam ![]()
potiz s tenkymi ponozkami z vicemene cisteho merina bude ten, ze nic nevydrzi a na ohrejvani to taky moc neni (mam z merina letni trika na vylety - opravdu nehreji moc :) je to tenka gramaz, i trika se docela brzo rozpadaji, ponozky jsou zatizene jeste vic. ja bych ty zmesove materialy nezavrhovala, oni vedi, co delaji - neni umelina jako umelina. co je velkou vyhodou merina oproti bavlne a ciste umeline, je, ze to tolik nesmrdi. a pak ty tluste taky hreji a jsou prijmne.
šmarjájozef!!! čakám 2 zásielky kníh z USA, obe sú tak tesne nad limit, šľak ma trafí!
tak to je fakt katastrofa. v CR je to cez postu dost otrava, treba chodit na specialnu colnu postu a tam to zariadit a tiez je ten poplatok relativne dost velky na male polozky. ale DHL a tyto dodavatelia to zariadia, dokonca su USA eshopy, co rovno napocitaju aj clo a DPH a DHL (alebo kdo) to uz len doruci a nie je potrebne sa o nic starat. akorat sa to tu zdrzi par dni.
ty moje buchty byly nějak celý špatně, dělala jsem je, že jsem plnila čtverečky, jednak tam bylo tý náplně nějak strašlivě málo, jednak to moc nevykynulo, pak se to tak nějak vysušilo...k pláči byly, fakt, ale pekáč mám, tak je to asi výzva...
Muzu se zeptat, co to bylo za vitaminy?
Myslím, že zážitků s poštou tu před Vánoci bude čím dál víc. Když můžu, vybírám jiný způsob doručení. Jejich služby jsou příšerné, ať už jde o doručování nebo výkony přímo na pobočkách. Když už musím jít něco vyřídit na poštu, snažím se aspoň s sebou mít knížku...
I když vám těsto v míse vykyne, je potřeba hotové buchty na pekáči ještě chvilku nechat znovu kynout. A jak je skládáte na plech, tak mezi nima promazávat rozpuštěným máslem, pak jdou líp od sebe. A fakt líp než čtverečky mi to jde způsobem, jak psala @Ounz.
Děkuji za užitečné merino rady, vytrvám tedy do těch zimních výprodejů a pak objednám nějaké pořádné tlusté, tenké ať si nechaj :)
Pošta...jak je možný, že mi uložili balík na poště, i když doručovací adresa byla domů? Bez jakéhokoli upozornění...
Adresát nezatižen? ![]()
Moje zásilka, dle info z webu, stále trčí v Kafkovce, začínám pochybovat, že zítra bude k vyzvednutí na té správné poště. Jistě nebude ani v Kafkově, ale někde mezi. Že já raději nerzignovala. Takže záslání z Prahy do Prahy bude trvat min. 6 dní, to mi přijde docela vtipné. ![]()
A to nám ještě nezačal prosinec!
ak je to tesne tak to mozno nechaju tak.. aj ked ja uz neverim nicomu
Muzu se zeptat, co to bylo za vitaminy?
islo o folat. u nas sa vsade predava folic acid a to je umele a rakovinotvorne. samotny folat je proste lepsi. no a potom koloidne striebro - tekutina ktora funguje fakt na vsetky zapaly, rany a tak. to striebro sme skusali vyrobky zo sr aj cr ale nemali take dobre ucinky a tieto tipy mame od znamej (lekarka) co nam odobrala trochu na vyskusanie. ona nie je zastancom za kazdu cenu pchat do ludi chemiu a ked sa to da setrnejsim ale rovnako ucinnejsim (niekedy lepsim) sposobom prirodne tak ide touto cestou. nie je to sarlatanka len proste nepredpisuje antibiotika pomaly aj na soplik ako to dnes robi velka cast doktorov
ještě jsem tu úplně neviděla radu, aby se polotovary na pekáči skládaly tak s 1 cm mezerou. mně vejdou na úžasný keramický pekáč z apropos jen vždycky 4 do řady a řad asi 5, takže moc jich není. dělala jsem je teprv dvakrát v životě a v obou případech se povedly, máslo na spoje už tu padlo, máslem to potřu i po upečení shora.
osobně mám vždycky u buchet (jakýchkoliv) problém se rozhodnout, jestli už jsou upečené nebo "ještě chvilku".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.