Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Tak Betty
6133 příspěvků moje polička 01. února 2020 18:08

Helicopter parent

Online Karja
44655 příspěvků moje polička 01. února 2020 18:55

viktorka_od splavu continuity Jj, pravdu mate! Me nechavali uz od tech 7,na tu hodinku dve, ale ja o to hrozne stala a byla jsem takovy divny dite, co ci cte knizky az v puberte jsem ddzacalaoma zacala s tim chlastem. No ale jeste mamka priznala, ze zhruba kolem 3-4 let, me taky nechala doma a sla do kramu bylo to kousek,tak do 10-12 minut byla zpet a pry stacilo zapnout TV:-D. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 01. února 2020 19:16

Karja takhle nechávám Františku. Je hrozný lenoch a nechce se jí se mnou. Takže když potřebuju pro něco vyběhnout do 100m vzdáleného obchodu, jdu sama. Byl to její nápad. Jednou jsem něco potřebovala dokoupit, ona zabraná do hraní a nechtělo se jí. A říká: maminko, běž tam sama, já mám teď práci. Praktikujeme to asi půl roku, je jí necelých pět. 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 01. února 2020 19:35

continuity ja s tebou souhlasim, ale to nevim kam by ses musela odstehovat...

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 01. února 2020 19:48

viktorka_od splavu zatím se v tom u nás nějak zvládám pohybovat, i když u toho případu s tou falešnou logopedkou už mi trochu zatrnulo. 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 01. února 2020 19:52

continuity mne uz zatrnulo vickrat a jsem moc rada ze mam deti velky.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 01. února 2020 19:55

bram Karja Ja nechavam dceru doma cca od 7 let. Nejdriv treba jen na 20 min, kdyz jsem sla do skolky pro brachu, ted treba i na hodinu. Dohromady je nechavam doma tak 20 min. Maji to radi a myslim, ze je to fajn pro samostatnost. Klidne bych dceru nechala chodit i ze skoly bez doprovodu, ale bojim se aut. Je to tu sileny. 

Vodit deti za rucicku do 14 mi pripada padle na hlavu. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:01

Lamicka Oni jsou potom takovi duleziti, ze? :) Vidim to na male, nechavam ji teda zatim max 10-15 minut, ale ma ted pocit, ze uz je velka a ze ma nasi duveru, ze to zvladne :) 

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:02

Lamicka mne děti fungují mnohem líp, když jsou doma sami. Jsou doma celé odpoledne sami, ale na konci mají hotové a mladší skontrolovane od starší úkoly do školy. Pak si třeba hrají, jdou ven nebo si pustí telku. Když jsou s tatínkem nebo se mnou, tak je k těm úkolům musím honit na 3x a stejne je s tím potíž.

Úplně nejhorší mi přišlo, když začly chodit samé ven a nikdo nebyl doma. Ale zvykla jsem si ( ony teda bez problemu). Už se i vypraví samy na kroužek, umí si pohlídat čas a tak. 

Offline Kokoska
34889 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:06

Kdyz byly deti maly, tak stacilo napsat v druzine, ze muze dite odejit samo domu. Dokonce mohl syn i vyzvednout dceru ze skolky, kdyz jsem to povolila, takze 10 lety a sestilety dite prislo odpoledne domu driv nez my. Jednou sel syn nejak driv, sam, a malem vyrusil v nasem byte zlodeje. Nastesti si vsiml pootevrenych dveri s vyvrtanym zamkem, nezdalo se mu to a mazal ke znamym do vedlejsiho vchodu. Pani delala domovnici, takze nastesti byla doma.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:07

bram jj, to je ono :) Na horach si sli sami koupit tatranku do stanku, to taky bylo videt, jak jsou spokojeni a radi, ze jim verime.

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:10

Kokoska napsat v družině stačí, ale ségra na slovensku třeba muze napsat, že dítě může odejít podle svého uvážení ( ona mu pak zavolá a  jenom ho nabere před školou, nebo se pro něj staví brácha). Já musím napsat přesný čas. Jednou jsem jim napsala, že můžou po čtvrtý jít domů nebo zůstat dokud budou chtít a vychoska je ve čtyři nekompromisně vyhodila, že lístek pravi ve čtyři, tak půjdou ve čtyři. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:14

continuity to je super takovy pristup mam taky v planu. Syn je jeste maly, u dcery to vidim na pristi skolni rok. Mame vsechno v dochazkove vzdalenosti, nebyt provozu, tak uz by dcera taky chodila sama domu i na krouzky, ale je to tu fakt strasny.

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:17
Reakce na dzizisketa:

MP Marge

TTo mi nijak pobuřující ani na hlavu nepřipadá. 

​Mne taky ne, pokud zhyrala matka jde vecer parit a necha doma samotne dvoulete batole. Ale priznam se, ze nechapu, proc by mela byt zatcena a uveznena matka dvanactilete (!) divenky za to, ze si odbehla odpoledne  na nekolik hodin, pricemz dcerka mela k dispozici mobil, kdyby neco - nedavny pripad z jizniho Chicaga

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:19

Lamicka my jsme klidná čtvrt, ale osobně vím o dvou nehodách, kdy auto zajelo dospeleho s dobou léčby přes 6 měsíců.  pokud se starší dostane na tu školu, co chce, stejně bude muset docházet sama i s prestupem a provoz je tam uz taky. Melduji do nich pořád, tak snad to dopadne. 

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:21

MP Marge to mi přijde šílené, já bych v USA dítě vychovat nemohla. Fakt ne, to není jenom, že bych nebyla ochotna dodržovat ta pravidla, ale podle mne jdou úplně proti tomu o co se výchovou snažím já. 

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:34

continuity Ja vim

Myslim, ze kdybych mela dite, tak bych tady asi taky mela problemy. 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:35

bram syn má tiež stále nejakú prácu, ale odbiehatbod neho nebudem môcť ešte dlho, obchod máme ďaleko :(

Online Sweet Potato
40290 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:41

continuity Mně nejvíc fascinuje ten odezdikezdizmus. Dvanáctileté dítě nemůže být chvilku samo, přitom čtrnáctiletá může hlídat sousedům kojence. Mimino musí mít dvojdílné plavky málem i doma ve vaně, přitom Toddlers&Tiaras...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. února 2020 20:46

continuity já si občas vzpomenu, jak jsem od deseti let dojížděla na školu (v Praze) bylo to půl hodiny autobusem a pak čtvrt hodiny přes sídliště s ne zcela dobrou pověstí pěšky. Po škole jsem se sama přepravila na trénink nebo do hudebky, po tréninku jsem jezdila domů sama, na stanici nás šla celá tlupa,  v hudebce na mně v zimě čekávala babička, protože cesta odtamtud byla temná. Je to vůbec dneska ještě možné?