Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:31

Ano, jde o tu míru a to z příspěvku opravdu není poznat. Dcery jsou na to už hodně citlivé, takže já už jich moc neptám a když chtějí, řeknou samy. Připadám si fakt stará na to, abych se svou matkou probírala pididetaily svého života, chci mít aspoň zdání trochy soukromí. A má to za následek, že jí pak neřeknu víc, než musím.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:33

Já kdyby na tématiku zajímal někoho můj pohled, tak bych řekla, že tyhle dotazy na trasy, vaření a tak, jsou prostě pokus o small talk, společenská zdvořilost, jednoduchý projevení zájmu, je to vod těch tazatelů prostě hezký. Podle mě je vaše odpověď vůbec v podstatě nezajímá, jen projevují zájem, abyste věděly, že ho maj, maj vás rádi, mě to teda nerozčiluje lautr vůbec.

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:35

viktorka_od splavu Zpětně mi taky došlo, že od tchýně to byla snaha o small talk. Pro ni to bylo normální, o víkendu vyvařovat - nakonec lepší, než okopávat brambory, že. Byla v práci (doma telefon neměli), měla volnou chvíli, tak volala svému synovi. A ten se chudák kroutil, jak jí vysvětlit, že jeho novopečená choť je ještě v limbu a hodlá tam ještě nějakou tu hodinu setrvat.

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:39

Mutziputzi Někdy ano, někdy ne. Pokud za tou odpovědí na otázku příliš často následuje komentář, kritika, výtka (proč jste nešli radši na sever než na jih, proč jste radši neshrabali trávu, proč nesedíte na zadku, furt couráte, místo toho abyste byli se mnou), můžeš to rozumem stokrát zpracovat, ale emoce v tu chvíli prostě zvítězí.

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:40
Reakce na Sweet Potato:

viktorka_od splavu Zpětně mi taky došlo, že od tchýně to byla snaha o small talk. Pro ni to bylo normální, o víkendu vyvařovat - nakonec lepší, než okopávat brambory, že. Byla v práci (doma telefon neměli), měla volnou chvíli, tak volala svému synovi. A ten se chudák kroutil, jak jí vysvětlit, že jeho novopečená choť je ještě v limbu a hodlá tam ještě nějakou tu hodinu setrvat.

​jo tak to od maminky taky, uprimny zajem jak se mam, vikend, pekne navarit naklidit a odpoledne na prochazku, chtela to sdilet, to je mi jasny ja se teda nekroutim, rikam to jasne- ale stejne ji to trvalo nez pochopila ze to myslim vazne a nehodlam na tom nic menit:P

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:42

Mutziputzi no za a me to treba otravuje (pokud mi nekdo x-krat za den telefonuje, klepe, zvoni, nebo snad nedejbuh ani neklepe, ja teda bydlela jen chvili s babickou a to uz je davno, bydlet s matkou nebo tchyni tohoto typu bych neprezila dyl nez tyden, mam rada klid a ticho), b jak pise SP, casto je ten dotaz jen uvod k pokarani a/nebo pouceni 

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:44

Pinot Noir mně nevadilo ani kde jsem byla, od doby, kdy to fakt přestal bejt výslech, ale živej zájem, ale jak píšou ti podemnou, jestliže následuje litanie, jak seš strašná hospodyně, který se v neděli nekouří aspoň ze čtyř hrnců zároveň, je to trochu únavný .... kor když řekneš, vstávali jsme v 11 a pak si něco dali venku

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 12. února 2020 10:57

Potrefenáhusa No jo, to už jsou pak ty všelijaký hry... To pak fakt může lézt na nervy. My se v rodině i s kamarádkama ptáme, co kdo vaří, protože očekáváme inspiraci.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 12. února 2020 11:42

0zero7 No mně jedna, v té době dost blízká kamarádka napsala pod fotku z Thajska na FB "nepřibralas?"  Jako kdyby to aspoň napsala nějak soukromě do zprávy....jako vídáme se do teď, ale má u mě podstatný mínus!! 

Jinak takový ty otázky "kdy, kam, co sis zase koupila..." taky považuju za snahu o small talk, zvlášť když ty běžně společný témata ubívají (u babiček, rodičů a tak). Ale to neznamená, že mi občas nelezou na nervy!

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 12. února 2020 11:56

Catherinne no vsak je ex

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:15

Garfie u me ma jedna znama minus za komentar na Fb u fotky ze svatby "Proc jsi me nepozvala na svatbu? To jsi me teda zklamala!"

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:19

Mutziputzi spolecenska zdvorilost typu dotazu, na ktery odpoved tazatele v podstate nezajima, me mirne receno nebavi.

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:19

Lamicka 

To máš mínus spíš ty u ní, ne? 

20970 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:22

Kokoska to asi skoro nikoho nebaví, nicméně si myslim, že umění small talku docela dost kultivuje vztahy sousedské i pracovní

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:28

barbucha to mam! Me nastvalo, ze to ventiluje na fb, navic to nebyla zadna kamaradka, jen znama. Prece se neptam lidi, proc me nepozvali na svatbu? 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:31

Mutziputzi tak ono uz to padlo nekolikrat i tady, ze o to lidi o small talk nestoji, nemaji radi, kdyz je nekdo obtezuje, kdyz na ne promluvi soused nebo dokonce nekdo cizi... kdyz nekdo reje, tak je to blby, ale to ten dotycny uz asi pozna.

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:33

Mutziputzi samozrejme kdyz sousedka pres plot pozdravi a prohodi To mame dnes hezky, tak ji neposlu do pr..., s klientem jsem taky schopna chvili zdvorile mluvit o nicem, obcas se z toho i nejake zajimave tema vyloupne, ale moc rada to nemam.

20970 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:35

Lamicka hm, to je podle mě takovej blbej českej nešvar AKA uděláme se pro sebe, to irituje mě spíš než pár vopruz prohozenejch vět, který mě nic nestojí

Offline stes
9240 příspěvků moje polička 12. února 2020 12:58

Tak já small talk nerada, nestojím o něj od jiných a sama s ním zacházím jak se šafránem, pokud mluvím tedy o ST v práci a mimo známé, rodinu a kamarády

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 12. února 2020 13:01

Lamicka Ty jo...to zní ale spíš skoro jako fór od ní, ne?

stes Tak mě spíš štve small talk s blízkýma, proč si mám se ségrou přehazovat trapný větičky o počasí? Pokud se ocitnu ve výtahu se sousedem, je to trochu lepší, než na sebe jen tak zírat...a bystří to postřeh!