Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:13

slniecko Tyjo, to jsem ráda, že to slyším...já taky nejsem schopná zapamatovat si cenu čehokoli...Od másla přes pračku po nový plot. Občas kvůli tomu vypadám jako že se topím v penězích, ale já to fakt nedělám schválně.

Offline Myrtila
5329 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:21

viktorka_od splavu To, ze ma penez dost, odpovida moje mama, my jsme evidentne takova zajistena rodinka  

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:22

Myrtila gratuluju

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:50
Reakce na Mohučanka:

Isca ségra je starší.

Já jsem si celkem jistá, že to nedělá schválně, ale že má spíš nějakou podprahovou snahu kazit radost. Když jsem otěhotněla, tak mi dobře dvě hodiny vykládala, jak bude všechno hrozný a že jsem moc stará. Když se přijela podívat na rekonstruovaný obývák - francouzské okno nezanedbatelných rozměrů a za ním terasa - tak se zeptala, jestli jsme ten pokoj nějak zmenšovali. A tak dále. Většinou mávnu rukou, ale někdy je toho už moc...

​Je možný, že ti něco závidí?

A jinak se hlásím do týmu těch, kdo neví kolik co stojí - od rohlíku až po vysavač dejme tomu. Teda vim, že rohlík stojí míň než vysavač A nedělám to schválně, prostě to vypouštím. Čísla

Měla jsem s tím potíže zejména s první tchýní, tu nic jinýho než cena nezajímalo. Hezkej svetr. Kolik stál? Pěknej ubrus. Na kolik tě přišel? Dobrá sedačka. Kolik si řekli? Vždycky, vždycky ta otázka okamžitě následovala! A viděla jsem jasně, jak jí vůbec neni po chuti moje obligátní odpověď Nevim! Vona vůbec nepočítá peníze, táto! (chudák kluk byla ta nevyslovená myšlenka)

My jsme doma o penězích nikdy nemluvili, rodičům to bylo tak nějak jedno (buď nějaký měli nebo taky ne), a moje zlatá babička by byla omdlela, kdyby se jí někdo odvážil zeptat, anžto to pokládala za vrchol neslušnosti srovnatelnej s klením v kostele asi

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:54

barbucha jo, u nás se takový dotazy taky berou za neslušný, takže já se kapku stydím za ty tazatele.. 

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:57

viktorka_od splavu 

Já vlastně už snad nikoho takovýho neznám, extchýně je na pravdě boží... ale taky mi bylo vždycky trapně.

Samozřejmě nepočítám případy, kdy sháníme nějakej ten flakón a koukáme, kde maj lepší cenu!

Offline Tak Betty
6133 příspěvků moje polička 11. února 2020 22:02

současný ceny si nepamatuju u ničeho, ale vím, že naše první sedací souprava rok 75 stála 6000.

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 22:06
Reakce na barbucha:

Samozřejmě nepočítám případy, kdy sháníme nějakej ten flakón a koukáme, kde maj lepší cenu!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. února 2020 22:17

ba rbucha

Závist je taky možná. Ona to nemá snadný. Ale ani my nežijeme bezstarostně.

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 11. února 2020 22:24
Reakce na barbucha:

​Ale to je jasny, taky nekoupim vsechno hned bez rozmyslu, kdyz vim, ze to zitra nebo jinde muzu mit levnejsi. Ale tu levnejsi cenu stejne zapomenu

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 11. února 2020 22:34

Kokoska 

Já to pouštím z hlavy, jakmile to mám... páč pak už je to jedno!

Mohučanka 

No a kdo dneska žije bezstarostně. Myslím teda jakýkoliv starosti... ale jak to popisuješ, nic jinýho mě nenapadlo než jednoznačná závist. 

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 22:38
Reakce na Mohučanka:

Ona to nemá snadný. ​

tak spousta lidí to nemá snadný, ale takhle se chovat nemusí... já mám teda kolem sebe lidi z různých sociálních vrstev a důvod k závisti ve smyslu že by to měli snadný nenacházím. závidím tak akorát chytrým lidem a to ještě těm co nejsou chytří až moc. protože to taky generuje potíže. každopádně tě lituju, od sourozence je to prostě hrozná podpásovka, mě by to strašně mrzelo

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:02

viktorka_od splavu Hihi, a vis co mi zabira naopak na takovy ty otravny telefonaty: ,,usetrete za plyn, spotrebni kosik,,? Ze nemam zadnou nemovitost ani vlastni domacnost, jeste vetsinou slysim takovy politovanihodny rozlouceni...Zkus;-). Jednou prachata a jednou chuda, jak se to.hodi...

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:04

Karja tjo to mi nikdy nevolali, asi si mě už vyřadili ze všech databází, však ví že to neplatim! ale co mě míchlo strašně moc a už jsem to tu kdysi určitě zmiňovala, jako chápu že teď se ti to zdá jako jinej vesmír, ale tadyti magoři volali mým dětem fujhnus a hokna se toho zbavit

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:10

tzaziki Ja se na akce taky ptam:-D:-D, ne ze bych tam pak na ne cilene jela, ale je to takovej small talk asi, proste misto pocasi:-D Zapisu si, ze se nebudu ptat pripadne snachy:-D. Ja ani nevim proc to delam, my jsme tam doma zvykly odjakziva, prohlidnout si letak a rict si ,,hmm maji v akci,,. Jako ony nektery ty akce nejsou spatny.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:12

viktorka_od splavu Tak to mne furt volaj na plyn, furt, furt furt.....

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:13

Karja hele ale ty topíš dřevem ne?  zdá se že to mají fakt podchycený!

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:15

Karja já bych si asi nechala radši něco uříznout, než se ptát "na akci", vzpomínám na tchyni blahé paměti, která si našla máslo a mlíko o 80 halířu levnější a zbuntovala celou rodinu o odvoz autem ve čtvrtek dopoledne, já bych jí bývala radši těch 8 korun prostě dala a klid

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:17

viktorka_od splavu :-DTy jo, to by meli nabidnout i kotel...V byte ale asi plyn mame, ja nevim:-D. Jestli voni nakonec nevedi, ze nevim.

49310 příspěvků moje polička 11. února 2020 23:20

Karja však se jich vyptej, dají kotel s dotací nebo tak něco, ještě na tom vyděláš