Hrůza a děs tady je - ale je to pod Módou a stylem, což taky tak bylo myšlený, jako módní děs.
Stěžovací vlákno
Haha, já si pamatuju, jak mi poprvé mobil zazvonil (jako doopravdy, žádný "poď Máňo, vyzkoušíme jak to funguje). Bylo to v takovým malým krámku s uměleckými předměty a já nevraživě pohledem sjížděla paní vedle, že co to je jako za vychování, nechat vyzvánět telefon v takovým prostředí!! ![]()
no jo, kdyz ja cekam, az se mi stahne treti rada zlocinu a nudim se. Tak jsem sjizdela kanaly a na tohle zustala zirat s otevrenou pusou, to je proste neco strasneho pro me.
Oni to ještě dávají? Já to kdysi viděla (tu českou verzi) a bylo mi z toho fakt smutno, bylo to vyloženě o depku. Viděla jsem pak i díl té americké soutěže a tam taky nic moc, ale ty rodiny byly aspoň něčím zajímavé - byli to nějací gothici a ta druhá rodina byla také nějak vyhraněná. Tam mi přišlo, že je aspoň nějaká diverzita, ale v té české soutěži je to prostě jen bída, materiální i duševní. Ale nevím, viděla jsem jen dva díly, tak nemám extra srovnání.
to je naprosto presne vystizeno - materialni a dusevni bida
já se dívala jednu dobu na tu americkou výměnu, protože jsem si říkala, že takovou exotiku jen tak někde neuvidím - a taky že jo - utkvěl mi nějakej díl s redneckama myslím v Texasu nebo kde, ke kterým přijel na výměnu homosexuální profesor odněkud ze Seattlu (doufám, že si to dobře pamatuju) - taťka se teda šel poradit s knězem a ten mu řekl, aby rozhodně nikoho takovýho neubytovával pod svojí střechou, kde jsou i děti ... další asi stokilový kluci, takže ten pán musel spát celou dobu v motelu...
A nejlepší na tom byla ta manželka burana, která odjela do Seattlu a přestože se nejdřív trochu ošívala, tak to nakonec úplně skvěle pobrala.
jako nechci být hnusná, ale ono to možná s tou inteligencí taková sláva taky nebude :-)
ledaže by se jednalo o nějaký průzkum v rámci věděcké práce no....
Bývala tam odměna asi padesát tisíc, teď prý dokonce sto tisíc. Pro některé asi velká motivace, nechce se mi totiž věřit těm kecům, co jsem slyšela - do výměny jsem šla kvůli stereotypu, abych si vyzkoušela, jestli vydržím bez manžela... Jako to bych radši odjela na týden na dovolenou, v případě finanční krize aspoň na víkend ke kamarádce :)
já myslím, že jsou za to zřejmě nějaký peníze (i když rozhodně tam byly i rodiny, který vypadaly hodně dobře situovaně) a pak se třeba ty lidi dívaj na telku a říkaj si:tvl, tvl, to neni možný, to musím vidět na vlastní oči...Možná taky ten pořád začínal nějak normálněji a až pak začaly přidávat kontroverzní rodiny kvůli sledovanosti.
Já jsem na to koukala fakt hlavně kvůli tomu, že až tak to tady v Evropě asi nemáme, takový velký společenský rozdíly, byla tam spousta rodin, co žije někde v pustině v prérii, neposílá děti do školy a učí je nějaký vlastní bludy.
Samozřejmě si nemyslím, že by byli v USA všichni takový, ani si to nemyslím u fotek Poeple of Wallmart, nicméně některý věci jsou fakt ... no, podivný.
Tak já výměnu manželek viděla docela hodněkrát. Co si budem povídat, bývám často nemocná a navíc musím přiznat, že mě prostě tyhle pořady baví. Bohužel, už je to tak
. Ty USA verze mi přišly docela zajímavé - jsou tam propastné rozdíly mezi stylem života a co mi přišlo dobrý, že ti lidé do toho šli, aby poznali ten druhý styl života. Netrvali na tom svém, pozorovali novou rodinu a nakonec se krásně americky "poučili". Třeba sportovci vs.tlustí nesportovci, ambiciozní vs. lajdáci, chorobně pořádkumilovní vs.bordeláři. Na konci u toho stolu si to rozebrali a málokdy řvali.
Ta česká verze je taková....česká. Potkávají se nepříliš rozdílní lidé (i když snaha je, ale není asi kde brát), zuby nehty se drží svého stylu života, ječí po sobě a na konci u stolu se i poperou. Takže tu českou verzi většinou do konce ani nevidím, bo na to nemám nervy. Zajímá mě hlavně ten jiný styl života, fascinuje mě, jak někdo bydlí, funguje...a teda šokuje mě, jak často rodiče kouří doma malým dětem pod nosem.
A peníze z toho měli určitě, někde zmiňovali 50 tisíc.
uz je to dyl, ale zrovna o vymene manzelek byl kdysi clanek v respektu a bylo to v tom smyslu, ze se ten porad od rodin, takovych rekneme prumernych (nemam rada slovo normalni, protoze co to je, ze) dostal v honbe za co nejvetsi sledovanosti a senzaci az na to pomyslne dno. A jako nemuzu se ubranit tomu, ze o pravidelnych konzumentech to taky hodne vypovida. Jako ta potreba smirovat tu ubohost druhych, dyt u toho musi clovek zblbnout. Mne to dnes stacilo a na pet let to nechci videt. (na pet let proto, ze naposled jsem byla regulerne marod v r. 2011 a nemuzu vyloucit, ze jsem to tenkrat taky nevidela
)
Včera volali, že vezou balík, jestli můžou tak za pět minut. Ok, náhodou můžou. 5,10,15,20, 25, 30...
Zoufalý telefonát, že to nemůže najít. No bodejť by mohl. Někdo jméno naší ulice přepsal bez háčku a další někdo z toho odháčkovaného e udělal i. Takže nás kurýr hledat úplně někde jinde.
Dnes dorazili. Telefon: vezu balík, jsem před domem, co mám dělat?
Co takhle vylézt z auta a zazvonit na zvonek...
Asi chtěl, abyste vyběhla, podepsala papíry, vytáhla si balíček z auta a rychle utíkala domů, aby mohl jet! Někteří řidiči jsou celí mimo, když musí člověku s tím balíčkem pomoct, tak raděj ani nezvoní na zvonek a čekají v autě :)
Ale musím politovat našeho PPL pána, dneska říkal, že musí objet 154 adres ![]()
Chodívala jsem na jeden web o RS. Už dost utichl, protože tyhle pořady nabraly směr, který většinu solidních diskutujících odradil. Senzace za každou cenu, čím dál větší exoti, zoufalci, kteří tam jdou kvůli těm padesáti tisícům. Nicméně na web do vláken k Výměně, klidně několik let starých, každou chvíli někdo posílá přihlášku do Výměny manželek. Asi jako kdyby sem do vlákna Guerlain poslal někdo CV. Pravopis a sloh na nejhorší možné úrovni, zato klidně zveřejní všechny nacionále, adresu, rodné číslo... Takže ti, co jsou aspoň schopni poslat přihlášku opravdu Nově, jsou vlastně ještě elita.
A přiznejme si - čím kontroverznější díl, tím vyšší sledovanost. Na ty obzvláště výživné upoutávají články na bulvárech několik dní dopředu a dlouho po odvysílání dokola převařují osudy účastníků.
To snad ne, přihlášku do vlákna? jako fakt? achjo. Nebylo to na panáčkovi? tam jsem kdysi chodila číst články. No zrovna ta výměna není na podívání od začátku do konce, připadá mi to dost silná káva. Já zvládám ten úvod, jak se to přiostřuje někdy v půlce, tak přepínám. Ale ta USA verze vážně bývala zajímavá.
Admini pořád dokola píšou, že tam fakt ne, zveřejňují adresu na Novu, vše marno. Tak namátkou cituji bez kontaktních ůdajů:
Jemi 34 let moje paní ji je 50 let a sme spolu. Uz 5 roku a za pet roky měla. 4 chlapi a ja. Chcu se změnit ja mám hodně rád ženy a moje paní vadí a bydlíme v bytě. Chcú to změnit se. Ona jana a petr uzel a chcu uvědomila ze sem hodněj kluk. A máme psa civavu měl sem jako dítě obrnu mně bylo 12 let. Nemohl sem chodit a mluvit tet jsem v pohodě mám invalidni důchod a moje paní taky. Lezeme si už krkem máme zájem děkuji ...
Jinak já díky vtipným diskuzím tam zvědavě koukala na leccos, o co bych jinak nezavadila, ale VM, kterou logicky odnesou děti, i na mne byla silné kafe.
neee...to jste vybrala nějaký nejhorší z nejhorších, že jo. Připadá mi to smutné ![]()
Tak strasne bych chtela verit, ze si takhle nekdo vtipny krati dlouhou chvili...
Jen nejčerstvější, tudíž na mne vyskočil jako první.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.