A to od vás není pěkné, nakousnout takovou zajímavou zprávu a nepodat více detailů. Já jsem zvědavá, jak to teda chodí. Vážně se tam někdo učí scénáře?
Stěžovací vlákno
stazujem sa ze zrovna dnes ked som bola totalne vycerpana a nedokazala som sa ani namalovat do prace tak tam naklusali kamery pre charitativny projekt a odchytili si aj mna na jednu hromadnu pozovacku... do prdele to zas budem vypadat
jeden den bez sminiek a hned toto ![]()
S príchodom zimného počasia sa zo mňa stala neskutočná lemra... dnes som spala do obeda, všetky povinnosti odložila na zajtra a pustila si seriál. Bleh, je mi zo seba zle ![]()
cože? tohle je ve stížnostech??![]()
Sťažujem sa na kolegu, ktorý opakovane žiada, aby som mu v účtovnom programe vyhľadala údaje, aj keď sedí pri počítači, má pripojenie aj prístupy, a mal by si ich vyhľadať sám. Navyše mi každá jeho žiadosť príde mailom (sedí o 3 stoly ďalej) a ani prosím, ani ďakujem. Pre doplnenie: nie je to môj nadriadený...
já se vždycky takové "drobnosti" snažila vyřídit hned, ať to mám teda z krku... ale už jsem se poučila. zásadně vůbec nereaguju. když se dotyčný zeptá, kdy už mu to teda pošlu, tak řeknu že teď nemám čas, že se na to podívám někdy později:-)
bože to je nechutný. fakt jsme národ udavačů![]()
to je dobry time management. malickosti se maji vyrizovat hned.
ja bych proste kolegovi nabidla, ze mu to ukazu a vysvetlim. kdyz nepomuze, nechat cekat, ale visici v emailu bych to neznesla, asi bych to mazala a resila az po urgenci (ackoliv toto nedelam a dost neznasim).
jedna vec jsou ta udani, druha vec, ze treba na Slovensku existuji registracni poklady ve vsech provozech az na mimoradne vyjimky uz drahne let (rekla bych ta 10-12 urcite). zadna decimace podnikani se teda nekonala. mam za to, ze je v poradku, kdyz jsou podminky pro vsechny stejne, tedy vsichni maji platit dane a ne ze u casti podnikatelu zahmourime oko (z uplne stejneho duvodu jsem taky proti dotacim - az na velice raritni vyjimky).
tusim Fico (tak to je jasne byvaly svazak) zavedl to udavani, dokonce existovala uctenkova loterie - kdy se z tech udani losovaly ceny). to mi vadi dost, maji si to zkontrolovat prislusne urady (na SK danove).
to ano, ale ne tuna maličkostí, které má dělat někdo jiný
já fakt ráda ochotně pomůžu, zaskočím, ukážu... ale pokud toho někdo zneužívá, tak to už si nenechám, ono taky záleží, kolik energie a času si může člověk dovolit tím vyplýtvat. jasněže já to mám za minutu a dotyčnýmu to trvá třeba minut deset... ale to fakt není můj problém. pokud se nejedná o týmovou práci samozřejmě.
podle logiky, ja to mam rychleji, tak to udelam, bych mym podrizenym nikdy nezadala zadnou praci. to je jejich problem, ze jim to trva, ne muj.
ad EET: já teda nevím, jestli se tím něco vyřeší - marketingově vsadili na lidskou závist, což je v tomhle našem zaprděným dolíku vcelku tutovka... ostatně: kdo chtěl účtenku, nic mu nebránilo se jí domáhat i před EET, nebo? Jeden můj známý - provozní na motorestu - říkal, že teď mají prostě ty pokladny dvě (starou a novou)...
Lidi jsou nahecovaný práskat nevydanou účtenku za polévku (nebo párek s hořčicí), ale stamiliónový tunely poběžej mimo pozornost této všímavé veřejnosti dál... ? ![]()
no právě:-)
Mně teda na eet ani trochu nevadí, že bych "měla platit daně", žádné příjmy nezatajuju. Vadí mi, že za eet musím
platit, jak za přístroj, tak za software.
Asi by se zaměstancům taky nelíbilo, kdyby z ničeho nic museli platit stovky až tisíce měsíčně navíc za uvádění příjmů.
(zatím se mě eet netýká, jako řemeslník budu v poslední vlně)
Věřím, že tohle zvládají dodávat dobří známí dobrých známých, nemám obavy.
Jinak já znám osobně paní, která už najela na ostrý režim - naše paní v kantýně. Vede to sama, prodává prostě snídaně, svačiny a obědy v areálu plném podniků. Zvládala sama, měla paní na výpomoc (utírání stolů, nádobí...). Fungovala s tužkou a sešitem, kam si psala prodané položky: 2 rohlíky - 4 kč, pařížák 15 kč, oběd 75 kč. No tak si pořídila tablet + software, internet, který doteď nepotřebovala, všechno to stálo peníze, které jí citelně chybí. Ta papírová rulička na tisk účtenek vydrží 2 dny. Jedna stojí 30 kč. Takže každé dva dny navíc 30 kč. Je to paní kolem padesátky, která se dobře uživila tak, že nepotřebovala žádnou pomoc státu ve formě podpor nebo dávek. Pokud tohle nedá, bude to prostě další nezaměstnatelná ženská před důchodem.
To je dokonalej příklad, proč mě to tak rozčiluje. Že to zas nejvíc zasáhne ty nejmenší.
O sebe se nebojím, já můžu znovu prodávat svou tvorbu pouze po netu, ale každý tu možnost nemá, že.
No právě. Nás to čeká od března. Nepoloží nás náklady, ale podle předpokladů půjde ze zasílaných informací vyčíst nákupní a prodejní ceny konkrétního zboží. Což je dost průšvih. Jde o obchodní tajemství, které má hodnotu...no nevyčíslitelnou. Každá konkurence chce znát ceny druhého obchodníka, logicky. A jen ti velicí budou mít peníze a čas a žaludek na to, si tyhle informace odněkud koupit.
To by mě zajímalo - nedovedu si představit, když hospoda pošle do EET informaci o vydané gulášovce za 60 Kč, jak z toho někdo zjistí, za kolik nakoupili v hospodě suroviny.
Ale i v jiných profesích je potřeba k živnosti počítač a software, který nebývá zadarmo.
Nejde o prodej koncovému zákazníkovi. Nákup a prodej probíhá i mezi dodavatelem a odběratelem (výrobce--distributor) a tyto ceny jsou sjednané mnoha tuhými boji a jednáními v soukromí právě jen mezi tím zástupcem výrobce a jednatelem distribuční firmy. Týká se to velkoobchodu, EET od března 2017.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.