Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 18:58
Reakce na Bledule:

a nevadi ji, ze ma vysokou spotrebu? na to starsi lidi obvykle slysi

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 19:04

Ona je hrozně paličatá. Možná ji odradí cena za opravu. 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 19:09

to je dost dvousečná informace. taky jsme ji použili ve snaze mámě vnutit novou lednici, po zvážení máma snížila u lednice výkon jakože nad vším vyzraje, takže se jí začalo v lednici kazit jídlo. trvalo to další 4 měsíce plýtvání jídlem a zasmrádlou lednici, než jsme ji přesvědčili...

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 19:14

Dceři před cca půl-rokem ukradli doklady, telefon, kartu (bez PINu) apod. Vše nahlásila. EDostala novou kartu s novým PINem.

Ted, před cca měsícem, jí někdo vybral účet. Řešila s bankou, banka vše nahradila, dostalaopět novou kartu.

Minulý týden dostala poděkování za otevření nového účtu. Na její jméno jedou nějaké obchody. Vše má policie, banka prý vše opět uhradí, ale ten nekonečný vopruz!!! Je bez peněz, na účet nemůže a je na mrtvici, co ještě kde na její jméno a doklady spáchali. A hlavně, jak to, že jim to na ukradené doklady  a zrušenou kartu prošlo. Britská bezpečnost. 

Snad se to nějak uspokojivě vyřeší. první ale co pak musí udělat, je změnit banku. 

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 19:25
Reakce na Dadoo:

no potes koste. otazka je, jestli zmena banky nepomuze, ta stavajici ocividne na ukradene doklady otevre ucet komukoliv. a treba komukoliv da taky uver. normalni banka si da doklady na cernou listinu, kdyz uz neexistuje centralni registr ztracenych dokladu a je to vybavene. 

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:07
Reakce na continuity:

Jo a jako nejlepší sranda je, že když tam volala, proč jí děkují za nový účet pro firmu, řekli jí, že je po zavření, at se staví druhý den po deváté. Je strašně otrávená, samé komplikace a nepříjemnosti.

49351 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:19
Reakce na Dadoo:

co že to je za banku?

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:49

Nějaká co neznám. Natwest.

49351 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:57
Reakce na Dadoo:

ajo já zapomněla, že dcera nežije tu. no, ty britské bankovní služby jsou dost šílené, slyšela jsem taky od dcery zvláštní věci:-)

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 11:47

nejen bankovni sluzby, i treba system zdravotnicke pece. kdyz uz jsme u toho :)

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 12:03
Reakce na Dadoo:

eTak toto je moja nočná mora sa priznám. Ja som kupovala knihy online slovenskou kartou (našťastie) a na druhý deň mi volali z banky, že sa niekto snažil spraviť mojou kartou nákup za niekoľko 100eur. Našťastie to banka vyhodnotila ako podozrivé a kartu blokla, platba sa neuskutočnila. Stalo sa to v lete a na Slovensko idem až v decembri, novú kartu mi vydajú až keď ja osobne pôjdem do banky, takže som už pár mesiacov bez prístupu k svk účtu...aaaaaach. Ešte že mám aj ten anglický

Inak na otvorenie účtu v UK banke je potrebný aj "proof of address", takže nejaká faktúra, za energie napr. To si v banke moc nedali námahu s overovaním teda. Na otvrenie business účtu je toho potreba ešte oveľa viac. Keď som si otvárala účet ja (nie teda v Natwest), tak ma preverili pomaly až do tretieho kolena. By som si teda dala námahu zistiť, v ktorej pobočke bol ten účet založený a neskutočne sa na nich posťažovala na najvyšších miestach.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 14:22
Reakce na :

Presne na to som myslela. Ja som absolvovala pomaly výsluch 3.stupňa a s napätím čakala na výsledok. V dvoch bankách ma rovno odmietli (keďže sa jednalo o môj úplne prvý účet v UK). Momentálne zvažujem zmenu banky, ale neviem sa k tomu odhodlať práve pre tie patálie.

V práci sme tiež teraz menili banku a to bolo ešte väčšie peklo. Takže to, že niekto otvoril firemný účet na kradnuté doklady (a musel teda predtým vytvoriť aj tú firmu predpokladám) je neskutočné pochybenie na strany banky.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 14:22
Reakce na Dadoo:

Ode mě chtěli dva různé "proof of address", když jsem žádala o platební kartu k manželovu britskému účtu - a to tam manžel se mnou samozřejmě fyzicky byl a všechno odsouhlasil a podepsal. Bez POA teda vlak nejede. Stejně tak, když se třeba platíme kartou přes nějaký méně známý e-shop, tak banka zablokuje kartu, zavolá a chce od nás potvrzení, že tu transakci opravdu chceme provést. Podle mě to byl v případě Vaší dcery nějaký výjimečný error na té konkrétní pobočce. Je teda ale pravda, že se už několika známým stalo, že se jim někdo naboural do účtu a zmizela jim část peněz. Banka vše uhradila, ale to ke klidu taky moc nepřidá.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 14:38
Reakce na :

Ah, priateľ má HSBC a nemá pre nich pekného slova Ja som o nich uvažovala, ale asi tak 5 sekúnd a potom som si pripomenula všetky jeho peripetie s nimi. Momentálne mám Barclays a celkom sa s nimi dá. Teda až na to, že naposledy mi poslali novú kartu ešte pred vypršaním starej, pretože keď som ju požila na pobočke (keď som bola meniť adresu), tak sa zamestnancovi tam zdalo, že je poškrábaná či čo a bez môjho vedomia mi zažiadal o novú. Ako nebol by to problém, ale poslali mi ju na starú adresu... Skoro ma šlak trafil, keď som zistila, že stará nefunguje, moji rodičia prišli na návštevu, nová karta je na starej adrese a moja bývalá spolubývajúca bola zrovna na služobnej ceste... Veľmi zle načasované.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 14:38
Reakce na Lilly_Ku:

Za ty zdravotnické služby nedávejte smajlíka, prosím... 

49351 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 14:45
Reakce na Lilly_Ku:

ano vim, a to i ze strany lekare - znamy tam byl na praxi a byl znacne prekvapen:P

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 15:18
Reakce na :

Já mám zatím dvě přesně opačné zkušenosti. Nenarazila jste v té britské nemocnici náhodou na českého doktora?