Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:14
Reakce na Guinea Pig:

aha, špatně jsem to pochopila.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 03. prosince 2016 23:22
Reakce na Kokoska:

Ale já nejsem ekonom, jen tlumočím info z firemní porady, sama ještě nemám nastudováno, jak to skutečně bude. uvidíme

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 03:31

Je půl čtvrté ráno a já se tady rozčiluju nad seminárkou, kterou musím zítra odevzdat. Tímto si stěžuji na to, že jediné, co mi opravdu jde, je prokrastinování. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 05:44
Reakce na Kokoska:

Ale i v jiných profesích je potřeba k živnosti počítač a software, který nebývá zadarmo. 

Ano, a na chození do zaměstnání je potřeba mít oblečení.

Takže nebude vadit, když vznikne zákon, že na cestu do práce musíte mít speciální uniformu, aby se poznalo, že do té práce jdete. A že si tu uniformu povinně musíte nechávat jednou týdně čistit v předražené čistírně. A běda, jak vás někdo uvidí bez ní! 

Počítač a software potřebný k živnosti, ano, samozřejmě. Ale vždy máte na výběr, jestli a jak kvalitní použijete a tím zlepšíte svoji práci/výrobek.

A s eet?

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 13:52
Reakce na Jehelníček:

Naprosto souhlasím. Hodně lidí se i diví, že se živnostníci tak cukají a argumentují jim, že jde o desetikoruny nebo stovky v nákladech. Ale ono jde o samotný princip toho zatížení, taky o to, že vydáváte peníze za něco, co vůbec není potřeba, dále o to, že vám někdo dává nálepku zloděje a vy se najednou musíte absurdně obhajovat a hlavně - je to nenápadné postupné ničení těch nejmenších živností a posílení velikých podniků. Pokud počítám nějaký fixní náklad třeba 4000 kč, tak v procentech je to úplně jiný výdaj u velkého podniku a uplně jiný třeba u té mojí paní v kantýně. A naprosto nesmyslně.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 15:06
Reakce na Guinea Pig:

S vašimi argumenty naprosto souhlasím a  EET se mi taky nelíbí. Principielně.

Na druhou stranu trochu znám situaci v pohostinství a vím, že najít hospodu, menší podnik, který platí zaměstnance poctivě a legálně je umění.

Naprosto obvyklé je, že zaměstnanci dostávají minimální mzdu a další peníze naruku, načerno.

Jaká nebezpečí jim to přináší netřeba diskutovat.  Když hřímám, dozvím se, že jinak práci nedostanou, že takhle platí všichni.

Velký podnik, chain, si to nedovolí. U malých je to zcela běžné. Takže pokud jim tohle EET zatrhne - nevytvoří si dost černých peněz, vidím tohle jako asi (jedinou) dobrou věc.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 15:16
Reakce na Dadoo:

jojo, tohle o platech obsluhy (asi se to týká obsluhy?) jsem slyšela a jistěže nevím, jak to řešit. Ale tohle mi nepřipadá jako správná cesta. Navíc nechápu, jak se to prakticky změní? To vy jistě víte, já netuším. To jim najednou všem majitel zvedne platy? Pokud by ho něco donutilo, asi spíš někoho propustí a jeho náklady rozpustí mezi nově "přiznaný" plat zůstavším, ne?

Jinak teda za minimální mzdu se pracuje v hodně oborech, včetně toho mého. A myslím, že řešení je spíš snížení odvodů, zaměstnanec je strašně drahý. Já už to kdysi psala- náš zaměstnanec má 42 tisíc superhrubou a čistého si nese 24 tisíc. To je šílené. Kdyby dostal těch čtyřicet a z toho si poplatil dle svých potřeb pojistky a daně, byl by asi spokojenější a by neměl pocit, že vydělává málo.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 15:24
Reakce na Guinea Pig:

Obsluhy i kuchyně.

Často majitelé platí 500/den na ruku. Samozřejmě taky načerno. Ale to např, spíš u brigádníků.

Běžný zaměstnanec dostane MM a ostatní na ruku. Nebo někdy ne.

Řešením pro majitele bude buď si to dělat sám, nebo zaplatit slušně zaměstnance. Snížit jejich počet. Taky asi brát horší, kteří budou chtít méně peněz. Ale to už je ted. trendem je, odrbat zaměstnance, jak jn to jde. Neříkám, že všude.

byla jsem v sobotu na srazu V Cípu ve Vladislavce. Pěkné prostředí, slušná kuchyň, otřesná obsluha. 

"dala bych si laté"

"no to ted nevím, já na to nemám ted čas to dělat.. "

Už nikdy více :-D

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 15:29
Reakce na Dadoo:

to je výborný! já nemám čas to teď dělat!!! Měla jste čas to pak zaplatit? Já nevím, jestli bych si ho našla

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 16:08
Reakce na Guinea Pig:

Děkuju vám, vyjádřila jste to přesně.

Offline Morrigan
75 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 16:24

Stěžuji si, že když mám konečně chuť si koupit něco na sebe, tak zrovna nic nemají. Nejsem si jistá, jestli je to tím, že jsem vybíravá nebo tam skutečně nic nemají.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 17:45
Reakce na :

Dlužno dodat, že kávy se kolegyně nakonec po opakované žádosti dočkala :-) Ale slečka servírka vždy zmizela, dobu byla pryč, pak prosvištěla lokálem, něco objednala, něco přinesla, takže když nebyl člověk extra netrpělivý, nakonec se i dočkal. Ale sezení nad prázdnými sklenicemi nic moc.

Její kolega zase byla nějak podezřele veselý :-) Když jsme platili u baru, trochu jsme zvedali obočí. Pak ho slečna odehnala a zkasírovala nás raději sama.

No.. už nikdy více. A takový je to krásný prostor. Škoda :-(

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 20:13

Stěžuji si, že to u nás v ulici hrozně smrdí - stačí jeden člověk, co zatápí kdo ví čím, a celá ulice se dusí. Ach jo. Byla jsem venku asi pět minut a vlasy mám úplně uzené...Bydlíme v takové relativně zelené čtvrti, na kopečku, člověk by řekl, že tu bude dobré ovzduší a tohle je teda děs. A je to tak každou zimu...

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 20:45

Nedalo by se to řešit přes městský úřad?

Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 21:11
Reakce na Jehelníček:

Já ale fakt nechápu, proč  by lidi, kteří neprodávají své zboží přes faktury, neměli nějakým způsobem vykázat tržby? Jak k tomu přijdou ti, kteří fakturují a kdykoli je může zkontrolovat finanční úřad?

Offline Morrigan
75 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 22:04
Reakce na :

Jó na to nějak nemám odvahu, protože jsem takový hubeňour, samá ruka samá noha, takže mi většinou konfekční velikosti nejsou. Tedy jsem radši, když is to mohu vyzkoušet. Já jsem se nyní ale rozhodla, že chci trochu změnu v šatníku. Doteď jsem nosila samou černou a nyní bych ráda trochu více barev (zejména podzimních). Jenže mám krizi, protože jsem zjistila, že kromě černé vlastně nevím, co je můj styl xD Takže teď bloumám obchody jako tělo bez duše a snažím se na to přijít xD

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 22:33
Reakce na Kokoska:

Nojo, jenze to si ty faktury prohlidne jen financak a to jeste tehdy, kdyz prijdou na kontrolu, jinak se (snad stale) posilaji jen souhrnne vykazy. Aktualne to vypada, ze info z EET bude docela lukrativni material k prodeji, resp. koupi. O neuplatnosti uredniku si nedelam iluze.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 04. prosince 2016 23:00
Reakce na Morrigan:

Nebojte se toho - ja jsem se drive nakupovani on-line bala jako cert krize, protoze s beznou konfekci mam take potize (nadmerne velka prsa k uzkemu hrudniku - zkuste sehnat kosili!), ale dnes uz bych nemenila a kupuju on-line naprosto vsechno, od bot az po spodni pradlo! Chce to zacit s necim malym a jednoduchym, otukat si velikosti a material, a pak to jde jak po masle (nekdy az trochu moc ).