Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 16:12

Díky všem za názory a komenty.

Dceru tenkrát právě okradli a přišla o doklady. bance vše nahlásila. taky byl dlouho klid, rok!  Pak jí zmizely ty peníze z účtu, nedávno, ale banka vše napravila a zaplatila. Dostala novou kartu, nový PIN a přesto ted na její doklady někdo otevřel business účet.  Ona dostala dva PINy, myslela, že chyba a a pak přečetla dopis a oni ji vítali na business účet. Někdo na ni otevřel Txxx cleaning service. Tak hned volala, ale tým se kterým to měla vše řešit, dělal jen do pěti a ono bylo půl šesté. Zůstala se zablokovanou kartou a šesti librama. Takže pak policie, v bance fraud team. Otevřeno na český ID. Nikdo asi nezjišťoval platnost.

V její bance na její jméno zatím žádný dluh, ale netuší, jestli někde jinde.. v jiné zemi.. na celém světě. 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 16:42
Reakce na Emerald:

vidim, ze mate podobne zkusenosti. moje jsou teda uz 15 let stare, ale celkem zive si vzpominam, jak jsem tesknila po ceskem zdravotnictvi. 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 16:54
Reakce na Dadoo:

Díky všem za názory a komenty.

Dceru tenkrát právě okradli a přišla o doklady. bance vše nahlásila. taky byl dlouho klid, rok!  Pak jí zmizely ty peníze z účtu, nedávno, ale banka vše napravila a zaplatila. Dostala novou kartu, nový PIN a přesto ted na její doklady někdo otevřel business účet.  Ona dostala dva PINy, myslela, že chyba a a pak přečetla dopis a oni ji vítali na business účet. Někdo na ni otevřel Txxx cleaning service. Tak hned volala, ale tým se kterým to měla vše řešit, dělal jen do pěti a ono bylo půl šesté. Zůstala se zablokovanou kartou a šesti librama. Takže pak policie, v bance fraud team. Otevřeno na český ID. Nikdo asi nezjišťoval platnost.

V její bance na její jméno zatím žádný dluh, ale netuší, jestli někde jinde.. v jiné zemi.. na celém světě. 

ted teda varim z vody, protoze situacei ve VB nejak dlouhodobe nesleduju, ale podle me to muze byt tak, ze vubec zadny centralni registr treba odcizenych osobnich dokladu nemaji. co si totiz pamatuju, tak vlastne nemaji ani obdobu nasi obcanky (pro nas nemyslitelne, ale tam ma debata o (ne)existenci ID dlouhou tradici).

ale treba si to pamatuju spatne a nekdo, kdo v soucasnne dobe ve VB zije, me opravi?

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:25
Reakce na :

ID se tu opravdu nenosí, dokonce tady člověk u sebe nemusí mít při řízení auta ani řidičák, stačí, když ho po případné kontrole přinese ukázat, tuším, do 48 hodin. 

Já tedy doklady nosím po českém vzoru pořád, tuhle se mi to i vyplatilo, protože jsem kupovala nějaké portské a prodavačka v Tescu mě naprosto suše požádala: "Your ID, please." ( a nesmějte se, jo!!!! ) Tak jsem chtěla být vtipná a říkám, jestli vypadám tak mladě a ona zase naprosto suše: "Your ID, please." No fakt jsem se pobavila. Když jsem tuhle vtipnou historku vykládala kamarádkám, tak hned reagovaly slovy: "A cos jí ukázala, já u sebe nic nenosím." ( už najely na britský model nenošení dokladů ) Kdybych neměla občanku, piju večer vodu.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:31
Reakce na :

Ještě k "proof of address" - manžel sem přijel o pár měsíců dřív než my a potřeboval otevřít dva účty, služební a soukromý, a vznikl začarovaný kruh. K účtům potřeboval  POA, což bývá ten plyn nebo elektřina, ale k převedení energií na jeho jméno zase potřeboval údaje z banky. Poněkud neřešitelná situace. Nakonec to samozřejmě dopadlo ( už teda nevím, jak přesně se to vyřešilo ), ale trochu za tu dobu zešedivěl. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:37
Reakce na Emerald:

Tohle by mě fakt zajímalo. jak to lze vyřešit. Ne že bych se v dohledné době (nebo vůbec někdy) chystala přesídlit do Velké Británie, ale slyšela/četla jsem to už několikrát, a připadá mi to jako taková Hlava 22. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:38
Reakce na Isca:

Zeptám se, jen co se vrátí ze služební cesty.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:50
Reakce na :

Pokud si dobře pamatuju, tak před těmi 4 lety po nás chtěli opravdu jen elektřinu nebo plyn. 

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 18:42
Reakce na Emerald:

mno já pamatuju, že dcera si nechala posílat výplatu na účet kamaráda (ne partnera, opravdu jen kámoše) a ten si, když potřebovala, vybral z bankomatu a dal jí nějakou hotovost:-O

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 22:09

Tak sa idem posťažovať na svoj ksicht, pár týždňov bol kľud a to bolo asi moc, no... pred dvomi-tromi dňami mi z ničoho nič vyrašilo niekoľko podkožných bolákov, ktoré nereagujú na žiadny pokus o liečbu. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 22:36
Reakce na Emerald:

Přítel jeden čas žil v Anglii, bydleli spolu 4 cizí lidi v "domečku" od zaměstnavatele. Se ho musím zeptat, jestli si přepisovali plyn z jednoho na druhýho, aby si mohli založit účet. To je fakt na hlavu (tu Hlavu XXII konkrétně).

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 09:41

Ojojoj, lituju! Mne se jeden takovy dela celkem pravidelne ve vystrihu, presne uprostred. Vypada takrka jako treti bradavka . Nepomaha na to nic, zmizi sam asi za tyden... Na obliceji bych to mit fakt nechtela. Preju brzke zmizeni zaskodniku! 

Offline dzizisketa
8959 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 10:36

Přišla zákaznice, že chce nějaký rozbor. Přinesla k tomu mizerně vytištěnou fotku s fixou zakroužkovanými odběrovými místy. Tak jí říkám, ať vyřídí dceři (sama zákaznice prý s počítačem neumí), že fotky potřebuju poslat originál digitál v co nejvyšší kvalitě, že ty kroužky si tam klidně sama dokreslím, protože skenovat nekvalitní tisk je na houby. Tak mi dneska ona dcera poslala naskenované vytištěné fotky, akorát s kroužky vyvedenými fixou v jiné barvě.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 11:15
Reakce na Emerald:

Ja som POA nakoniec vyriešila tak, že mi landlord napísal potvrdenie, že na tej adrese žijem. Síce sa im to v banke moc nepáčilo, ale mi to uznali nakoniec.

K tej zdravotnej starostlivosti. Ja mám teda našťastie pomerne dobré skúsenosti (až na jednu, kedy mi lekár vo walk in centre povedal, že on vie, že potrebujem antibiotiká, ale nemôže mi pomôcť a poslal ma k môjmu GP). Chodím do Royal Free v Hampstead teda, bola som tam aj na pohotovosti, keď ma tam odviezla sanitka so silnou alergickou reakciou. Okrem toho, že mi lekár trochu dohovoril, pretože som v tej dobe nebola registrovaná u žiadneho GP, tak boli veľmi veľmi milí a nápomocní. S priateľom som bola v Guy`s na London Bridge nedávno a tiež v pohode. Je ale pravda, že ich systém je holt iný ako náš. Zase na druhej strane, keď som šla k svojmu GP so zápalom močového mechúra, tak mi dal toľko otázok, čo mi môj obvoďák na Slovensku nikdy nedal.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 12:40
Reakce na dzizisketa:

:D :D :D Achacha!!! To je skoro stejně dobrý, jako když jsem tuhle požádala tátu, ať mi pošle mailem jeho firemní logo a on mi ho poslal vložené v excelové tabulce.