Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:19
Reakce na Berta:

Děkuju vám a ostatním za podporu. Všechny to vidíte stejně, takže na tom asi něco bude :) Partner říká, že jsem zbytečně hodná a někteří to zneužívají. Asi jo.

Zítra jdu k doktorovi, tak snad bude embryáček ten nejšikovnější na světě a bude tam na mě čekat

Děkuju všem, celé je to náročné na psychiku, asi jsem i lehce přecitlivělá.

Online continuity
43126 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:20
Reakce na Kokoska:

no osobne bych rekla, ze tam neni popsana ani prace zadarmo.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:21
Reakce na continuity:

Oni jsou to starší lidi a zdravotní důvody jim už cestování nedovolí. Ale asi bych jim ubytování neodmítla, kdyby chtěli, jen bych si vyjasnila podmínky předem.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:24
Reakce na Guinea Pig:

continuity 

§ 56 Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem

(1) Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže,

a) podle lékařského posudku vydaného poskytovatelem pracovnělékařských služeb nebo rozhodnutí příslušného správního orgánu, který lékařský posudek přezkoumává, nemůže dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví a zaměstnavatel mu neumožnil v době 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné pro něho vhodné práce, nebo
b) zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí období splatnosti 

Předpokládám, že vhodnější místo pro rizikově těhotnou, která by měla být v klidu a nedojíždět do práce, zaměstnavatel mít nebude. Takže pápá!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:24
Reakce na Kokoska:

Jestli nemáte podepsanou dohodu z vaší strany, tak neexistuje pracovní poměr. V zákoníku práce je výslovně napsáno, že pracovní smlouva musí být písemná, a to i pro dohody. Takže se klidně zítra telefonem rozlučte a už vás tam nemusí vidět. 

Děkuju za informaci. Já jsem v dobré víře už na začátku listopadu řekla, že asi budu muset skončit, ať hledá náhradu. A dočkala jsem se křiku, že jsme se dohodli na 3 měsících a proto ať zapomenu, že odejdu dřív jak v posledním únoru a možná mě bude potřebovat i v březnu, pokud nenajde náhradu. Prý platí i ústní dohoda. Peníze mi dává hotově, bez podpisu čehokoli.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:27
Reakce na Guinea Pig:

http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/

Zaměstnává vás v podstatě načerno, klidně mu pohrozte, že se obrátíte na inspektorát práce.

Online continuity
43126 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:27
Reakce na Guinea Pig:

ono to je totiž dost jednoznacne. Ja bych ti k tomu neco rekla i kdyby jsi nechtela otehotnet. Jenom jednu vetu: Nikdy nepracuj pro nikoho zadarmo, pokud to neni zrovna tvoje nadace  a ty bohatá panička. Co je zadarmo si nikdo nevazi a tady jsou hezky videt ty konce.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:32
Reakce na continuity:

Amen! Je to pravda. Je to moje druhá práce, v HPP jsem normálně zaměstnaná a odvádí se vše potřebné. Asi i proto jsem se děsně hodila, že mi nevadilo dělat na dohodu (nikdy nerealizovanou).

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:34
Reakce na Guinea Pig:

Už se s ním nebavte, se šmejdem. Nic jste mu nepodepsala, pracovní smlouvy platí jen písemné.

A držím palce, ať vám to dobře dopadne na té nejdůležitější frontě!

Online continuity
43126 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:35
Reakce na Guinea Pig:

jestli je to takto, tak tam vubec už nechod, ani zitra ne. Proste jim nezvedej telefóny, nic. Na hrubý pytel...

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:50
Reakce na Guinea Pig:

Hahaha, tak tomu člověku se můžete leda tak zasmát. Čím dřív za tím uděláte tlustou čáru tim líp! Jednejte rychle, v klidu a žádný výčitky.

Hodně zdaru v osobním životě!

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 23:03
Reakce na Guinea Pig:

Už tam nechoďte. je to pěkný hajzl. zaloužil by si inspekci. Na takovéhle lidi je to potřeba, protože jinak budou odírat a zneužívat dokud jim to bude procházet..

A vy se držte, není nic důležitějšího, než být ted v pohodě.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 23:25
Reakce na Dadoo:

Karja 

Dík moc opět všem Zítra se dozvím víc, jak u lékaře, tak teda i z práce. Dost mě povzbudilo, že to vidíte všechny stejně a jsem konečně víc klidná a rozhodnutá.

Každopádně musím stejně nějak zařídit (asi přes partnera) praktické věci - vrátit klíče, odnést si oblečení a hlavně knihy, které jsem k práci používala, o ty rozhodně nechci přijít. Tak snad mi to nezabaví. Ale partner se nedá, on je mnohem ráznější, než já.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 05:44
Reakce na Guinea Pig:

Děkuju za informaci. Já jsem v dobré víře už na začátku listopadu řekla, že asi budu muset skončit, ať hledá náhradu. A dočkala jsem se křiku, že jsme se dohodli na 3 měsících a proto ať zapomenu, že odejdu dřív jak v posledním únoru a možná mě bude potřebovat i v březnu, pokud nenajde náhradu. Prý platí i ústní dohoda. Peníze mi dává hotově, bez podpisu čehokoli.

nedohodli jste se vubec na nicem, ustni dohoda v pracku nezaklada nic. Je to manupulativni hajzl, ktery at si klidne vyrve plice a na ktereho by mela prijit inspekce prace. Dobre, ze penize dava cash, aspon nebude moci rvat pro zmenu neco o bezduvodku. Myslim, ze muze zapomenout, ze tam jeste kdy prijdes. 

Online Garfie
28557 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 06:58
Reakce na Guinea Pig:

Myslím, že vše podstatné už bylo řečeno, může být rád, že ho nepráskneš úřadům. Soustřeď se teď na svůj plán, hlavně si nedělej výčitky. A pošli tam partnera, to je dobrý nápad. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 07:54
Reakce na Guinea Pig:

Pracovat za těchto podmínek a ještě mít výčitky, když chceš mít dítě a potřebuješ čas a klid ...?  Ty jsi sen každého hajzlíka

Ani kdyby všechno bylo fér a růžové, neporadila bych Ti nic jiného, než že těhotenství má přednost přede vším. Měla by sis to v hlavě přerovnat, protože od otěhotnění nebudeš muset bránit a chránit jen sama sebe, ale i dítě. Vím o čem mluvím, taky jsem měla vždycky pocit, že pro práci musím i umřít a až kvůli dítěti jsem sepsala stížnost, angažovala se a taky na někoho poprvé řvala.

Online continuity
43126 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 08:14
Reakce na Mirka:

tak toto prerovnani priorit v tehotenstvi spolehlive zaridi hormony. zadne extra psychicke usili neni potreba. i lidi, kteri na sobe do te doby nechali stipat drivi, jsou najednou schopni necekanych vykonu na poli ochrany zajmu svych a sveho ditete.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 08:20
Reakce na Guinea Pig:

Držím vám moc palce, ať na vás dnes u lékaře čeká ta nejlepší zpráva!

(k zlodějskýmu hulvátovi mlčím, vše bylo řečeno a mají pravdu!)

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 09:47
Reakce na Guinea Pig:

Džím palce, ať vše dobře dopadne!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 09:49
Reakce na Jehelníček:

+ tv 

Díky! právě se tam chystám, ani jsem nemohla spát pořádně :)