Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 21:54
Reakce na Candance:

A kolik jí je let? Nemohly by to být zuby? 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 22:04
Reakce na Emi:

Budou ji 3

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 10. prosince 2016 22:23
Reakce na Candance:

To je ještě maličká. Napadly mne u tak klidného průběhu a vysokých teplot jen zuby (jestli jich už má 20, tak nic) anebo šestá nemoc.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 09:24
Reakce na Mirka:

Dobrá metoda  

Doteď jsem nepřišla na to, čeho chtějí ti mlčící vlastně dosáhnout. Jako že si člověk bude hryzat nehty a v bezesných nocích se probírat svými zločiny? Případně vkleče prosit za odpuštění těchto? 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 10:09
Reakce na :

No jasně, člověk si přece musí s někým pokecat 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 10:46

Kdyby někoho zajímalo rozuzlení "pracovní kauzy": po mém mailu, ve kterém jsem jasně psala, že musím určitou dobu ležet, jsem měla dle odpovědi následující den přijít do práce věc prodiskutovat :) Načež partner napsal, že přijde on, že já nemůžu. Dostalo se mu odpovědi, že se TŘETÍ STRANOU nic nebude projednávat a ať se ozvu já. Tedy jsem telefonovala a začala mírně, že následnou dobu opravdu nemohu přijít. Začal ječet něco o tom, že jsem v práci potřeba a není možné, abych nepřišla. Také jsem se dozvěděla, že rozhodně teda přijdu!! protože on má zaplacenou dovolenou a v práci teda určitě nebude...no když jsem ujistila, že opravdu nepřijdu, dozvěděla jsem se, že v tom případě rozhodně zajistím náhradu za sebe. Což jsem tedy odmítla. Dozvěděla jsem se, že jsem podrazák, že jsem před půlrokem slíbila, že neodejdu, že porušuju sliby a tímto teda KONČÍM!!! a položil telefon. Nějaké nadávky a stěžování si v sáhodlouhém monologu netřeba vypisovat. Peníze za práci ze začátku měsíce asi už neobdržím :)

Velmi poučná životní lekce.

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:02
Reakce na Guinea Pig:

To je strašný, co je to za firmu, proboha?

Je mi jasné, že to tady nebudete uvádět konkrétně, ale za to nahlášení na inspektorát práce by to asi stálo..I když chápu, že máte teď jiné starosti a nechcete se v tom už vrtat.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:05
Reakce na Guinea Pig:

V podstate to pro vas dopadlo "dobre". Aspon s nim nebudete soucitit a snazit se dostat svym "zavazkum", coz ocekavam, ze byste mozna udelala, kdyby s vami jednal v rukavickach. 

Jak se znam ja, jeste bych napsala email s duraznou zadosti o penize za odpracovane dny a delala bych, ze nevim, ze jsem tam v podstate nacerno, coz znamena, ze vas nemuze jako tehotnou a na pn vyhodit, ne? (Tim si ale nejsem jista)

Edit: pokud by penize neposlal, tak bych pohrozila nahlasenim a mozna bych ho nahlasila, i kdyby penize poslal. 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:06
Reakce na Guinea Pig:

No, nepřekvapil. Úplný konec to asi ještě není, možná to bude ještě zkoušet, protože mu poteče do bot, ale pro tebe je myslím vyřešeno. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:08
Reakce na barbucha:

Dovolím si promluvit za ty mlčící :) 

Tahle fáze u mě nastává, když mám pocit naprostého nepochopení a tak nějak nevím, co s tím dál. Hádat se už není o čem, protože všechno bylo řečeno a nikam to nevede. Tak mlčím. A vydržím to dloooouho. Tak dlouho, až nekdy zapomenu, proč se mlčelo :D V novém vztahu se snažím to omezit a řešit problémy rychlým, klidně bolestivým řezem. 

Jinak je to podle mě prostě projev tvrdohlavosti. Prostě já to vidím jinak a tečka. pokud ty ne, nemáme se už o čem bavit. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:22
Reakce na Sweet Potato:

Přesně tak, nepřekvapil. Taky myslím, že se ještě ozve s nějakou bombou, ale já už nebudu nic řešit, po tom telefonu jsem se třepala jak ratlík.

An.Fial je to firma o jednom člověku, která funguje 24 hod nonstop, do které jsem byla přijata jako pomoc na půl úvazku, abych pokryla pár dní v týdnu. Nakonec jsem pokrývala víkendy, některé dny/noci v týdnu, státní svátky....za pár korun.

Candance přesně tak. kdyby začal slušně a bez těch manipulativních řečí, byla jsem ochotná se tam vrátit na pár dní v měsíci, než najde náhradu, ale tím stylem, jakým nastoupil, to nešlo. Já si nechám tancovat na hlavě dost dlouho, ale i já mám svoje limity. Každopádně vyhodit mě nemůže vůbec nijak (já prostě končím spolupráci a on to teda vyřešil vtipným KONČÍTE), já tam fakt nepracuju papírově, jak i tady mnoho diskutérek napsalo (a díky za poukázání na zcela jasnou věc od všech). Měla jsem pracovat na dohodu, která nikdy nebyla vytvořena a dodána k podpisu. Já mám jinak už asi 10 let trvalou práci v rodinné firmě, normálně na pracovní smlouvu, na hlavní pracovní poměr, zkrácený úvazek. Pokud by někoho mohla zajímat nemocenská, je to tato firma.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:23
Reakce na Guinea Pig:

souhlasím s Candance - byla bych asi důsledná, i když chápu, že jakýkoliv stres teď je pro vás dost nežádoucí

držte se! nezatěžujte si hlavu blbem

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:51
Reakce na Guinea Pig:

Úplne čumím, čo si niektorí dovolia... Tak on vás zamestná načierno, sám nedodržal slovo (nedodal dohodu) a ešte robí cirkus, ked' sa mu opláca rovnakou mincou.  

Držím palce, aby dobre dopadlo to, na čom skutočne záleží.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 14:29
Reakce na Guinea Pig:

Fakt nepřekvapil. To je přesně ten typ, který si myslí, že zastrašováním a arogancí dosáhne svého. Neberte mu telefony a nereagujte na maily, nad penězi udělejte křížek, kéž byste v životě nepřišla o víc. Vy jste v právu, na to pamatujte. Nemůže proti vám podniknout nic, i kdyby vyhrožoval žalobou nebo nevím čím. Pokud jste nepodepsala smlouvu, není o čem jednat. 

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 16:07

MP Meri Díky za pohled z druhé strany. Moc mě nepotěšil, ale alespoň tuším co se mu honí hlavou.

Potřebuji s ním probrat výbušnější téma, které může ukončit i naše manželství. Nemáte někdo zkušenost s workoholikem? Už mu to začíná přerůstat přes hlavu a mě taky.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 20:16
Reakce na Guinea Pig:

hm, s treťou stranou sa nebaví...mohol byť rád, že tá tretia strana nebol Váš advokát..

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 20:25

Před časem jsem na MP psala o staré paní, která má problémy s dcerou svého dlouholetého partnera - tou, která jí nadávala do hajzlů, když se nezvládala 24/7 starat o pána s postupující demencí.Sama nemocná, v těžkých depresích, bez silných prášků neusnula a pán v noci bloudil bytem, všude čůral apod.

Bylo to o mé mámě - jen jsem to nechtěla psát, aby mě vosy neubodaly.

Situace pokročila. Dcera si demonstrativně vzala otce k sobě, po 2 týdnech ho odlifrovala do LDN na měsíc, pak zase týden vydržela a sehnala mu konečně DD.

Máma tam za ním pravidelně, min 1x týdně, jezdila, brala ho ven, povídala si s ním. Postupovalo to, někdy ji vůbec nepoznával, rychle chátral.

Ve čtvrtek zemřel. Máma se to dozvěděla od jeho syna, zavolal jí. Já jim za nás kondolovala, dcera neodpověděla.

Dneska si i se synem přišla k mámě pro jeho oblek. Pozdrav na půl huby, odměřené chování. Na odchodu jí předala 2 ks parte. Když si je máma přečetla, myslela, že omdlí.

Za pozůstalé tam byla dcera a syn s rodinami a sestra s rodinou. Toť vše.

O mámě, o nás, ani ň. Úplně ji vygumovala z jeho života. Po 34 letech společného života ji ani nenapsala na parte. Přitom on byl součástí naší rodiny vlastně víc, než své vlastní. Pro moje dcery to byl jnediný, a milovaný, dědeček, já ho měla jak tátu. S námi toho prožíval daleko víc, než s nimi. Oni na něj kašlali, nikdy od nich nedostal třeba pěkný dárek, nic. jen to, co chtěli vyhodit. Např. několik CD s italskými filmy v originální znění bez titulků. Nemusím dodávat, že italsky neuměl. 

Dcera sem letí z Anglie, neteř z Francie.. jedou na pohřeb dědovi. Ovšem na parte jsme být nesměli :-(

máma je z toho zničená, opět se propadá do depresí, pláče..

Já tu svini, odpusťte mi, snad rozšlapu, až ji uvidím :-( Hlavně že shrábla všechny jeho cennosti - máma jí to dala, přece byly jeho, nikdy by to neupřela.

Ted se obávám dalšího řízení. Měli spolu byt napůl. Buď bude chtít dcera mámu nějak vyštípat, nebo z bytu bude chtít vyrazit co nejvíc a bude odstupné co nejvíc šponovat.

Je mi z toho tak, ale tak strašně smutno. To si děda nezasloužil. On patřil do naší rodiny, my ho měli jako vlastního, oni naši mámu rádi neměli. 

V pátek půjdeme na pohřeb. A kdyby šlo vraždit pohledem, byla by tam minimálně jedna svině mrtvá!

Omlouvám se tímto za výrazy, ale..