Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online andulka01
12849 příspěvků moje polička 20. března 2020 10:38

Garfie Ty, co utíkají z uzavřenýho území, jsou fakt na pořádnej trest. Doprdele, copak opravdu nejde vydržet pár dní uskrovněnej? Tak holt nebudu mít každej den maso, nebudu mít čerstvý rohlíky, ale dyť je to venkov - neříkej mi, že nemaj narvaný mrazáky ovocem, masem a máslama ještě z vánoční máslové krize. A radnice má povinnost zásobování zajistit - jasně, žádný gourmet jídla to nebudou, ale to jsou ty lidi fakt TAK rozežraný?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. března 2020 10:47

Potrefenáhusa 

Já nevím, jestli nedělám něco špatně, ale mně itesco už od víkendu píše něco na způsob objednávku není možné přijmout hned po přihlášení, je to prostě úplně mrtvý, v nabídce není jídlo, jenom záložka trvanlivé a mlíko. Že bych se dostala k nabídce termínů nebo dokonce možnosti na vyzvednutí někde v obchodě, to vůbec. To je nějaký krajový tohleto?

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 20. března 2020 10:52

dynda Ostrava to stejne... 

Online Garfie
28564 příspěvků moje polička 20. března 2020 10:56

andulka01 Hele, ale já už tady vysvětlovala, že není ani tak problém s nákupama, tam došlo trochu k šumu, vysvětlovala jsem to Kokosce, jedna vesnice není v karanténě, ale je obklopená těma karanténníma, lidi to mají do obchodu tam blíž, než do vlastní uzavřené vesnice. Myslím, že je původně ani nenapadlo, že by to mohl být problém. 

Potíž je spíš v tom, že ty lidi chodí ven, na procházku-a nesmí ani to. V obci je dost hlídají, takže sednou na kolo a vyjíždí z těch uzavřených částí a tak...pochopitelně byly i nějaký pokusy o ujetí autem na polních cestách....jako vůbec!! se jich nezastávám, jen upřesňuju, že to není kvůli nákupům. Ty důvody můžou být různý, půlka jich pracuje mimo, mají tam třeba rodinu nebo tak....nebo chtějí prostě jen na procházku....A v tuto chvíli je to trestný, myslím, že brzo přistoupí k pokutám. 

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 20. března 2020 10:56

dynda Těžko rict, já se teprv dneska ze zoufalství zaregistrovala, protože ten kosik je mrtvej taky 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. března 2020 10:59
Reakce na zelene.oko:

Prosím vás, ty roušky, které dorazí do ČR a budou distribuovány i mezi lid, to jsou ty jednorázové roušky, co se mají po dvou hodinách vyhodit? Nebo mi něco uniklo?

​chápeš to úplně správně

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 20. března 2020 11:10

moora Takže se bude plýtvat energií x tisíců lidí kvůli distribuci, abych se v ní jednou prošla na nákup. Tak to se té své vzdám a doufám, že ji obdrží za mě někdo ze zdravotnictví, to se mi zdá jako smysluplnější využití.

Online Kokoska
34970 příspěvků moje polička 20. března 2020 11:35

zelene.oko někde jsem zahlídla, že má každý dostat jednu, ale už to nedokážu znovu najít. Nerada bych šířila plané naděje na spásu ;)

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 20. března 2020 11:45

Nevím kam to dát. Kdo máte předplatné je to zajímavé a asi to bude trval déle než jsme mysleli, možná bychom měli hledat řešení pro dlouhodobé udržitelný stav. 

https://denikn.cz/318890/dulezita-studie-vedcu-drasticka-opatreni-proti-koronaviru-budou-zapotrebi-minimalne-rok-jinak-boj-s-nim-prohrajeme/?ref=tit

Výkřiky: snad to chvilku vydržíte jsou docela mimo, protože je zcela jiste, že to žádná chvilka nebude.

A tady je ještě jeden článek na podobné téma

https://www.rodicevitani.cz/koronavirus/ondrej-steffl-ucitele-klid-nehori-to-nechte-deti-a-rodice-aby-se-zkonsolidovali-pak-muzete-v-klidu-resit-jak-ucit/?fbclid=IwAR2xd4tO1ADe9SIs20kL6rzRFUTiEVcW3lTSK5FvHXCjlXq8zbpFqitQnkU

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. března 2020 11:50

zelene.oko 

Ono to má všechno asi milion stránek. Když si vezmu, že pro naši rodinu, 4 lidi, jedna taková rouška momentálně stačí na týden, tj. udělat nákup jídla, tak by bylo možná lepší, kdybych ji použila, vyhodila a za týden další, než že tady pak neodborně manipuluju s potenciálně infekční látkovou, kterou nesu až do domu, v kuchyni vyvářím a tím teoreticky ohrozím nás všechny.Tak co je lepší.

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 20. března 2020 11:59

Potrefenáhusa a ostatní, zkuste potravinydomu https://www.potravinydomu.cz/

ted u nich objednávala kamarádka a byla spokojená

Offline Samantha
3294 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:04

Nehledě na to, že někde si ty roušky asi bude třeba vyzvednout...

Takže příklad pro školáky : jak dlouhá bude řada od okénka ve zdravotních potřebách, když si roušku přijde vyzvednout 750 000 lidí a musejí dodržovat odstup 10 metrů? 

Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:08

clothilde díky, k nám bohužel nevozej...

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:37

Tak moje latkova rouska je uplne na houby. Sila jsem dvojite a malem jsem zkolabivala v Bille, nejde to prodychat. Takze presivam. U nas se to celkem siri, uz mame v lokalite dalsi nakazene, ale myslim, ze se to fakt siri v komunite, v rodine, mezi prateli, neverim, ze to chytnu na nakupu;-)' Ale zas kdyz mi neco bude, tak me otestujou,  dokazu dolozit nejakou vazbu v ty nasi prdeli:-D:-D

Online andulka01
12849 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:41

Karja Šijem taky dvojitě, ale ze dvou různých bavln. Jedna silná hustá, ta vnitřní slabší měkká. Ale jasně, pohodlný to nebude nikdy. Běhat v tom asi nepůjde, to si vezmu šátek.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:42
Reakce na Samantha:

Nehledě na to, že někde si ty roušky asi bude třeba vyzvednout...

Takže příklad pro školáky : jak dlouhá bude řada od okénka ve zdravotních potřebách, když si roušku přijde vyzvednout 750 000 lidí a musejí dodržovat odstup 10 metrů? 

​závisí od priemernej šírky doličných občanov

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:46

andulka01 No, ja to mela venku kdyz byla zima, ale ted ve vnitr v teple to byl mazec. Ja si usiju jeste jeden typ, tenkej, vis co, ja nikoho venku skoro nepotkam a kdyz tak fakt jen minu, I v te bille bylo malo lidi, vsichni ukazneni, rozestupy.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:52

andulka01 no....uz jsem cetla na nyxu, ze se chysta uplny zakaz vychazeni. Tak asi radsi jsi behat co nejdriv. Psal to stejny clovek, co predtim upozornoval na tu celostatni karantenu.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 20. března 2020 12:59

711990 Jj, mam taky zle tuseni, proto jsem tak vyhrotila doma svuj odjezd na nakup:-D. Nastesti sambo MI VYSEL VSTRIC abych SI mohla nakoupit. Ale nemam maso:-/

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 20. března 2020 13:00

711990 Jo a my mame slepice na jinem pozemku.nez zijeme, ted se doma uhadame k smrti, kdo je bude obstaravat!