Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:06

Mrakoplas ja treba vim ze chodili spat o pul 1 a mala spava treba do pul 3. Takze za me byl zas nesmysl tam uz ve 3 stepovat:) 

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:12
Reakce na Mrakoplas:

tv syn chodi(nechodi) do skolky od januara a som na md s druhym a vzdy som sla prenho co najskor lebo mi to bolo blbe ho tam nechavat dlho ked som doma. Ale ked skonci korona tak sa na to asi vyprdnem aj ja

​Tak ale to je prece neco jineho..taky jsem davala starsiho do skolky a chodila pro nej, az se vyspal po obede mensi. Ale rozhodne bych ho tam nedavala ted. A jak psala Pinot, ta zenska ma doma i manzela, takze co chces vic??

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:14

Kokoska vůbec ne, páč furt to byla jenom taková ještě lehčí chřipečka, ne? s daleko menší úmrtností než je na chřipku a jet po D1 daleko větší riziko

jinak se ještě jednou omlouvám, ale asi to ještě chvíli budete muset vydržet, páč mi teprv teď docvaklo že má dnešní nervozita je pms a tímto se přesouvám do vinárny a doufám, že to bude už jen lepší

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:25
Reakce na dynda:

slniecko Mrakoplas baltik 

Nedávno jsem četla článek, že v době, kdy se stanovila jako normální tělesná teplota 36 - 37, byli lidi běžně o něco víc promoření, takže tak trochu v infekci, oproti nám v dnešní době. A že by stálo za to tu normální teplotu znovu prozkoumat a možná posunout dolů. Nějak tak to bylo. Třeba to někdo ještě najde, mně se nechce pátrat.

​to je zaujímavé

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:26

rasaNori sak jasne, tiez som prisposobovala spanku mladsieho.

tv ja som reagovala na tie staznosti, ze matky na md davaju deti hned rano a chodia pre ne posledne. Mne to bolo blbe, sediet doma a nic nerobit, hlavne ked mam skolku v nasej ulici.  Tu kamošku od Pinot tiez nechapem.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:35

Karja :-)) nechooď

za to asi můžu já.. jenže mě to prostě se.e, furt dokola omílání v kolik hodin budou nakupovat důchodci a kolik kusů respirátorů kde chybí, to jsou mi pindy nahovno, pardon, ale já jsem nervózní když nemám informace. a tyto furt dokola zbytečný žvandy za informace nepovažuju. prostě bych uvítala krom praktických instrukcí jak si správně umývat rucejak si ušít vlastní roušku, nebo jak sestrojit plicní ventilátor ze staré pračky a peflašek od bráníka taky nějaké praktické informace, co opravdu budu potřebovat a co dělat když onemocním já a moje rodina. třeba něco ve smyslu při horečkách se u zápalu plic nesmí dávat zábaly/musí dávat zábaly.. to by bylo užitečný. rady typu volejte na hygienickou stanici jsou nanic

​Celotělové zábaly se obecně nedoporučují, protože to může být pro tělo šok )ať už jde o horečku z jakéhokoliv důvodu). Doporučuje se dělat zábaly jen končetin. Anebo druhá varianta je psoadit nemocného do vody stejně teplé jako je jeho horečka a jak bude voda psotupně chladnout, tak klesá i ta teplota. je to pomalé, ale pro nemocného příjemnější.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:38
Reakce na moora:

viktorka_od splavu jinak bojíš se třeba neštovic? jedna z možnejch komplikací je encefalitida

(jako já to nechci nijak zlehčovat, ale blbá komplikace může bejt u leckterý obyčejný nemoci)

​Jo, tuhle komplikaci sjem si dkysi prošla já, super zážitek a to sjem neštovice prodělávala v teoreticky ideálním věku 6 let

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:48

A já na to kašlu (obrazně) a když jdu po venku, roušku nemám. Stejně potkám minimum lidí, které navíc obejdu, mít ji v lese je úplně zbytečné. Nosím ji do obchodu, když jdu v baráku přes společné prostory. Nejhorší je, že rychle zvlhne a mít ji pak X hodin už je stejně nanic. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:55
Reakce na dzizisketa:

A já na to kašlu (obrazně) a když jdu po venku, roušku nemám. Stejně potkám minimum lidí, které navíc obejdu, mít ji v lese je úplně zbytečné. Nosím ji do obchodu, když jdu v baráku přes společné prostory. Nejhorší je, že rychle zvlhne a mít ji pak X hodin už je stejně nanic. 

Jinak u nás zavedli taky omezení volného pohybu. načež pošta v našem okolí zkrátila pracovní dobu jen na odpoledne a ve 2 před ní stepovala spolus e mnou asi dvacetičlená skupina. nutno říct, že němci roušky ani bezpečné rozestupy ještě stále neobjevili

dzizisketa 

nedivím se Ti, já po ulici/v parku, kde není velká koncentrace lidí, tak nic přes pusu nenosím.... neudýchala bych to....

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:13

Pinot Noir Ja vim, ze jsi ten stres myslela jako ironii, ale ja skutecne moc nestresuji, dokud si neprectu nejakou zpravu, se kterou jsem treba nepocitala. Nicmene dnes me do toho jeste trochu vydesila sestra, ze mam dohlidnout na tatu, at nechodi nakupovat a celkove se vic hlida, ze oni tchanum ve stejnem veku nakupuji. No jo, jenze jak to mam jako udelat. Oni hresi na tom, ze mamka stejne pracuje v marketu, tak co na tom. A nijak nic neresi, tata chodi nakupovat denne, nekdy i dvakrat, vylozene pro kraviny jako pro jednu vec nebo mi nabidne, ze mi dojede do lekarny aby ,,mel program,,. Kdyz jsem mu to opatrne rekla, tak byl div ne nastvanej, rano kdyz pujdeme misto nej my, tak se tomu mama stejne akorat bude smat. Ja fakt nevim. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:16

A666 dzizisketa Ja som teda rada, že je väčšina ľudí v mojom okolí ohľaduplná a nosenie rúšky dodržiava i v prípade, že v blízkom okolí nemá žiadnu osobu, ale stáva sa, že ľudí bez rúšky stretnem a musím ich obchádzať, niekedy i cez pol parku. 

49357 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:19

A666 tak u nás zkrátili taky pracovní dobu.. na dopoledne/do 16h, takže o půl fronta přes celou ulici, sice s rozestupy ale čekat v té kose a vichru se mi tam fakt nechtělo. pokud ale chodí lidi do práce, tak mají smůlu uplně

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:35

viktorka_od splavu Mně přijde to zkracování pracovní doby v obchodě, lékárně nebo poště, že způsobí opak. Místo pár lidí v určitých hodinách je tam narváno ve zkrácených hodinách. Zase asi nedostatek personálu na OČR a PN musí nějak řešit.

49357 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:39

Renusatko to jednak (stejně jako omezení MHD), a navíc teda, já tam nutně nepotřebuju, akorát chudák MiJa si ještě počká na No. 19, ale kdo pracuje 8-16 tak má fakt smolíka, to nechápu.. třeba jeden den dopoledne a druhý odpoledne, z důvodu nedostatku personálu, jasně. ale aby si někdo prostě vůbec nemohl dojít třeba pro dopis, balíček?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:00

viktorka_od splavu u nás ma teď pošta taky 8-16. Já tam naštěstí nemusím, ale dneska dopoledne, kolem půl 11, když jsem šla kolem k řezníkovi, tak tam bylo ve frontě 16 lidí! V patřičných odstupech, čili fronta přes celé náměstí. A nějaká ženská se snažila předbíhat...jakože "já si jenom..." dostala pěknou čočku.

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:00

Roušky...roušky...roušky...

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:07

paktofonika Nepanikař, není nutné obcházet "půl parku", když vidíš někoho bez roušky, fakt to tak daleko nedoletí. Nevím, jestli Tě to uklidní, ale tady je to velmi smysluplně popsáno odborníky (ten text si mezi sebou šíří doktoři, není to nějaký blábol).

https://www.reflex.cz/clanek/veda/100296/zasadni-text-o-koronaviru-experti-z-bulovky-vysvetluji-jak-je-to-s-sirenim-nakazy-i-nosenim-rousek-venku.html

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:09

Hromadný zpěv Není nutno!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:17
Reakce na paktofonika:

A666 dzizisketa Ja som teda rada, že je väčšina ľudí v mojom okolí ohľaduplná a nosenie rúšky dodržiava i v prípade, že v blízkom okolí nemá žiadnu osobu, ale stáva sa, že ľudí bez rúšky stretnem a musím ich obchádzať, niekedy i cez pol parku. 

​Já mám nákrčník kolem krku, není problém ho nasadit.... Ale já žiju v německu, kde roušky nosí jen pár čechů, takže stejně lidi obcházím.... BTW včera byli mí rodiče v parku, byli tam jediní a stejně museli mít roušku. přitom ty kapénky s virem spadnou na zem, že by někdo za deset minut prošel oblakem viru nehrozí

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:19

viktorka_od splavu 

No u nás zase na tu poštu jdou v ty dvě lidi se zásilkama z práce (takže hor dopisů a balíků na jednu osobu), co by normálně šli dopoledne v pracovní době... Člověk si nevybere....