To je neskutečnej hnus, jak se k sobě dokážou některý lidi chovat.
Ale pamatujte si, že na každou svini se voda vaří. Já na to věřím, jednou to dostanou zpátky i s úrokama.
To je neskutečnej hnus, jak se k sobě dokážou některý lidi chovat.
Ale pamatujte si, že na každou svini se voda vaří. Já na to věřím, jednou to dostanou zpátky i s úrokama.
Že v Primarku nikdo nehledá luxus, ale laciné hadry, to myslím tuší i ty náctileté holky, co tam pořádají autobusové zájezdy. Holt vidina oblečení za pár šupů a pořízení vánočních dárků pro celou rodinu za hubičku je lákavá, nic víc bych za tím nehledala. Do Lidlu taky nikdo nechodí nakupovat luxusní oděv do společnosti, ale zimní kombinézy a gumové oblečky pro děti do školky a klidně tam stojí frontu od sedmi, protože je to prostě levné a za tu frontu a pranici u košů s oblečením jim to stojí.
To už mě víc překvapujou ty fronty na Pandoru.
Uf, no to je taky síla. Úplně chápu, že tenhle krok musel maminku psychicky zdeptat. Nezbývá než myslet na to, že jste to byli vy, kdo se k němu choval jako skutečná rodina a úctu mu vyjádříte tím, že přijdete na pohřeb. Na tu jeho dceru se vykašlete.
Každopádně bych se ale určitě, pokud maminčin partner nezanechal žádnou závěť, což asi ne, poradila s právníkem, jak tu psaly slniecko, RoSa a viktorka, aby ji jeho děti nezmanipulovaly. Sousedka byla před pár lety v podobné situaci. Její partner měl z předchozího manželství syna, s nimž se léta nestýkal. Neporadila se a jeho bývalá ji pak ve jménu syna oškubala až tak, že chudák skončila v osobním bankrotu, který ji skončí až za dva roky.
V rámci dědického řízení by to správně mělo proběhnout tak, že notář si nechá udělat znalecký posudek na byt. Většinou si ho nechá zpracovat od nějaké realitky a pak si ho započítává do nákladů, které naúčtuje pozůstalým. Zohledňuje se v něm poloha, stav, tzn. jestli je zrekonstruovaný, zateplený, s novými okny a spousta dalších faktorů (my třeba měly štěstí, že nám notářka vůbec nezohlednila v tom posudku jakékoliv vybavení bytu).
Nicméně tady skutečně může nastat problém, že by s tím posudkem jeho děti nemuseli souhlasit a mohli si obstarat vlastní a snažit se tu cenu šponovat nahoru. Ono to teda má druhou stránku věci, že čím vyšší cena dědictví, tím vyšší poplatek z jeho hodnoty budou muset notáři zaplatit, pokud budou dědictví po otci chtít. Ale lidi s takovou povahou jsou schopní ledasčeho.
Prostě lepší je to kvůli zdraví maminky nepodcenit.
Tak přeju pevné nervy, ať to všichni zvládnete.
Z Brna se dokonce vypravujou speciální autobusový zájezdy do vídeňskýho Primarku! Jsem šla zrovna tuhle okolo, když jedna taková dávka nákupných maniaček vysedala z busu ověšená narvanejma primarkovýma taškama a trochu jsem se smála pod fousy se musím přiznat. Jako já proti tomu obchodu nic nemám, občas má člověk štěstí a v laciným řetězci tohoto typu se mu povede koupit nějakej držák na x let, ale zaplatit si kvůli tomu zájezd a pak si tam šlapat po hlavách... no... :))
Upřímnou soustrast, hodně sil, pevné nervy a dobrého právníka. Hnus, ale bohužel nikoli ojedinělý ....
Opravdu na "to" věříte? Vím, že člověk by měl odpouštět, vše má svůj důvod atd., ale po určitých zkušenostech (byť ne vždy jako přímý účastník - naštěstí) a to i v rámci rodiny, tak nějak pochybuji, že nějaká vyšší spravedlnost existuje.
Já souhlasím, že o luxus asi pravdu nejde. Já na něm oceňuji, že ačkliv prodává hadry, tak je tak také prezentuje a oceňuje. U nás jsou i ty hadry předražené. Ovšem je fakt, že z Primarku mám jen bundu, ale je to velmi dobré pro takové ty drobnosti, za které se mi nechce dávat 300 Kč v Claire's jako malé průhledné gumičky a tak.
Hustý teda.. ![]()
ja myslim ze ne tak uplne takhle, ale taky celkem verim na to, ze veci maji svou rovnovahu.
neni to o tom jakoze prekousnout nejakou nespravedlnost a pak cekat, az do dotycneho uhodi blesk.
spis zast a hnev, ktery v sobe clovek nosi, se dlouhodobe obraceji proti nemu. takze pokud uz clovek nemuze nic moc zmenit, je dobry, samozrejme v mire odpovidajici aktualni situaci, zachovat aspon trochu chladnou hlavu, od zaskodnika se odstrihnout nebo minimalizovat kontakt a nepochybovat o sve pravde. taky si to, pokud to aspon trochu jde, nebrat osobne - ten druhej proste je svina a udelal by to v podstate komukoliv.
no a on cas pak ukaze ... mi teda zatim vzdycky ukazal, i kdyz to bylo treba s odstupem nekolika let. vetsinou mi to ale uz bylo fakt celkem jedno, jen to bylo zajimavy videt.
Já si ten Váš příběh z MP pamatuju a už tehdy mi z toho bylo špatně a teď ještě hůř, když vím, jak osobně se Vás to dotýká. Je mi to moc líto, mamince i celé Vaší rodině upřímnou soustrast. Myslím, že mamince pomůže ta sounáležitost celé vaší rodiny a upřímně-myslím, že ta vaše hromadná účast na pohřbu zahanbí i druhou stranu (aspoň doufám).
Co se dědictví týká, bude to boj, právně je to bohužel jasné, takže se obávám, že jeho rodina půjde spíš cestou nátlaku a citového vydírání a to opravdu maminka nemá za potřebí, najměte si právníka, jak radí ostatní.
To je tak hrozná situace! Vůbec Vám nezávidím, držte se!
primark tu mame taky. ta spolecnost je celkem svinstvo - v podstate produkujou pomalu jedovatej odpad, kterym nejdriv pri vyrobe zamori jihovychodni asii (pouzita barviva a pod.) a po tom, co si na zapade lidi to jejich obleceni nakoupi po tunach a po trech mesicich ho vyhodi, protoze se rozpadne, stane se opet odpadem, kterej pak evropa vyvazi po lodich do afriky. je to hnus, ale tak maji svuj trh, bohuzel.
chtela jsem tim rict, ze to, ze primark celkem verejne priznava, ze produkuje hadry, ho v mych ocich rozhodne neddela lepsim.
uprimnou soustrast, vas prispevek se necte lehce. drrzim palce, at to zvladnete.
držím veľmi palce, ja riešim podobný problém, v podstate už je vzťah mŕtvy, už sa len zbaliť a odísť. Nepomohlo nič, včera mi dokonca povedal, že čo chcem viac, veď v nedeľu niekedy chodí z práce už o šiestej a ideme do kina ![]()
Upřímnou soustrast a myslím na vás. Ta situace je opravdu hrozná, ale jste to vy a vaše rodina, kdo má těch 34 let krásných vzpomínek na společně prožité chvíle, oni nemají nic. Rozlučte se s dědečkem v pokoji a s tou dámou mluvte jedině přes právníka.
Dnes (DNES!! 12 dni do stedryho dne!!) jsme zacali rekonstuovat. Ale tak treba to stihnou... ![]()
Tohle zabralo když do toho "spadnul" poprvé. Teď už se mi rozchod úplně navrhovat nechce, protože máme syna. Je to otřepaná fráze, ale nechci mu ničit domov. No, nějak to dopadne.
Jestli nemáte jiný problémy (tj. taťka není nerudnej a votravnej
) než ten, že se patrně kvůli workoholismu moc nevyskytuje... tak bych radila se na nějaký zásadní kroky jako je rozchod vykašlat.
V důsledku bys na tom byla stejně jako předtím: sama na dítě a domácnost. Jenom s míň penězma - předpokládám, že takový workoholik aspoň nosí domů řádný obnos ![]()
Takže radikální krok celkem k ničemu lepšímu nepovede...
Jestli nemáte jiný problémy (tj. taťka není nerudnej a votravnej
) než ten, že se patrně kvůli workoholismu moc nevyskytuje... tak bych radila se na nějaký zásadní kroky jako je rozchod vykašlat.
V důsledku bys na tom byla stejně jako předtím: sama na dítě a domácnost. Jenom s míň penězma - předpokládám, že takový workoholik aspoň nosí domů řádný obnos ![]()
Takže radikální krok celkem k ničemu lepšímu nepovede...
s timhle hodnocenim uplne nesouhlasim: ne ze bych si myslela, ze se kvuli takovym duvodum lidi musi nutne rozchazet, ale zas souziti s nepritomnym partnerem a citove nenaplnenou partnerkou taky neni uplne idealni. a ty dusledky taky nejsou uplne jasny: klidne se muze stat, ze se objevi novy, vice vyhovujici partner.
myslim, ze uz to tu nekdo nekde psal - jakmile je v partnerstvi zasadni problem, jehoz existenci druha strana odmita byt i jen uznat, tak je to tezky.
taky se mi moc libilo to o tech kazdotydennich prochazkach, zrovna minuly tyden mi vykladala kamaradka, ze doma zavedli neco podobneho, a moc si to pochvalovala.
Jen to doplním - znalecký posudek může udělat pouze soudní znalec, tj. osoba zapsaná v registru soudních znalců, která disponuje tzv. kulatým razítkem. A takový posudek je pak důkazním prostředkem jak při notářském, tak i případném soudním řízení. Samozřejmě lze nechat udělat si "kontra-znalecký" posudek, ale to už by si musela ta strana, která znalecký posudek zpochybňuje, hradit sama.
Běžte na pohřeb a co je na parte napsáno, nech bejt... však vás tam lidi uviděj, kdyby to nebylo někomu jasný ![]()
Co se dalšího týče - k (povinnýmu) dědickýmu řízení tě může matka zplnomocnit jako svýho zástupce (což dalšího=právníka nevylučuje), kdyby na to sama neměla nervy nebo jste se obávali, že se nechá ukecat.
U toho notáře musí dojít ke shodě, jinak byste se museli soudit. K tomu ale většina lidí není ochotná (a není divu), takže dá přednost rozumný dohodě. Tak snad vám to vyjde.
Tak jestli touží po novým, více vyhovujícím partnerovi, je každá další diskuse zbytečná
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.