Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 14:56

Jo a díky za diskuzi o střídavce. Já teda ryze střídavku neměla, žila jsem s otcem a víkendy vesměs trávila u matky, což mělo stinné stránky ve smyslu nemůžu se účastnit víkendové akce s kamarády v místě bydliště apod... Samozřejmě instantní řešení nemám, ale jsou-li rodiče i děti rozumní, asi je opravdu nejlepší žít s jedním rodičem a s druhým se navštěvovat dle libosti a domluvy - k čemuž je ovšem potřeba, aby od sebe žili v rozumné dojezdné vzdálenosti.

A díky diskuzi o domovu jsem si uvědomila zvláštní věc. Jak jsem uvedla, žila jsem s otcem (což bylo peklo), víkendy u mámy (flekama o nic lepší), do toho jedni i druzí prarodiče a samozřejmě nemocnice... Pak jsem šest let žila ve sdíleném bytě a hrozně toužila po tom, odstěhovat se do vlastního. Teď mi došlo proč - poprvé po snad dvaceti letech mám domov. Místo, kam se ráda vracím, kde se cítím v bezpečí, kde je mi dobře samé se sebou. Je to parádní, musím říct.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 14:58
Reakce na MP Marge:

"ja se totiz snazim ho presvedcit, aby moje klienty neposilal do veznice pro mladistve, nybrz je nechal jit domu, aby mohli pokracovat v terapii."

Nepsala jsi, že ti klienti pocházejí z dost neutěšených rodinných podmínek? V čem jim potom pomůže to domácí prostředí? (kromě toho, že se jim pochopitelně do kriminálu nechce)

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:00
Reakce na Olinka:

No, me to spis vyznelo jako pani byla zvlastni, tak jsem ztratila iluze o CELE profesi - a spolu s Viktorcinym rypnutim v jednom z predchozich diskusi, ze koneckoncu psychology se stavaji jen lide, kteri maji nejaky problem - ale to, ze jsem si to vzala osobne, to uznavam, pro me  prace velmi dulezita a svoji profesi miluju, a hlavne jak rikam, zlobi me, kdyz tuhle famy pak koluji ve spolecnosti a lide se boji prijit k psychologovi a radsi trpi s depresi sami doma - ja s s tihle potykam denodenne, a proto je to pro me osobni. 

Ale pokud nekdo ma iluze, ze vsichni psychologove jsou vzdelani, racionalne uvazujici lide s vysokym moralnim kreditem, tak z toho ho rada vyvedu sama 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:04
Reakce na barbucha:

"ja se totiz snazim ho presvedcit, aby moje klienty neposilal do veznice pro mladistve, nybrz je nechal jit domu, aby mohli pokracovat v terapii."

Nepsala jsi, že ti klienti pocházejí z dost neutěšených rodinných podmínek? V čem jim potom pomůže to domácí prostředí? (kromě toho, že se jim pochopitelně do kriminálu nechce)

Tato doporuceni pisu predevsim pro klienty, jejichz rodiny se mi podarilo angazovat, takze jsou ochotne zacit s rodinnou terapii a  pracovat na tom, aby neutesene rodinne prostredi znacne vylepsily. Neverila byste, kolik obcanu je schopno dramatickeho zlepseni, kdyz se jim poda pomocna ruka. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:22

Není to úplně stížnost, ale zaskočila mě kamarádka (50+), která zcela vážně prohlásila, že s chlapem je jedna buď kvůli penězům, nebo kvůli sexu. A když tyhle věci nejsou, nemá smysl ve vztahu zůstávat.

Jak jsem stará, tak jsem naivní, já myslela že láska /přátelství, rodina, společný pohled na svět, společná historie, koneckonců, i ten zvyk...

Není to žádná povrchní přelétavka, to bych o tom vůbec nepřemýšlela.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:23
Reakce na MP Marge:

Ale klidně věřila, pokud už tu pomocnou ruku přijmou (což asi taky neudělají všichni)    A vydrží jim to i potom? Ta pomoc přece není donekonečna... Jaká je úspěšnost? Tedy procento těch, kteří se před soud už nikdy nevrátí?

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:32
Reakce na Pavlena:

Souhlasím. No a doufám, že věřit v morálnost soudce už tak naivní není...

moralnost... to asi verim, vicemene. ale taky me prekvapilo jak velice subjektivne rozhoduji, a jak v muj tak i proti memu prospechu takze nemuzu rict "rozhodli spatne" nebo neco v tom smyslu... ale argumentace doslova "ja si myslim, ze pani mluvi pravdu" atd- to me taky hodne zaskocilo a pripravilo o iluze

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:37
Reakce na Jehelníček:

Já teda upřednostňuji sex před penězi, a pokud mi to v posteli s někým neklapalo, konec přišel rychle.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:38
Reakce na barbucha:

Cisla, to vam budu muset nejaka najit, abych nekecala, ja ty ja mam mizernou pamet Ale to vite, ze vsechny nezachranite! Ale rozhodne mi pripada produktivnejsi se aspon pokusit, nez odeslat dite do kriminalu, kde stejne zustane tak rok, nauci se tam, co jeste neumi, a pak se vrati domu a vsechno zacne zase od zacatku, akorat ze horsi, protoze uz ma z krimu konexe a vetsinou se chytne nejakeho gangu.

Jinak z praxe mam docela dost pribehu, kdy to s rodinkou vypadalo fakt blede a dnes byste je nepoznala! (Na druhou stranu mam i pribehy, kdy jsem se snazila a snazila - a rodina se pak na vsechno stejne vykaslala!)

Mimochodem nase agency ma nekolik programu, které opravdu pocitaji s CELOZIVOTNI podporu rodin a deti. Terapie, socialni prace, psychiatrie - neni zadny casovy limit, samozrejme pokud klienti sami neodpadnou. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:39

Mimochodem, ja v moralnost soudcu neverim ani za mak. 

49352 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:47
Reakce na Jehelníček:

tak asi je rozdil, jestli mluvila o partnerovi, se kterym zije od dvaceti, maji deti... mozna uz vnoucata, nebo o nejakem chlapkovi kteryho si nabrnkla loni:-)

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:01
Reakce na dzizisketa:

ja teda (bohuzel momentalne ciste teoreticky) bych taky uprednostnila sex pred penezi, protoze penize si dokazu vydelat sama. po minulych zkusenostech ale chci, aby se potencialni protejsek venoval nejake systematicke pracovni cinnosti.

minuly tyden jsem zrovna nevyuzila rekneme nabidky na vztah od jednoho znameho prave z duvodu, ze me vubec nepritahuje. racionalne by to sice byl dobry, spolehlivy atd. partner, ale fyzicky mi byl spis neprijemny. a proste nenadelas ...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:05
Reakce na MP Marge:

Mimochodem, ja v moralnost soudcu neverim ani za mak. 

Proč?

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:07
Reakce na Lilly_Ku:

No, jak říká paní Hofstadterová, žena si za své orgasmy taky může sama :D Je to čistě věc osobního vkusu. Ovšem pro mě je intimní soulad natolik důležitý, že může přebít i ostatní kvality vztahu (zájmy, děti, humot, zvyk aj.).

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:09
Reakce na Krehutka:

Protoze jsem na skole studovala prava, a protoze se v tom prostredi pohybuju. Ziju ale ve Statech, takze se vyjadruju k americkemu pravnimu systemu, to jsem mela upresnit, protoze o tom, jak jsou na tom s moralnosti soudci v Cesku vim kulove - a uprimne doufam, ze lip nez tady

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:13

Tak dvacetiletý vztah to není, ale uspokojivý sex i peníze pár let obsahoval. 

Edit: když o tom přemýším, říct, že se láska vytratila, protože chlap zchudnul? 

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:21

Stěžuju si na sebe, že jsem jako obvykle kývla na předvánoční pomoci půlce své rodiny (dovoz do Ikea, naplánování nákupů, zařízení společné večeře a výzdoby atd), do toho pořizuji dárky celé široké vyvdané rodině a rozsáhlé plejádě kamarádů a no prostě zase jsem spadla do únavy, znechucení a netěšení se na Vánoce. Jsem blbá, blbá, blbá. Příští rok jedu do tepla a ostatní ode mě dostanou maximálně pohlednici! 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:28

Pro mě je zase představa, že se rozejdu s někým, kdo je fajn, jen kvůli problémům v sexuální sféře, nemyslitelná. A rozhodně to není věkem, jsem plusmínus pár let od vás..pro mě je naopak kruciální, aby to nebyl debil. 

49352 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:30
Reakce na Jehelníček:

aniž bych paní chtěla hájit, tak jestli má ten chlapík nějaké potíže, např. ztráta zaměstnání, ono to jednoho, zejména fakt chlapa, hodně zasáhne a začne se chovat jinak. takže kdyby šlo o to, jestli držet nad vodou ze všech sil partnera, který je v depresi, bez peněz, samo tím nastanou i poruchy v sexuálním soužití... když to není můj celoživotní partner ani otec mých dětí... toť otázka. ale to už si domýšlím hodně nad rámec toho co píšete. možná je to jen blbá nána:-)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:35

No jo, kazdej to ma holt nastaveny jinak - ja mam jednu kamaradku, ktera taky preferuje penize i dobrej sex - akorat se to malokdy zadari najednou, takze vetsinou ma jednoho na ty penize a jednoho na sex. Pro me by to tedy nebylo, ale ona to takhle praktikuje dlouhodobe, a zrejme ji to tak vyhovuje.