Přesný čísla fakt nepotřebuju
Myslela jsem tak od oka - jestli klapne zachránit aspoň polovinu těch delikventů, nebo jen třetinu a tak podobně. Jak velký je uspokojení z tý práce
Dodatečně blahopřeju k novýmu místu - ale to asi znamená, že budeš pracovat jen s těmi chovanci, nebo i s celou rodinou? Zdálo by se mi dost nešikovný, aby měl delikvent jednoho terapeuta, a rodina jinýho...
No nic, určitě je to zajímavá práce.
To mate pravdu, a to je prave castecne duvod, proc jsem tak nadsena, ze mi ten presun schvalili - tim, ze uz nebudu muset delat ta vysetreni, se mi uvolni cas v tydnu, ktery budu moct venovat prave rodinam - takze budu mit mnohem vetsi prostor na navazani kontaktu a vytvoreni vztahu jeste predtim, nez se delikvent vrati domu! Navic muzu rodicum nabidnout dodatecnou pomoc s hledanim prace a vubec se vsim, co potrebuji (community-counseling znamena nejen terapii, ale trochu i socialni praci, coz je jedna z veci, ktera me na tom bavi). Obcas se nam podari docilit toho, ze se situace v rodine zlepsi, nez se klient vrati domu, a pak je samozrejme mnohem jednodussi zacit s terapii, kdyz uz rodina nema hlad a barak nevypada jako po vybuchu atomovky 
Jinak je asi dobre, ze nemam k dispozici zadna cisla, protoze bych se mozna sama vydesila, kdybych je videla! Nebudu vam lhat - moji kolegove, kteri pusobi ve skolach, maji uspechu mnohem vic, protoze jejich deti jsou mladsi. Ke mne se kluci dostanou, kdyz uz jsou opravdu hodne poznamenani a hlavne, a to je muj nejvetsi problem, jsou clenove gangu a s tim se bojuje spatne. Rockford je na tom, co se tyka gangu, uplne stejne jako Chicago (a Chicago ma HODNE spatnou povest!).
Ja jsem ale zalozenim nezdolna optimistka, takze pro me, i kdybych mela zachranit jen jednoho z padesati, to ma porad cenu, protoze i ten jeden je lepsi nez nic! Navic me uspokojuje ta prace jako takova - inerakce s mymi klienty - a tim, ze se nesoustredim na konecny vysledek, ale uzivam si ten proces, se mi pracuje mnohem lip. Beru to tak, ze delam, co umim, a pokud si klient z toho neco odnese, tak se to treba neprojevi hned, ale nekdy v budoucnu - my tomu rikame "planting the seeds" a i to se pocita. Nekdy mladi lide k tomu musi proste dozrat, aby byli schopni a ochotni zmenit svuj zivot.
Zatim bych rekla, ze tak od oka vkladam nadeje tak do tretiny svych klientu