Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:52
Reakce na Lilly_Ku:

no mam za to ze tradice je "neco co tu mame odnepameti" kdezto zakazy otvirani obchodu jsou nove. ze to maji v nemecku tradicne me nejak netankuje:-)

jinak ano, pamatuju sprinty mezi praci, skolkou a samoskou. diky nechci. neni to zadny strasny problem, je to pro me prste krok zpet. prizpusobim se, ale nechtejte po mne, abych se radovala. btw bych vam prala dorazit domu z vyletu se smeckou hladovejch chlapu;-))

edit: a v tom "vyzaduje to trochu vic planovani" to presne je. ja nechci planovat VIC. uz ted toho planuju tolik, ze se mi z toho chce blejt

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:53

Nerozumiem tomu rozhorčeniu kvôli tomu, že pár dní v roku majú obchody zavreté. Nevadili by mi ani nedele. Hlavne odkedy si nákupy potravín plánujem tak chodím na nákup raz za týždeň, max zbehnem po pečivo ak mám chuť. Šetrí mi to čas, peniaze a nervy. Ale chápem, že niekto chodí rád po obchodoch aj počas voľných dní a odpočíval. Doma sme hladom nepomreli, na Vianoce už vôbec nie. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:54
Reakce na Lilly_Ku:

jo,Bavorsko.

No siesta by se nabizela,chodime jen k Rekum,ale je to prozaictejsi.Nechce se jim platit personal.

A maji to tak 90%restauraci,ne jen Reci.Proste takovy blby zvyk,no.

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:55
Reakce na paktofonika:

zijes sama? musela bych nakoupit strasny kvanta jidla, aby nam to vydrzelo tyden...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:56
Reakce na paktofonika:

ano,presne tak.taky to prave nechapu a to mam dojem,ze jde jen o ctyri svatky.Tudiz ctyri dny rozprostrene do celeho roku.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:57

A Vy tedy nakupujete denne?

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:03
Reakce na Zarinya:

to je zajimavy, to jsem fakt nevedela.

ale musim priznat, ze me znalosti o bavorsku se omezuji na to, ze jsme jednou hrali koncert v Bayreuthu plus informace ze satirickeho poradu Extra 3, takze celkem nic moc :D

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:05
Reakce na Zarinya:

vetsinou obden, kdyz to dobre naplanuju tak i obdva. ale stejnak obvykle nejaka drobnostdojde, neceho se sni nad plan, nekdo si nezajde na obed a udela si vajicka... to zabehnuti pro par drobnosti nebo jen pro chleba fakt skoro denne. nebo poslu deti:-) my nejsme na jidlo narocni, klido udelam k veceri krupicovou kasi. akorat kdyz zjistim ze z kartonu mlika ve sklepe uz nic nezbylo...:-)) 

a ano vim ze se nezaviraji vsechny obchody, ze je to na chvili, a urcite to prezijem- jde mi o princip. ztezovat lidem zivot pomalu postupne vic a vic..

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:06

Nie nežijem sama. Ale aj napriek tomu si myslím, že dva dni bez otvoreného obchodu sa dajú prežiť s úplnou pohodou a bez stresu. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:08

tak ja chapu(tusim mate tri deti),ze je to tezsi,ale me by denni nebo obdenni nakupovani jdla asi zabilo.:-D

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:12
Reakce na Lilly_Ku:

rekla bych tedy,ze se to malicko lepsi.Ze uz dochazi k nazoru,ze jje to neskutecna blbost.I nase oblibena to nedavno zrusila a je tam narvano.

Zato v zari prijeli rodice,sli jsme do jedny(v sobotu!)tam prozmenu oteviraji asi az v sest vecer,a ve druhe jsme si museli naobjednat vsechno pac sel kuchar za hodinu domu.No trapas!

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:26

LOL, tak vládní ztěžování života si představuju jinak, než že bude pět dní v roce v supermarketu zavřeno.

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:27
Reakce na Zarinya:

ještě bych mohla zavést kasárenský režim nedotknutelnosti ledničky mimo plán a vše si rozepsat na kusy a deka a příděly na osobu tak, aby to vyšlo třeba na týden. uaaa to radši budu chodit pro rohlíky třikrát denně:D

(pro rýpaly podotýkám že každý den vařím a už to je dost otrava, tak proč si to ještě zhoršovat nějakýma komplikacema s dostupností surovin)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:41

Smekám! Každý den vařit je pro mě  noční můra. Mně by ani nevadilo nakoupit suroviny a uvařit, ale řešit pořád CO uvařit, to mě vadí už i  o víkendech. Naštěstí máme teplé jídlo přes den, takže teplou  večeři  už nikdo nevyžaduje.   A také se scházíme každý jinak, takže buď  bych byla hladová do večera a nacpala se na noc nebo by manžel jedl  sám. Já mám nějak teplé jídlo spojené  se společným  stolováním.  

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:41

a k tomu kasárenskýmu režimu mám takovou vzpomínku... která se mi vždycky vybaví, když bych i chtěla někoho doma korigovat co jíst a co ne: kdysi na mateřské se stejně postiženou sousedkou cestou z nedělní vycházky v samošce naproti našemu vchodu: ona tam nakoupila nějaký koláče tvarohový a makový, bylo to čerstvý (pekárna ve vedlejší dědině) a vypadalo to lákavě, měla s sebou dvě malý děti a ty hned chtěly. plácla je po rukách, což jsem nejdřív myslela, že to budou jíst až doma pěkně slušně k/po večeři. jenže se jim jala vysvětlovat, že k večeři budou topinky, a koláče že si dají k snídani, takže smůla holenkové, prohlídnout, čuchnout a schovat na zítra - to už sice nebudou čerstvý, ale plán bude dodržen. br

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:46
Reakce na Sweet Potato:

Tedy, "pokud člověk náhodou zapomněl, pak neměl co jíst." Opravdu? Jak dlouho u vás ty svátky trvaly?

Treba Velikonoce bylo zavreno od patku do nedele, v pondeli bylo otevreno na par hodin. Je taky pravda, ze my nenakupujeme zadne velke zasoby, mame maly byt a maly mrazak. Taky to byla trochu nadsazka, ale treba nebylo nic poradnyho, co by se dalo uvarit. Navic zbozi bylo k veceru dost probrane, takze se nedalo koupit vsechno, co bylo v planu. Treba chleba.  Pak taky byly takovy situace, kdy nejaky svatek pripadl na nedeli, clovek si toho nevsiml a pak zjistil, ze mu dochazi, co by rad k snidani v pondeli (chodim do prace brzo rano, kdyz jeste nejsou obchody otevrene). Jsem proste rada, ze to tady zrusili, nesnasela jsem ty narvany obchody, kde si lidi slapou po hlavach.

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:47
Reakce na Berta:

no přesně! nevadí mi ta činnost vaření sama o sobě, nedělám ani žádná složitá jídla, ani to nakupování zastak moc, vadí mi právě to neustálý řešení a plánování co koupit a co vařit, aby to nebylo furt to samý dokola, aby to všichni jedli...

on to po mně nikdo nevyžaduje, dělám to právě kvůli tomu společnému stolování, protože je to ve všední dny jediná příležitost, jak se sejít společně všichni aspoň na chvíli. taková jediná pravidelnost v celým dni. naštěstí se nejmíň 4x z pěti dnů kolem té sedmé zhruba sejdeme bez problémů, občas na někoho čekáme, některý dny pak zas ještě rozejdeme, ale půlhodina se najde:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:53

myslim si,ze to zenete dost do extremu.:-D

A vlastne sem reagovala na Vasi reakci,ze ve Finsku to zrusili.

Cimz vy jste reagovala,ze se od toho ve svete ustupuje.Cimz sem chtela rict,ze neustupuje.

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:58
Reakce na Zarinya:

tak jo:-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 11:02

jsem přesvědčena, že těch pár dnů, kterých se to v čr týká fakt nemůže způsobit žádný velký problém... vždyť se jedná o jeden den, jen na vánoce 2,5 - to přece není nic, co by se nedalo s přehledem zvládnout. a o vánocích, kdy má skoro každý narvané lednice a mrazáky k prasknutí, opravdu nikdo hlady trpět nebude, max. dojde šunka, když se sežere dřív no... :-)