Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 18:10
Reakce na Dadoo:

Hrozné. Fakt je, že že to je len potvrdenie starého dobrého, že nikto človeka nevie strápniť viac, než on sám. Tí ľudia okolo to videli a budú si to pamätať.

A právnik dorieši zvyšok.

U nás našťastie len mierne smutno-úsmevné zážitky, ako keď manželov starší brat (nevlastný, teda nie syn jeho mamy), riešil, kedy máme spraviť pohreb, aby to jemu časovo vyhovovalo a potom po pohrebe hovoril môjmu mužovi, čo mal spraviť lepšie. Ale tak to je povahou.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 19:16

Vím, že jsou tu vážná témata, ale stejně si chci postěžovat.

Stěžuju si sama na sebe. Když jsem si z rozmaru dala v únoru předsevzetí, že se do 15.prosince vzdám svýho potěšení a to pojídání brambůrků (ke čtení), netušila jsem teda, co si způsobím.

15. a vyhlíženého bylo ve čtvrtek. Na brambůrky jsem chuť neměla, ale došla jsem si anglické octové koupit, kdyby mě chuť přepadla na chalupě. Od té doby ležely neotevřené. Dneska jsem je otevřela a asi tušíte...už mi nechutnají :-(

Co si teď počnu? 

Tolik silné vůle mě to stálo a odměna? Jo, já vím, jsou nezdravý atd. ale...

Teď abych šla shánět novou neřest!

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 20:22
Reakce na náťa66:

"Jo a ty nemáš o svátcích co šmejdit v obchodě po čerstvém pečivu či jiné nutnosti, ty máš rozjímat a jít do zoo"

Já jsem tak ráda, že se někdo stará a ví, co je pro mě nejlepší... 

Offline truev
6 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 21:46

A dnes si jdu postěžovat já.

Vařila jsem večeři a kvůli vlastní neopatrnosti mi vzplála utěrka, načež jsem se lekla a bouchla do hlavy o otevřená dvířka skříňky a popálila si ruku. Poté jsem se potřebovala uklidnit a podařilo se mi polít slivovicí všech 16 krásných vypsaných pohlednic, které jsem měla v plánu zítra odesílat. Písmo není rozmazané, tudíž budu asi předstírat, že Vánoce mají nové aroma. Taky mi přestala fungovat nabíječka na mobil a upadl mi podpatek z oblíbených bot. To všechno v rozmezí tří hodin. Tak jsem v posteli, už se dnes nehodlám hýbat, mám tu sklenici Nutelly a jsem si plně vědoma toho, že mě bůh nemá rád :D

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 21:51
Reakce na truev:

Uf, to je teda úroda! ... já osobně bych asi zůstala u té slivovice

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 21:51
Reakce na truev:

moc se omlouvam, ale... rozesmala jste me:D jinak doufam, ze je uz vse ok:)

Offline truev
6 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 21:53
Reakce na razorblade:

Neomlouvejte se, já bych se smála taky, kdyby mě všechno nebolelo :D

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 23:32
Reakce na náťa66:

"Ano, bude to opravdu masakr,ale  tak nějak to pochopím, ale proč týden dopředu lidi nakupují uzeniny a sýry a pečivo  v extra velkých gramážích, to fakt nechápu."

Tímhle mě neskutečně vytáčel můj táta, že věci na chlebíčky a chuťovky nakupoval vždycky nejméně tři dny před Štědrým dnem a pak znovu před Silvestrem a pak se hrozně divil, že jsme to jedly jen ten první den, ale druhý den už ne. Zdůvodňoval to tím, že přece nebude stát nikde na Štědrý den nebo Silvestra frontu. A to, prosím, bylo ještě v době, kdy jsme si o povinném zavírání supermarketů přes svátky mohli nechat leda zdát.

Offline Miru
16815 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 04:13
Reakce na truev:

...je to o úhlu pohledu...

Bůh Tě má náhodou moc rád - 

nepřímo Tě donutil prostě se zastavit a udělat si pěknou chvilku s nutellou...

(jo a takovej voňavej pohled bych já osobně brala...)

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 07:15

K tomu zavirani obchodu: Je to hrozna buzerace, vubec nechapu proc se to v CR zavadelo. Ve Finsku to loni s velkou slavou zrusili a je to fakt uleva. Ty narvany obchody, prebrany zbozi - uz nikdy vic... Navic pokud clovek nahodou zapomnel, tak pak nemel co jist. Nebo toho koupil moc a pak mel co delat to snist, aby se to nezkazilo. A hlavne duvod proc to rusili, byla podpora zamestnanosti (zaroven s tim se rusilo omezeni oteviraci doby super a hypermarketu). 

A abych nebyla OT, tak si stezuju, ze jsem asi spala nejak zkroucena, protoze se mi zdali divny a neprijemny sny a mam ztuhly krk.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 08:57
Reakce na Friga:

nojo, kdyz my tu vzdycky neco objevime a s velkou slavou zavedem, az kdyz se od toho ve svete ustupuje... to je zivot na venkove. cesko je takovej lont sveta:-)

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:08
Reakce na Friga:

Tedy, "pokud člověk náhodou zapomněl, pak neměl co jíst." Opravdu? Jak dlouho u vás ty svátky trvaly?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:27

ty oteviraci doby se strasne precenuji.Ziju v Nemecku kde je v nedeli,ve svatky zavreno.Pohybuji se casto v Recku a to same.Tam dokonce uterky a ctvrtky maji otevreno jen do 14hodin(potraviny tedy ne)

Od 14hodin do 17.30 je denne pauza,v Nemecku jsou odpoledne zavrene i restaurace.

No a hlady jsme jeste neumreli.:-D

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:30
Reakce na Sweet Potato:

Tedy, "pokud člověk náhodou zapomněl, pak neměl co jíst." Opravdu? Jak dlouho u vás ty svátky trvaly?

Tak já mám např. narvaný mrazák, tak bych hlady neumřela. Ale nemyslím si, že je to u každého stejně. 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:32
Reakce na Zarinya:

souhlas, v nemecku jsem si na to chvilu zvykala, na zacatku jsem nadavala, ted ale pohoda a dost to ocenuju.

mimochodem v nemecku vychazi zavirani v nedeli z krestanske tradice nedele jako svatku klidu :)

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:32
Reakce na Zarinya:

nepochybuju,ze na zaviracku nikdo hlady neumre. ovsem netusim jaky ma smysl, kdyz si clovek obvykle snazi zivot vsemozne ulehcit, si ho proste naschval ztizit. to si tak reknu: soused nema vozejk, taha vsecko na zadech a rika ze se to da vydrzet... tak ja ten svuj zahodim a taky budu tahat na zadech. ojee to je pokrok:P

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:34

viz vyse - tradice, vychazejici z krestanstvi. nabyla jsem dojmu, ze si tyhle tradice chceme branit proti privandrovalcum, ale ocividne nikoho az zas tak nezajimaj :)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ned%C4%9Bln%C3%AD_klid

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:35

pokud vim tak nedele v Cesku nezrusili,jen par svatku a je kvuli tomu silenej povyk.Nechapu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:42
Reakce na Lilly_Ku:

taky sem si dlouho zvykala.:-DHlavne i nato,ze se v nedeli neda umyt auto.

Ale treba ty zavrene restaurace odpoledne mne dost stvou do ted.

Jinak to ted taky ocenuju,clovek je nucen vic planovat,ale zato si pak uzije vic klidu.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:44
Reakce na Zarinya:

to se zavrenyma restauracema neznam, v berline to urcite nevedou ... to  je docela mazec! jakoze drzi siestu? bavorsko?