Luna
to přijde!
Stěžovací vlákno
Aranel no ale to je to druhé dítě, to žádné zkoušky nedělalo. Ma porad průjem, teplotu už ani ne. už si začínám myslet, ze snědla něco špatného, protože nám nikomu nic není.
continuity jestli je citlivá, tak to mohla prožívat s vámi víc, než byste čekali ![]()
Když tady čtu všechny ty rozchodové příběhy, tak klobouk dolů za statečnost. Rozvod/rozchod lze pochopit, ale ta forma, ta forma ...
Dadoo Něco jako ti budoucí tatínci, co tloustnou s těhotnýma, že jo!! ![]()
continuity Může to být cokoli, trocha klidu to spraví, tak ať je jí brzy líp!!
K těm rozchodům a rozvodům
Moji celoživotní kamarádku opustil manžel týden před výročím stříbrné svatby. Celé manželství jej přemlouvala na druhé dítě, sama je ze třech dětí a má ráda když je rodina velká. Vždy si její manžel našel výmluvu, proč druhé dítě ne, prý je introvert a má rád svůj klid. Na prahu padesátky a v přechodu, dostala od manžela dáreček v podobě rozvodu a jejich syn, nového, polovlastního sourozence. Když se od ještěmanžela dozvěděla, že bude otcem a jí došlo, že ona už matkou nebude, tak mu prý dala takouvou po tlamě (její přesná interpretace) že ji dlaň pálila ještě druhý den. Musím napsat, že kamarádka je klidný, vyrovnaný člověk a nemluví sprostě.
Kan No ale zasloužil! Já chápu, že stát se může cokoli...ale aspoň by si měl viník trochu nasypat na hlavu!! Příbuzná (lehce před třicítkou) dostala nedávno kopačky, kluk jí po osmi letech vztahu oznámil, že nikdy nechce děti a nechce ji teda "držet". Ona se sesypala a nejhorší je, že vlastně toho borce ještě hrozně adorovala, protože to celé udělal kvůli ní...aby nebyla jednou nešťastná.
No a pak se ukázalo, že chlapec si našel o deset let starší rozvádějící se paní s dvěma dětma a že s ní chodil už v době, kdy ještě byli pár. A navíc se to dozvěděla z instagramu, ačkoli se s tím klukem dál přátelí. No myslím, že být poblíž, taky mu jednu vysolí
Ale pochopitelně jí to nakonec vlastně pomohlo, zdravě se naštvala a vyrovnala se s tím.
Garfie jo, jo takové známe. "Víš já jsem si vlastně uvědomil že nechci děti (po přirozeném potratu) a vím že ty chceš tak ti to nemůžu udělat..." Můžete všichni hádat kdo měl dítě dřív. A ještě to završil perlou, "najdeš si někoho lepšího". To bych tedy prosila, zpětně si říkám jak jsem s ním vůbec mohla být. Devět let a rozchod ve třiceti.
Garfie Ironií je, že jsem jí v žertu "radila" nevěru" s nechtěným otěhotněním, protože odříkaného nějvětší krajíc a zatímco mužská plodnost trvá delší dobu, ta naše s věkem klesá, tak aby nebyla překvapená. Když jsem to pouštěla z pusy, tak by mě ani ve snu nenapadlo, že budu prorokem.
rysamona jeste ze nerekl Ale zustaneme pratele ![]()
Garfie ja k tomuhle tematu ted slysela vyjadreni paroveho psychologa Pavla Rataje, prijde mi ze fakt chlapek vi o cem mluvi - ze tadyty "prechozene vztahy" nejsou prechozene, ze to je nesmyslny konstrukt a nic takoveho neexistuje. ze jsou to vztahy kde je nejaky problem a proto se nerozviji. a ze si jeden ze zucastnenych najde bokovku je nasledek, ne pricina. dava mi to teda smysl. celkove me prijemne prekvapily jeho nazory.
viktorka_od splavu Kdyz tem chlapum to rozhoupani se trva strasne dlouho a ve triceti se jeste porad desi zavazku. Kdyz ale prijde nova zena, jsou ve fazi zamilovanosti a spadnou do toho ani nevi jak. Ale nefer k te puvodni je to hrozne.
viktorka_od splavu Tak já myslím, že "přechozené" je fakt taková lidová zkratka, třeba v tom mém případě viděla celá rodina, že to není ono. Kluk je hodnej (trochu nudnej teda), ale vůbec se k sobě nehodili, ona mu navíc bůhví proč dost podléhala, jakoby byla pořád čerstvě zamilovaná :-)
Já ale myslím, že každý vztah potřebuje nějaký "projekt", je jen málo vztahů, které dokáží fungovat jen tak. Projekt nemusí být nutně dítě (což je většinou), může to být společná práce, dům, cestování, prostě něco "velkého", co je spojuje. Zrovna nedávno se rozešel pár z okolí, který plánoval asi rok velkou svatbu, pak to bylo všechno naprosto dokonalé a půl roku po svatbě šli od sebe. Známí se divili, ale mně právě přijde, že svatba byla jejich "projekt" a po ní se spolu začali nudit ![]()
Jos no to je prave ta mylka. kdyby si byl dotycny vyberem partnerky jisty, tak se zadnych zavazku nedesi.
Garfie S tím projektem je to dost přesné. Znám teda jeden pár, kde jsou si oba "svým projektem" navzájem. To jsou opravdu dva lidi (bezdětní), kteří snad ani v životě (kromě nějakejch nemocnic apod.) nestrávili bez sebe víc jak noc, žijou fakt jeden pro druhýho. Pokud můžu soudit, přijde mi to fakt oboustranný. Pro mě je to teda dost děsivý, ale jim to asi očividně vyhovuje.
Jinak všichni ostatní mají buďto děti, společnou rekonstrukci, firmu, barák, cestování, intenzivní koníček ... něco. Na tom víceméně ztroskotal můj předchozí vztah. On chtěl fanynku a telskanku pro svoje koníčky a já si chtěla dělat svoje. Se současým sambem toho taky v oblasti koníčků moc společnýho nemáme, ale zase máme to dítě, no ![]()
A fakt už si musim postěžovat, že mě to počasí úplně ubíjí, mám pocit, že je hnusně snad dva měsíce v kuse. Každý ráno se probudím s velkejma plánama co všechno za ten den stihnu a pak se tím dnem jen šinu jak dosluhující parní lokomotiva ... jsem čím dál pomalejší, dochází mi dech a pravidelně kolem třetí hodiny odpoledne zjišťuju, že jsem vlastně vůbec nic nestihla a co hůř že se mi vlastně vůbec nich nechce, kromě toho zalézt někam pod deku a pospávat u knížky (ne že bych pro to měla příležitost, ale chce se mi, chápejme
). Tak to s vypětím sil dofuním do večera a slíbím si, že zítra UŽ NĚCO! ... Přitom fakt skoro nic nedělám, všechno jen tak šolíchám, práci, byt, dítě, kavárnu ... asi nějaká opožděná jarní únava čico.
Garfie S tím projektem to bude asi pravda, Slyšela jsem to i od jedné psycholožky. I když třeba u nás ty projekty teda spíš nejsou než jsou. Možná stačí jeden za čas :-)
KanKamarádka právě nemůže svému muži odspustit ne to, že ji opustil, ale že ji opustil ve chvíli, kdy už děti mít nemohla, aby si pořídil dvě další děti. On nechtěl víc než jedno, ona nechtěla mít zase dítě za každou cenu. Pán se ve 40 na další dítě necítil, ale v 50 už se cítil na dvě.
Musím teda ale napsat, že z okolí znám pár ošklivých rozvodů a rozhodně za to nemůžou jen muži. Podle mě je to přesně napůl. Se mnou se rozešla moje kamarádka, protože jsem nesdílela její názor, že je toho chlapa u rozvodu nutno pořádně oškubat a vydírat dětma. To je a ještě bude asi hodně ošklivý. Naštěští už u toho nejsem žádaná jako opora a asi ani nebudu znát pokračování.
Garfie ja jsem tomu s tim projektem taky verila, ale uz neverim. resp ano fuguje to, to je jasny, ale nemel by to byt princip celyho vztahu, protoze pak to musi dopadnout jak pises. imho "projektem" je vztah jako takovy, jen ne v meritku co popisuje Meri:-O resp jo klidne, pokud to oba chteji.. manzelstvi myslim byvalo vzdy "projekt" - protoze vyber partnera-snatek-zalozeni rodiny-vychova deti-shromazdeni majetku-predani dalsi generaci. samozrejme idealni priklad:-) jasny ze v realu to tak ne vzdy bylo, ale princip byl dany. ted je v tom dost bordel![]()
continuity Tak u nás jíme všichni to stejné a mladší kluk má salmonelu. Přišla jsem na to spíš náhodou, protože ho jen bolelo břicho, nic víc, tak jsem to chtěla vyloučit než pujdeme k doktorce. Tady mi ostatní psali, že je toho teď hodně.
Luna A já ti dohodím první dítě k učení
. Za dva roky chce jít na grafiku a potřebuje mimo té grafiky i jíné dovednosti. Ve škole nemají ani výtvarku, tak už to delší dobu řešíme.
viktorka_od splavu Tak dítě je ale jasnej a výraznej projekt!!
MP Meri
notna No ženských je taky dost, zrovna jedna moje blízká osoba opustila muže (z mého venkovního pohledu úplně pohodovýho, navíc z bezproblémového vztahu, i když připouštím, že s nimi nebydlím :-), vzala dvě malý děti a odešla "za lepším". Finančně a nějak tak "společensky" si polepšila velmi výrazně a k tomu ještě toho bývalýho dost oškubala a sehrála dost negativní roli v jeho vztahu s dětma. Trochu se jí to teda později vrátilo, ale to už je jiný příběh.
A můj osobní automechanik sbalil paní s dítětem, pořídili si společné a když byly synovi cca dva roky, opustila je všechny. Pro to první dítě se pak vrátila zhruba po roce, bratry oddělila a už ji nikdo nikdy neviděl, nepochopíš ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články