Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 21. července 2020 22:01

V těhotnským jede vyhoření, tak já si odložím tady, i když ten táta je taky takový velký dítě.

Nějak už to na mne fakt padá. Dokud je hnusně, tak to nějak dávám, mám pocit, že mi nic neuteče, ale když je chvíli hezky, tak mám pocit fakt hrozný izolace, že mi život utíká, že nemůžu ani na to blbý kafe, natož třeba hospoda nebo kino a jen sedím celý dny, večery a víkendy doma. Dovolenou jsem už dávno vzdala.

A ještě jsem pak na tátu naštvaná, připadá mi, že mi to snad dělá schválně, včera jsem ho nutila, ať mi ukáže, že to fakt neumí píchnout. Schválně se dívá stranou, pohvizduje si, poklepává rukou do rytmu, směje se tomu a to blbý pero do tý ruky nevezme a nevezme. A přitom, než jsem šla do nemocnice, zvládal to s přehledem.

Nechci mu křivdit, třeba se mu v tý hlavě něco posunulo a fakt to nedá, nebo už mu zeslábly prsty, já prostě nevím. Ale objednat si na internetu kdejakou kravinu, kterou pak musím odklánět přes PPL zpátky, to zvládá.

Dneska jsem zase zjišťovala, zda by neexistovala služba, která by ho v podvečer píchla. A je to hlava XXII.

Pečovatelky si objednat a zaplatit můžu, ale nesmí dát tu injekci.

Na injekci jsou agentury, ale každá spolupracuje se svými lékaři a když tam už chodí jedna sestra v poledne, tak ta večerní by musela být ze stejné agentury. Ale tahle naše agentura nedává injekce po třetí odpolední. Musela bych najít novou agenturu, která by zajistila obě ty injekce svými sestrami, ale zase není jisté, že by jim spolupráci s naši PL uhradila pojišťovna, musela bych mít potvrzenou úhradu o revizního lékaře té pojišťovny a vyřízení prý nejméně dva měsíce.

A pak jsem našla soukromou firmu, co posílá sestry, ale tam je započatá hodina za 400,-, smlouva musí být minimálně předem na měsíc a každý pracovní den, tak by mě těch 20 vteřinových bodnutí stálo 8000,- měsíčně

Já už jsem nějak v koncích. Přijede mi kamarádka z Anglie, těší se, jak procouráme Prahu a já jí řeknu fajn, ale jen co stihnem mezi dvěma injekcema.

děkuji za možnost odloženi.

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 21. července 2020 22:03
Reakce na RoSa:

999 jo, ty vesnický akce s pivem v kelímku a opejkanejma klobásama bejvaj super! mně se takhle občas na chalupě poštěstí trefit se do akcičky jako hasičská soutěž, vítání léta, hod starostovou holinkou, stavění májky, neckyáda... a je to vždycky moc fajn!

možná pro někoho, kdo v tom vyrůstal, to třeba nemusí bejt dostatečně nóbl...
ale mně se ta komunita lidí, který se navzájem všichni znaj, hrozně líbí: hele, tamhle sedí Máňa - nepotřebuješ vajíčka?

​Souhlasim, vesnický zábavy byly vždycky (no, většinou) dobrý. Hasiči, myslivci, rybáři... v sokolovně, v garáži, na louce, u nádrže - kdekoliv.  Člověk samozřejmě nepočítá s velkou večerní a posezením jak v Alcronu, a že mají na vesnici menší kupní sílu je jasný, vo to líp pak s cenama A když těžko snášíš místní pivko (zvaný samoser), vždycky se najde něco jinýho a pokud netrváš na hlubokomyslný filosofický debatě, pokecáš si s lidma třeba vo těch vajíčkách nebo erteplích. Proč ne.

Zrovna letos jsem si říkala, že bych zajela na bejvalou chalupu na rybářskou zábavu, a voni mi ji zrušili

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 21. července 2020 22:14

Jennyfor 

Já mám skoro pocit, že tě taťka kapku vydírá a užívá si to. Co takhle to vzít přes tu sestru co k vám chodí... a normálně mu udělat vostudu jak je - bez tebe - neschopnej To se přece chlapovi, kterým se cítí pořád bejt, nebude líbit. 

Mně to připadá natolik sobecký, že bych ho asi postavila před možnost nějakýho domova. Ty nejseš jeho votrok. Někdy ty lidi na sklonku života jsou naštvaný na mladší, z prostý závisti... a dokážou jim to pěkně vosladit. Ale pokud si neuměj vážit tý péče, tak nemá cenu se snažit. Fakt bych nakousla ten domov důchodců, možná že by ho to přezíravý pohvizdování přešlo.

Offline SunEclipse
3481 příspěvků moje polička 21. července 2020 22:27

Jennyfor asi bych byla tvrdá a nechala ho vycukat.  Oznámila, že dneska přijdu o hodinu později, musí si holt injekci dát sám. Nediskutovat, oznámit a odejít. A nenechat se zatáhnout do řešení po telefonu - jakmile začne, položit.   A opravdu přijít až po té hodině.  Nemám teda zkušenosti s diabetem, ale ta hodina by snad mu neměla ublížit?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. července 2020 08:33

Jennyfor Zkušenost ani radu nemám, tak jen

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 22. července 2020 08:45

Jennyfor achjo, to me mrzi:(

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 22. července 2020 08:56
Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 22. července 2020 09:32

Jennyfor Tady je každá rada drahá. Ale doslova. Bez placené pomoci se v jednom takováhle péče dlouho zvládat nedá. Prošla jsem si tím. Injekce jsem tedy píchat nemusela. 
Zkus se poptat v okolí, jestli někdo nezná třeba zdravotní sestru, důchodkyni..., co by si ráda trochu privydělala. Zkus inzeráty v místním plátku (nevím, na jaké Praze bydlíš), fb. Zeptat se v Sue Ryder nebo podobných organizacích. Nepomůžou ti nejspíš přímo, ale třeba tě nasměrují.
Když řekneš v agentuře, že potřebuješ i injekce, samozřejmě ti řeknou, že nesmějí. Potřebuješ se s někým domluvit osobně - s někým, s kým už se znáš nebo vás někdo propojil.

Zapřemýšlím ještě, ale žádný aktuální kontakt už asi nemám.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 22. července 2020 09:46

Jennyfor hele a co fakt prozkoumat moznost inzulinovy pumpy? Vim, ze se to uz minule resilo, ale zas by to treba byla jednorazova investice oproti tem 10k mesicne za sluzby sestry....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 09:48

Jennyfor nemohl by občasné hlídání zajistit třeba syn? Zvlášť pokud si myslíš, že to otec zvládne sám. Třeba by se před ním nechtěl shodit a syn by tam byl jen pro jistotu.

Offline Lamicka
14176 příspěvků moje polička 22. července 2020 12:38

Jennyfor to je pitoma situace :( asi bych zkusila obejit system, presne jak pise Sweet Potato 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:17

Díky všem, dnes jsem asi po desátém telefonátu byla přesměrovaná na Home Care Promedica, kteří jsou plně hrazeni tátovou ZP a zajišťují zdravotní péči doma v plném rozsahu. Ne tedy pečovatelskou, ale o to mi nejde, to budu řešit jinou cestou a placeně. Ale tihle jsou ochotni docházet i 4x denně, pokud je diabetik, hlídat i podání léků, případně v budoucnu i další zdravotní úkony, včetně odběrů, převazů a podobně. Je to normálně státem placené zařízení.

Já vůbec nechápu, proč mi tuhle možnost ta naše PL nenabídla.

Jediné, co potřebuji, je, aby PL souhlasila s péči Home Care a oni všechno sami vykomunikují jak s ní, tak s pojišťovnou. Fungovat mohou prý od druhého dne, co se domluvíme. Úplně skvělé.

Jediný problém je, že má naše paní doktorka právě 14 dní dovolené.

Ale nevadí, když je naděje, že se věci mohou zlepšit, dá se už vydržet všechno.

A když zapojím ty pečovatelky, na hygienu a třeba pak i dovoz obědů, budu možná třeba časem mít možnost i odjet na jeden dva dny. Táta by byl vlastně jako v nějakém pečovatelském domově, ale ve vlastním bytě.

Tak už je mi dneska líp, prostě někdy přijde krize, zvlášť, když není světlo na konci tunelu a to teď už vidím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 14:19

Jennyfor to zní skvěle

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:21

Jennyfor To je super, aspoň trochu se to uleví.

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:22

Jennyfor drzim palce, at to vyjde!

Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:24

Jennyfor Hurá.

Offline Karuna
příspěvků moje polička 22. července 2020 14:28

Jennyfor zkus jeste homecare Most k domovu. Jsou na zbraslavi. Mám s nimi dobrou zkušenost, jen jsem musela babičce změnit PL. Domluvili mi PL se kterou spolupracují a pak se s ní už domlouvali sami. 

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:59
Offline Dadoo
11678 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:59

Jennyfor mám radost s tebou.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 22. července 2020 16:52

Jennyfor paráda, zda se, že je to na dobré cestě.