Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Kokoska
34411 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:11

Jennyfor moc ti to přeju a držím dál palce, ať to všechno klapne. Tátu nech trucovat, lepší, když nemluví, než aby ti nadával. Však on se s tím nějak srovná. Ti lidé z agentury jsou jistě na nespolupracující pacienty zvyklí, nejsou v tom tak citově zaangažovaní jako ty, ti si z něj nic dělat nebudou.

Online Kokoska
34411 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:14

continuity oni si doktoři občas nevidí do pusy. Mě kdysi gynekolog posílal na nějaký úplně banální zákrok, o co jde mi moc nevysvětlil, zato vedl řeči, že když odejde otec, je to smutný, ale když odejde dětem matka, odejde všechno. Vystresovaná jsem byla neskutečně, až v nemocnici mě uklidnili, že celkem o nic nejde. Ale on to taky byl vůl obecní.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:22

Pardon ze si jdu odložit takovou blbost, ale normálně me rozbrecelo, ze si muz odvezl jedine chipsy co byly doma. Ja se na ne dneska tak tesila, ze az uspim kopretiny a vyvencim psy, ze se do nich ponorim, a vono nic! Muzu si akorat tak dat cokoladu

Online Kokoska
34411 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:24

rasaNori to mě dokáže spolehlivě na*rat, když se těším třeba na zmrzku a ona nikde!

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:24

Jennyfor vše bylo řečeno tak jen

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:36

A já si stěžuju na nějaký mrchy kousavý, co mě dneska asi za pět minut než jsme došli od rybníka k parkovišti, poštípaly. Z některých štípanců mám už pořádný kola

Offline Karja
44237 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:44

Lamicka No to je debil, ale presne takovyhle vedi, ze jim ty deti zena doma nenecha!

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:19

Bože proč musí někdo v tom vedru rozdělávat oheň aby se pro smrad nedalo větrat? 

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:21

Bola som dnes u obvodného a lekárka zo susednej ordinácie vyšla do čakárne, na každého pacienta postupne ukázala prstom, bolo ich asi 5, zvýšeným hlasom sa opýtala 'a vy čo chcete', po každej odpovedi povedala, nech ten človek príde zajtra, že sestrička o 7 vyloží 15 caseniek, ľudia tam čakajú v poradí už od 6, na záver si dala ruky v bok a povedala 'som v práci prvý deň po dovolenke a akoby som žiadnu nemala! Toľko mám roboty!'

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:22

Jennyfor Nová agentura zní báječně a alespoň trochu ti ulehčí. Vše již bylo řečeno a tedy se jen se přidávám, změna osobnosti v důsledku nemoci je nejhorší varianta. Zažila jsem to u strýčka, jak se člověk, kterého znáš, najednou začne měnit v naprosto cizí osobu. Je to smutné, nespravedlivé a pro okolí těžké, až by člověk brečel. Ještě jednou přeji hodně sil a vzhledem k dnešní pozitivní zprávě, ať mají tu správnou zmrzlinu .

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:23
Reakce na Karja:

Lamicka No to je debil, ale presne takovyhle vedi, ze jim ty deti zena doma nenecha!

​Přesně.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:24

Kokoska tak tady to nejsou jenom řeči, bohužel. Nad to bych se teoreticky ještě povznesla.  Vždyť anabázi, jak Jennyfor lékařka odmítala ošetřit, až z toho byl zápal plic, taky známe. 

Taky mi nejde do hlavy, proč může chodit agentura jenom 2x denne, Když to pojišťovna platí víckrát? Jo, kdyby byl u ní starý pán pečený vařený a ma s ním plno práce v rámci kapitacnich plateb, tak to ještě pochopím, ale když tam prakticky nechodí?

Online Kokoska
34411 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:33

continuity no nejsou to jen řeči, ale zbytečně vyděsit člověka taky není v pořádku. Jako by sis šla nechat ošetřit záděru a vykládali ti o tom, že po amputaci ruky se ti bude blbě plavat.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:36

continuity No já to teda z výkladu té paní z agentury pochopila tak, že tu službu objednává lekař u agentury a oznámí to pojišťovně, pojišťovna pak proplatí paušál na jedno rodné číslo podle nároku tomu lékaři a z toho to pak ten lékař proplatí agentuře podle vykázané péče. Takže když píchnou jednou, dostanou část a zbytek lékaři zůstane, když diabetikovi píchnou 4x dle nároku, musel by lékař odevzdat agentuře celý příspěvek a co by pak chudák z toho měl.

Je tu někdo obvodní lékařka? Může nám to osvětlit? Já bych ráda věřila, že to tak není....

Edit: ještě mne napadá, jestli nemají nějaký zastropovaný budget za všechny pacienty s ošetřením v terénu a třeba jim to pak při vic úkonech přelejzá?

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:39

Kokoska v pořádku to není, samozřejmě, ale tady mi to přijde přes čáru nejenom tou komunikaci. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:42

Jennyfor samozřejmě lékař může dělat návštěvní službu ve svém obvodu a někteří to i dělají.

Představuji si tu vaši, jak se obtěžuje přijít píchnout inzulín.

Budget muze mit, ale pak by ti to měla říct jinak.

Já jsem měla takovou sporivou obvodacku pro děti. Potřebovaly obě deti antibiotika, napsala jim jednu lahvicku dohromady. Když jsem přišla necekane na kontrolu, protože mi ta lahvička došla, byl tam zástup. Mladá paní doktorka se podívala na dítě, zeptala se kolik váží, vzala kalkulačku a dávku málem zdvojnásobila. Přitom já ty antibiotika nechtěla, chtěla jsem ať alespoň jedné udělá crp. A ze zlou jsem se potazala. Takže starší měla dávku úplně k ho.nu. 

Online Kokoska
34411 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:48

Jennyfor moc nechápu, proč by obvoďákovi měly zůstat nějaké peníze za to, že jeho pacienta ošetřuje někdo jiný. Prozkoumání potřeby, vyplnění lejstra a podpis si může vykázat jako administrativu, nějaký kód na to tuším byl. Pokud se mu to nelíbí, ať zvedne zadek a v rámci návštěvní služby jde ten inzulin napíchat sám.

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:56

Pavlena Jako jo, nemám si co tu roušku sundavat (nehledě na chování ostatních, ale táta je na pokoji sám a nosím mu prádlo, věci, jídlo, obávám se, že by případná nákaza i tak mohla proběhnout). Ale já jsem dost tichošlápek, ale nemuset tam táta ležet, tak jsem asi prvně v životě na někoho cizího bouchla  ale ten pokřik Kovid je tůů, o tom se mi asi bude zdát, dneska jsme tu měli ve městě měli nahlášenou bombu, tak jsem v první chvíli myslela, že od těch dveří ječí na poplach, abychom utekli před virem

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:58

SunEclipse Karja whiskas Kdyz on moc dobre vi, ze deti by mu kamaradka nenechala. Navic ji navrhnul, aby zustala bydlet u jeho rodicu. Zda se to jako hezke gesto, ale hrozne si to tim ulehci, prarodice vodi do skoly, vyzvedaji, hlidaji, kdyz ma ona sluzbu, zatimco on je s kamaradama na bowlingu... Podle me to k tomu spelo dlouho, ale doprcic, to nemohl jeste par dni vydrzet? 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. července 2020 21:58

continuity jo, já jí taky vidím v živých barvách.

Ne ona má fakt hrozný kecy, když toho má člověk třeba zrovna v tu chvíli naloženo dost, tak to i blbě vydejchávám, jak mi tuhle dělala díru do hlavy, že mi zdraví tatínka má být přednější než nějaký courání v šest venku.

Vloni, když jsem měla už tátu doma a zároveň se mi v létě rozjížděla ta štítná žláza, na krku jsem měla bouli jak mandarinku, sotva jsem lezla, šla jsem si tam pro nějakou žádanku na odběry pro tátu, tak se zmínila, že nevypadám dobře.

Jen jsem jí teda připomněla, že mám doma toho v té době ještě v podstatě invalidu a že jsem fakt utahaná. Tak prej proč nepomůžou děti. No, říkala jsem, že dcera je na rizikovém těhotenství a mimo Prahu a syn na stáži v zahraničí. V Austrálii jim začal semestr už začátkem července, těsně, než se táta vrátil domů. Takže následovala přednáška na téma, že když je tedy syn tak sobeckej a upřednostní svoje zájmy nad zájmy rodiny, ať se nedivím a nechodím jí tam brečet. No je to kráva, vidím to.

a jen upřesnění, syn se na tu šestiměsíční stáž se stipendiem musel probojovat tříkolovou soutěží, která probíhala už od ledna a z původně přihlášených 300 zájemců tam pak letěli jen dva vybraní, a jeśtě každej do jinýho města. Byla bych sobec já, kdybych mu to zakázala, taková příležitost se nezahazuje, taky si to tam kromě učení projel odshora dolů včetně Tasmánie. A btw, sám mi nabízel, že zůstane doma, ale to jsem rozhodně nechtěla